Kszysiu Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) Witam... mam do zrobienia program który po podaniu roku z zakresu 1<...<8000 powie mi czy ten rok jest przestepny czy nie...;/ i jest problem;/ nie wiem jak zrobić tą podzielność. Jak wykonać to aby po działaniu rok/4 powiedział czy to liczba całkowita czy ułamkowa?? EDIT Dobra już znalazłem rozwiązanie... można spożystać z "%"... z tym znakiem program oblicza reszte czyli trzeba napisać: if (rok%4==0) Edytowane 3 Grudnia 2008 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ma poprawnie liczyć lata przestępne? Uwzględnij jeszcze to (z wiki): Rok jest przestępny gdy jest podzielny przez 4, ale nie jest podzielny przez 100 lub jest podzielny przez 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morawcik89 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) if(rok%4==0 && rok%100!=0 && rok%400!=0)wtedy jest przestępny Edytowane 16 Grudnia 2008 przez morawcik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...