Krzysiek499 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) Nie wiem co sadzic o monitorach firmy LG niby w porzdku oczywiscie kontrast bardzo przesadzony ale wiele firm tak ma i to nie jest nic szczegolnego. Kupilem go w sklepie internetowym jak inne czesci i nie mialem mozliwosci oczywiscie zobaczyc obrazu. Czarny kolor wydaje sie jakis taki blady nie wiem czy inne tak maja, jest to denerwujace podczas ogladanie filmow czy grania w gry i nie wiem czy tez element komputera nie wpowinien byc kupywany osobno w sklepie normalnym dla zobaczenia kolorow i obrazu. Nie wiem jakie monitory LCD innych firm oferuja glebsza czern. Chodzi mi oczywiscie o monitory ma matrycach TN. Druga sprawa to troszke denerwujace bzyczenie z tylu monitora, wszystkie monitory tak maja? Edytowane 5 Grudnia 2008 przez Krzysiek499 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie wiem co sadzic o monitorach firmy LG niby w porzdku oczywiscie kontrast bardzo przesadzony ale wiele firm tak ma i to nie jest nic szczegolnego. Kupilem go w sklepie internetowym jak inne czesci i nie mialem mozliwosci oczywiscie zobaczyc obrazu. Czarny kolor wydaje sie jakis taki blady nie wiem czy inne tak maja, jest to denerwujace podczas ogladanie filmow czy grania w gry i nie wiem czy tez element komputera nie wpowinien byc kupywany osobno w sklepie normalnym dla zobaczenia kolorow i obrazu. Nie wiem jakie monitory LCD innych firm oferuja glebsza czern. Chodzi mi oczywiscie o monitory ma matrycach TN. Druga sprawa to troszke denerwujace bzyczenie z tylu monitora, wszystkie monitory tak maja? na czas filmu włącz sobie kontrast dynamiczny, przestaw monitor w tryb movie - to trochę poprawi czerń. Czarny kolor wygląda podobnie na większości TN czyli jest dośc jasny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek499 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 E juz wiem co jest pokombinowalem z ustawieniami monitora i jak ustawilem jasnosc na 100 w parametrach monitora bzyczenie ustapilo ale co z tego jak mam janosc az 100 %. Dodam ze jak ustawilem na chocby 95 to dalej bzyczalo ustapilo dopiero na 98-100 janosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...