buziaczek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam, Posiadam żelazną chłodnicę od żuka w układzie WC pracującą w pasywie i zastanawiam się czy jakbym umieścił na niej kilka wentyli to czy przepływ powietrza generowany przez takie wentylatorki byłby wystarczający aby odebrać z niej ciepło i zbić kilka stopni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Nie ma żelaznych chłodnic- są mosiężno-miedziane i aluminiowo-plastikowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Ok dzięki za odpowiedź. W każdym razie na pewno nie jest aluminiowa czy plastikowa. Ile wentylatorków 140 musiałbym włożyć aby poczuc różnice ? Edytowane 1 Grudnia 2008 przez buziaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 A czy moglibyście polecić mi jeszcze jakiś w miare tani termometr do wody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 jak umiesz lutować to http://shackit.pl/forum/index.php?topic=1084 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ok dzięki nad tym się zastanowie. A coś gotowego co można nabyć w necie ? Tylko niestety nie posiadam panelu do którego mógłbym podpiąć czujkę. I tak zastanawiam się czy jest możliwość podpięcia termotetru pod płytę aby zczytywać dane w jakimś programie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 W linku jest właśnie podłączane przez port com i obsługiwane programowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Widziałem tylko czy to ma czujnik do włożenia do reza czy do wpięcia szeregowego do układu ? Bo jak do reza to potrzebowałbym żeby ten przewód miał ze 3 metry. A czy na przykład taki termometr można użyć do wody ? http://www.cooling.pl/xspc-temperature-sen...ukt,551051.html Edytowane 1 Grudnia 2008 przez buziaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dlugość przewodu czujnika może być i 10m ;) zależy jaki długi kabel zastosujesz :P ja mam 3 w układzie wklejone do trójników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 A w jaki sposób wkleiłeś czujki do trójników ? Mógłbyś mi przybliżyć ten sposób ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Klej dwuskładnikowy epoksydowy, piny w termo kurczach, i połowa czujki także w sumie wyniosło mnie to ~20zł czujki - sample-0zł [koszt jednej od 4zł na allegro] moduł ~5zł kabel 50gr/m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Ok dzięki wielkie. A czy taki termometr mogę zastosować do wody tzn wwalić czujkę do reza zamiast przyklejać ją gdzieś na grafe czy procka ? http://www.cooling.pl/xspc-temperature-sen...ukt,551051.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...