Bolykovsky Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Witam. Mam wielki problem. Otóż mam karte graficzna geforce 7600 gt, 1.5gb ramu, procesor athlon 3200+ 2.02GHz, plyta glowna msi k9n neo, dysk twardy samsung 640gb. Chciałem przełożyć z drugiego kompa karte graficzna geforce 8600gt i 2 gb ram, ale gdy to zrobie wlaczam kompa i pisze BLAD ODCZYTU DYSKU ale za pierwszym razem sie wlaczyl, odpalilem jakas gre i za chwile sie zawiesil a potem juz nie wszedl ani do windowsa. Probowalem robic formata ale nie wykrywal dysku, pokazywalo ze ma 8MB i ze dysk moze byc uszkodzony albo sytem plikow czy jakos tak. Wiec wlozylem spowrotem to co mialem przedtem, musialem zrobic formata no i dziala. Ale dlaczego z ta karta geforce 8600gt moj komp nie chcial funkcjonowac. Co to może być? Bardzo was proszę o udzielenie mi pomocy, bo się nie znam na tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Najprawdopodobniej zasilacz - z powodu niestabilnego zasilania (podczas grania) uszkodziła się partycja systemowa(zapewne jedyna jaka była) - stąd też zostało tylko "nieprzydzielone" 8MB ( tajna broń M$ :lol: ) Tak z ciekawości: dołożyłeś 2GB (czyli 1.5 + 2) czy zamieniłeś 1.5GB na 2GB? W pierwszym przypadku bardzo prawdopodobne jest "niedopasowanie" pamięci, co również mogło dać taki efekt. (Zamiana stwarza znacznie mniejsze ryzyko, poza tym zasilacz ma lżej) Niezależnie od tego test pamięci jest obowiązkowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 A może uszkodzona tasiemka? Mój kolega miał coś podobnego, zmieniłem kabel sata i działa jak ta lala :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Sprawdz tasme. To jest najczestrzy problem przy dyskach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Taśma nie psuje się z powodu wymiany grafiki/ramu ani też nie "naprawia się" po powrocie do pierwotnej konfiguracji ;) No ale nie ma rzeczy niemożliwych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...