Skocz do zawartości
ColeDam09

Notebook Do Gier Max. 3000 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak...

Próbowałem połazić po sklepach i podpytać, dowiedzieć się i ewentualnie otrzymać pomoc, ale nikt, kogo się pytałem nie udzielił mi jakiejś konkretnej odpowiedzi (tzn. podania modelu itp.). Coś tam mniej-więcej (raczej to mniej :P) wiem o komputerach. Ale do rzeczy. Poszukuję laptopa którego cena nie przekraczała by 3000 zł. Ma służyć uczniowi który za kilka lat pójdzie na studia :D (przynajmniej tak sądzę). Będzie wykorzystywany głównie do grania (będzie to mój jedyny komputer), ale oczywiście tez do przeglądania netu itd. Chciałbym żeby dało sobie pograć (bez skoków i przerw) w takie gry jak: Need for Speed: Undercover, najnowsze Call of Duty, wersje na rok 2009 gier NHL, FIFA i NBA, ale może i dałbym się pokusić na uruchomienie takich hitów jak GTA IV czy Tomb Raider: Underworld. Więc wiem że będzie potrzebna bardzo dobra karta graficzna i procek. Nie interesują mnie jakieś bajery w stylu czytnika linii papilarnych i klawiatury numerycznej. Rozmiar matrycy to raczej standardowy czyli 15,4 cala. Wiem że chyba mam zbyt wygórowane wymagania względem ilości pieniędzy które mogę wydać. Mam nadzieję że coś znajdziecie i zdołacie mi pomóc.

Z góry dzięki za pomoc.

Serdecznie pozdrawiam ;)

Edytowane przez ColeDam09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba compale ew.

W wymaganiach pisza karta: 512 i tyle, wiec teoretycznie mi powinno chodzic all. W 3k to są chyba tylko 3650 ddr2 i 9600m Gt ddr2, bo nie kojarze nic innego. GTA ma dziwne wymagania, bo z jednej strony te prawidlowe spelnisz, ale z drugiej pisza ze do sprawnej gry potrzebny duzo lepszy sprzet. Gdybys mial te 4k;/

Jeszcze jedno. Ty liczysz ze bedziesz tego lapka za kilka lat jeszcze posiadal ? Jezeli studia za kilka lat dopiero to zloz sobie pc na ktorym ci za 3k pojdzie all i luz, a za kilka lat bedziesz myslal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Radeon HD3470? Dobry chociaż?

No mam nadzieję że tego laptopa będe używał kilka lat... na pewno mi wystarczy.

Teraz mam stacjonarnego z Pentiumem 4 2,4 GHz 1GB RAMu i jakimś GeForcem 128 (jeśli nie mniej) MB... mam go już chyba (może nawet więcej) 6 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak szukasz czegoś do gier to z grafika min. 9600, imo wydajniej (gry) wyjdzie oddzielnie złożyć laptopa za ok 1500 i kompa za ok 1500zł. Najlepiej to włożyć część kasy w pc, a jak podziesz na studia to sobie laptopa kupisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gier do 3tysiaków najlepiej wybrać Acer 5930g ponieważ posiada kartę graficzna 9600gt na ddr3 (Cena/wydajność) mistrz

Jeśli ten acer kompletnie ci się nie podoba to alternatywą dla tego sprzętu jest Asus X57Vn z prockiem T5800 ten procek natomiast posiada karta graficzną 9650gt na ddr2 która jest słabsza od tej z Acera.

Lecz ogólnie bardzo dobry lapek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor: Core 2 Duo 1,8 GHz

Pamięć: 2048 MB

Grafika: GeForce/Radeon z 256 MB

System: Windows XP/Vista

Wymaga: DirectX 9.0

Dźwięk: Zgodna z DirectX

Napęd: DVD-ROM

Wymagane: 16 GB HDD

Teoretycznie to na moim pc nawet pojsc powinno, a SA na najznizszych musialem, wiec nie nastawiaj sie bardzo na to, bo mozesz je spelniac na luzie i miec zonk, bo grywalnosc bedzie taka ze lapkiem przez okno rzucisz, ale moze zarowno chodzic swietnie ;P tego nam wszystkim zycze ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki wszystkim za pomoc.

Dowiedziałem się że w tej cenie to mam szukać laptopów z GeForce'm 9600 GT.

Moim faworytem jest Acer 5930G, i muszę zacząć chodzić po sklepach bo podobno bardzo trudno go dostać :/ Choć mieszkam w okolicach Trójmiasta więc może nie będzie aż tak źle :) Jeśli macie jeszcze dla mnie jakieś rady to będę baaaaardzo wdzięczny :]

A jeszcze jedno:

Czym się różni Acer 5930 od 6930? Tylko rozmiarem matrycy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item491467787_gracz_acer...r3_hd_5930.html

Identyczne co 5930 tylko że ma 16 cali... i kurcze, ta niska cena mnie strasznie zastanawia

tylko że to jest jeszcze bez systemu operacyjnego... ale sobie zainstaluje XP Professional z którego aktualnie korzystam i jestem zadowolony i po co mam się denerwować z Vistą że mi coś nie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi