xacti Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) Witajcie, po zakupie sluchawek (Creative HS-900) przyszedl czas na karte dzwiekowa. Zastosowanie (w kolejnosci): gry (enemy territory, czasami cs), muzyka (rock, lekki metal - wiekszosc mp3, czesc flat), filmy. W zasadzie chodzi mi o to, aby dobrze gralo na tych sluchawkach bo glosnikow obecnie nie posiadam. Zastanawiam sie nad SB Audigy 2 ZS Gold. Potobno jest lepsza od niektorych X-Fi. Niestety nie moge nigdzie jej w sklepie znalezc. Jedynie na allegro nowki, ale z gwara na 3 miesiace. Prosze o sugestie. Edytowane 10 Grudnia 2008 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Jak nie znajdziesz 2 ZS Gold to bierz Audigy 2 Gold. Mam i polecam naprawdę przyjemnie to gra i odczułem skok z Sb Live! 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Taa, tylko ze tez nie widze nowych w sklepie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) A po co Ci nówka? :P Karta muzyczna to nie dysk twardy że się zużywa aż tak bardzo ;) Edytowane 10 Grudnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wiem, ale jako ze nie ja bede kupowal (tak jak by prezent ;)) musi byc ze sklepu.. Chyba ze na prawde nic dobrego w tej cenie sie nie znajdzie to trzeba bedzie pomyslec o tej 2 zs gold. Niby jest nowa i ma gwarancje, ale co z nia bylo to nie wiadomo >D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 moze i sie nie zuzywa ale ciekawe jak dlugo pozyje pci.......mam nadzieje ze jeszcze z 5 lat bo bedzie trzeba ogladac sie za jakims apogee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 O zywot slotow pci nie martwil bym sie zbytnio - poki jest sprzet na nie i uzytkownicy ich potrzebujacy wszystko bedzie dobrze. @zzZZzz, widze ze orientujesz sie w miare w temacie kart dzwiekowych. Moglbys polecic cos w zamian Audigy 2 ZS Gold, czy jest to jednak tak dobra karta by pobowac kupic ja na tej aukcji allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 bierz xfi - do gier (efekty!!!) nie ma nic lepszego do muzyki tez lepsza od audigy chocby dlatego ze dziala z kazda czestotliwoscia z zakresu 44.1-192 bez resamplingu audgy cala seria tylko 48khz ewentualnie 96.....straty sa nie bardzo sie orientuje w tym burdelu ktory zrobil teraz creative (i nie chce mi sie szukac) ale musialbys sie tym xfi przyjrzec bo czesc najtanszych to sciema na chipie emu(czyli taka creativowa podrobka xfi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Czytalem troche w porownaniu do audigy 2 zs gold i bylo gdzies napisane, ze audigy jest lepsza od wiekszosc xfi do 350zl. Dopiero Xtreme Gamer jest jako taka. Nie wiem czy duzo mi da xfi biorac pod uwage slabe dosc sluchawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 x-fi - oryginal z prockiem x-fi - te bija kazde audigy - to co na pudelku to belkot bo creative robi z uzytkownikow idiotow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) Czytalem troche w porownaniu do audigy 2 zs gold i bylo gdzies napisane, ze audigy jest lepsza od wiekszosc xfi do 350zl. Dopiero Xtreme Gamer jest jako taka. Nie wiem czy duzo mi da xfi biorac pod uwage slabe dosc sluchawki. Z x-fi najbardziej opłacalną jest xtreme music gold ale zs spokojnie ci wystarczy i możesz kupić za rozsądne pieniądze. x-fi - oryginal z prockiem x-fi - te bija kazde audigy - to co na pudelku to belkot bo creative robi z uzytkownikow idiotowTo co na pudełku i w reklamie to bełkot a twoja odpowiedź wygląda jakbyś w to wierzył. W normalnym odsłuchu audigy 2 różni się minimalnie. X-fi ma perę mniej lub bardziej użytecznych "dodatków" do których w pewnych przypadkach warto dopłacać. To nie jest ten przypadek. Edytowane 12 Grudnia 2008 przez panfranek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...