traktor Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam, Od około 3 miesięcy używam routera Cerberus 6331-42 ADSL 2+ Wi-Fi. Przez ten czas wszystko było w porządku. Router był podłączony do komputera, a notebook korzystał z internetu bezprzewodowo na zabezpieczeniach WPA. 2 dni temu, nie wiadomo jak, bez przyczyny, router co około 40 sekund rozłącza się, po to by za 10 sekund się połączyć i tak w kółko. Wkurzyłem się i podłączyłem normalny modem sagema aby napisać ten temat i poszukać trochę informacji w internecie. Z modemem sagema internet się nie rozłącza, natomiast na routerze nie mogę korzystać z internetu ani na komputerze stacjonarnym, ani na notebooku. Jestem w 1/8 tworzenia serwisu www i nie mam możliwości jego dokończenia, ponieważ uploadowanie plików na serwer jest przerywane. To samo ze ściąganiem. Za jednym razem jak dobrze pójdzie mogę ściągnąć około 2mb, a potem internet pada. Myślę, że jest to wina wadliwego software'u lub konfiguracji, ale dziwi mnie skąd taki problem skoro nie zmieniałem ustawień. Jeżeli chodzi o sam hardware to sprawdzałem kabel podłączony do gniazdka telefonicznego, do karty sieciowej w komputerze oraz wszystkie kable podłączone do routera ( zasilanie, lan, telefoniczny ). Router nie był wyłączany na noc, więc mógł pracować przez ok. 1500-2000h godzin po rząd ( może się przegrzewa? ). Jeżeli program jest z hardwarem to leży on w środku routera. Nie mam pojęcia skąd ten problem. Proszę o pomoc, pozdrawiam, i z góry dziękuje za porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...