Skocz do zawartości
xacti

Sound Blaster Audigy 2 Zs Gold Vs. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, po zakupie sluchawek (Creative HS-900) przyszedl czas na karte dzwiekowa.

Zastosowanie (w kolejnosci): gry (enemy territory, czasami cs), muzyka (rock, lekki metal - wiekszosc mp3, czesc flat), filmy. W zasadzie chodzi mi o to, aby dobrze gralo na tych sluchawkach bo glosnikow obecnie nie posiadam.

Zastanawiam sie nad SB Audigy 2 ZS Gold. Potobno jest lepsza od niektorych X-Fi. Niestety nie moge nigdzie jej w sklepie znalezc. Jedynie na allegro nowki, ale z gwara na 3 miesiace.

Prosze o sugestie.

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale jako ze nie ja bede kupowal (tak jak by prezent ;)) musi byc ze sklepu.. Chyba ze na prawde nic dobrego w tej cenie sie nie znajdzie to trzeba bedzie pomyslec o tej 2 zs gold. Niby jest nowa i ma gwarancje, ale co z nia bylo to nie wiadomo >D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O zywot slotow pci nie martwil bym sie zbytnio - poki jest sprzet na nie i uzytkownicy ich potrzebujacy wszystko bedzie dobrze.

@zzZZzz, widze ze orientujesz sie w miare w temacie kart dzwiekowych. Moglbys polecic cos w zamian Audigy 2 ZS Gold, czy jest to jednak tak dobra karta by pobowac kupic ja na tej aukcji allegro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz xfi - do gier (efekty!!!) nie ma nic lepszego

do muzyki tez lepsza od audigy chocby dlatego ze dziala z kazda czestotliwoscia z zakresu 44.1-192 bez resamplingu

audgy cala seria tylko 48khz ewentualnie 96.....straty sa

nie bardzo sie orientuje w tym burdelu ktory zrobil teraz creative (i nie chce mi sie szukac) ale musialbys sie tym xfi przyjrzec bo czesc najtanszych to sciema na chipie emu(czyli taka creativowa podrobka xfi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem troche w porownaniu do audigy 2 zs gold i bylo gdzies napisane, ze audigy jest lepsza od wiekszosc xfi do 350zl. Dopiero Xtreme Gamer jest jako taka.

Nie wiem czy duzo mi da xfi biorac pod uwage slabe dosc sluchawki.

Z x-fi najbardziej opłacalną jest xtreme music gold ale zs spokojnie ci wystarczy i możesz kupić za rozsądne pieniądze.

x-fi - oryginal z prockiem x-fi - te bija kazde audigy - to co na pudelku to belkot bo creative robi z uzytkownikow idiotow

To co na pudełku i w reklamie to bełkot a twoja odpowiedź wygląda jakbyś w to wierzył. W normalnym odsłuchu audigy 2 różni się minimalnie. X-fi ma perę mniej lub bardziej użytecznych "dodatków" do których w pewnych przypadkach warto dopłacać. To nie jest ten przypadek. Edytowane przez panfranek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi