Skocz do zawartości
Veciaz

Nie Mogę Uruchomić Ani Windwsa Xp Ani Boot Cd ...

Rekomendowane odpowiedzi

witaaam ... niedawno przy próbie instalacji karty graficznej, wystąpił mi następujący problem :

gdy probuję uruchomić komputer wszystko jest ok, do momentu kiedy muszę wybrać Tryb, czy awaryjny czy to normalny windows ... załóżmy ze wybieram pozycje "uruchom windows normalnie", po wybraniu tej opcji pokazuje się pasek ładowania xp kończy sie ładować -> czarny ekran -> i restart jest tak w kółko na każdej opcji ... nawet nie dochodzi do ekranu logowania na konto ... chciałem skorzystać z opcii napraw, wiec zarzuciłem płytkę z xp do napędu i zmieniłem w biosie aby bootował z CD no niestety również nic z tego ... pojawia sie ekran (z tego co zauważyłem sa na nim głównie sprzęt wypisany) na dole ekranu pojawia się Boot from cd/dvd i nie się nie dzieje przez jakieś kilka minutek po czym przechodzi do paska ładowania xp pasek sie ładuje i restart ... i tak w koło ...

co może być tego przyczyną ?

i co zrobić aby tego uniknąć ?

odkręcić ?

czekam na każda radę :)

Konfiguracja sprzętowa :

Intel Core 2 Duo E4600, Płyta główna Gigabyte GA-945GCM-S2L, 2x 1Gb 667Mzh, itd...*(karta którą chciałem zainstalować to Asus GeForce 8600 GTS z serii gamers oraz Windows Xp sp2

P.S. przepraszam za błędy ... pisałem w dość dużym pośpiechu ... BŁAGAM O POMOC pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchom komputer na starej karcie graficznej, odinstaluj jej sterowniki. Włóż nową kartę i uruchom kompa. Do odinstalowania sterowników może być potrzebny jakiś dodatkowy program, np. Driver Cleaner. Możliwe też, że jakiś pseudo zasilacz nie wyrabia przy próbie zainicjowania tej karty w wyższej rozdzielczości i liczbie kolorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchom komputer na starej karcie graficznej, odinstaluj jej sterowniki. Włóż nową kartę i uruchom kompa. Do odinstalowania sterowników może być potrzebny jakiś dodatkowy program, np. Driver Cleaner. Możliwe też, że jakiś pseudo zasilacz nie wyrabia przy próbie zainicjowania tej karty w wyższej rozdzielczości i liczbie kolorów.

nowa karta graficzna jest wypieta ... a stara karta graficzna to ...integra ... na AUSUIE sie obraz nie rusza wogole... przy integrze wystepuje wyzej opisany problem... ;/

jakies inne pomysły ... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi