hotsoucestar Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam, mam dwa monitory do wyboru i chciałbym sie WAS poradzić, który byłby lepszy do codziennej pracy i oglądania filmów. Zależy mi na dobrej jakości obrazu i żeby mi oczy mi nie wypłynęły podczas pracy w nocy. Powiedzmy ze desgin sie nie liczy ;-) Monitory: LG L227WT LG W2284F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaGu83 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zdecydowanie ten drugi LG W2284F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotsoucestar Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Ale, czy kontrast mnie nie zabije ? Znaczy czy moje oczy to zniosą. I jeszcze jedno pytanko czy monitor buczy jak się kontrast zmniejszy ? A możecie polecić jakąs recenzje tego monitora? Edytowane 6 Grudnia 2008 przez hotsoucestar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ale, czy kontrast mnie nie zabije ? Znaczy czy moje oczy to zniosą. I jeszcze jedno pytanko czy monitor buczy jak się kontrast zmniejszy ? Bardzo dobre pytanie , oczywiscie ze kontrast moze wpierniczyc twoje oczy jak juz wpierniczyl oczy duzej czesci uzytkownikow tego Forum. A to dzieki pozostawieniu wysokieg kontrastu , czesc userow to potrafila pojsc po bandzie i pozostac przy ustawieniach producenta , gdzie prawie kazdy monitor swieci jak neonowka prosto w slepia . W kazdym monitorze powinienes tak dobrac parametry kontrstu i jasnosci zeby po 2-3 godzinach czytania tego Forum nie bolaly cie oczy . Ja dla przykladu gdzie sie tylko dalo ustawilem szare tla , word ,wordpad itp czasami biel z duzym kontrastem po 15 minutach wypala moje oczy ;) a na moich indywidualnych ustawieniach moge siedziec czytac/pisac 2-3 godziny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotsoucestar Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Bardzo dobre pytanie , oczywiscie ze kontrast moze wpierniczyc twoje oczy jak juz wpierniczyl oczy duzej czesci uzytkownikow tego Forum. A to dzieki pozostawieniu wysokieg kontrastu , czesc userow to potrafila pojsc po bandzie i pozostac przy ustawieniach producenta , gdzie prawie kazdy monitor swieci jak neonowka prosto w slepia . W kazdym monitorze powinienes tak dobrac parametry kontrstu i jasnosci zeby po 2-3 godzinach czytania tego Forum nie bolaly cie oczy . Ja dla przykladu gdzie sie tylko dalo ustawilem szare tla , word ,wordpad itp czasami biel z duzym kontrastem po 15 minutach wypala moje oczy ;) a na moich indywidualnych ustawieniach moge siedziec czytac/pisac 2-3 godziny . No właśnie boję się zwłaszcza białego tła. Jak widziałem na monitorach które miały kontrast na poziomie do max 10 000 biel była tak biała ze az powodowała że inne kolory stawały sie jakies nienaturalne. Biel je wypaczała. Była dominująca, a że większosc pracy to www to nie wiem czy kontrast na poziomie 30 000(dynamiczny , ale zawsze ;-)) nie oślepi zwlaszcza jak bede przegladal strony wieczorem. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez hotsoucestar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robmaz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 ma ktoś może jakieś info na temat LG 227WTP-PF a dokładniej czym to się różni od 227WT, na pewno lepszy kontrast, kąty też lepsze...może też lepsza matryca (?) czy tylko chwyt marketingowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 co to za brednie o kontrascie? jasnosc ludzie jasnosc - w nocy nie dajesz na full bo ci wypali galy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...