Skocz do zawartości
mikaelus

Chaintech 7NIL1 a OC?!

Rekomendowane odpowiedzi

Bios okrojony jest z regulacji napiecia i mnoznika. Natomiast zostala regulacja fsb, % czestotliwosc pamieci, regulacja timingow, opcje agp. monitoring napiec, temperatur. itd. Ogolnie za ta cene jest calkiem przyjemna, szybka, stabilna.

Ja mam ta wersje na IGP ze zintegrowana GF4 MX i 1700+ jiuhb 0309 dlt3c dziala bezproblemowo na 2400+ 1,5v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary trzeba było dożucić pare złotych i kupić Zenitha. Miałbyś wtedy full wypas!!! Ja sie do niej przystawiam.

IMHO nie warto bulić tyle za Zenitha

1. RAID zestawisz tylko na S-ATA (lub stosując przejścioofki na IDE po 90 zeta netto za sztuke)

2. SP-DIF chyba ci niepotrzebne

3. FIREWIRE - qpish kontrolerek za 100 zeta jeśli będziesz go potrzebować

ja wziąłem 7NJL1 APOGEE - "wykastrowanego" Zenitha i porównałem je obie : do o/c to samo , a te kilka dodatkowych bajerów według mnie nie jest warte 360 zeta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co raid. Raid to dla mnie tylko oddzielne kontrolry jak np. hpt abitów z serii bx. Wole dokupić oddzielny na karcie.

Co do płyty super wypas. Mam tez apogee na nforce. Kupiłem pojemna obudowe bo ta płyta wydawała mi się potezna, a tutaj po zamontowaniu i wetknieciu kabli "opływowych" mam full miejsca, że nawet nie zachodzą

na płyte.

Ogólnie fajna. A po ostatnim updatcie biosu super. oczywiście nie trzeba mówić że na polskiej stronie chaintecha jest stara wersja overclokera i brak biosów. Dopiero po stronie niemców zaczyna się cos dziac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...