milan19876543 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam wszystkich.Jestem tu nowy.Nie wiedzialem do jakiego dzialu to napisac ale chyba ten wydaje mi sie najbardziej trafny (jesli nie to przepraszam i prosze moda o przeniesienie w odpowiednie miejsce) Mam problem ktory probuje rozwiazac.Otoz: mam problem z uruchomieniem Far Cry 2 i Call off Duty WaW.Gry nie chca ruszyc i szukam przyczyn. Mam problemy tylko z uruchomieniem gry Far Cry 2-tu opisze problem: Gra zainstalowana,autoryzacja zatwierdzona (oryginal),wszystko poinstalowane i problem pojawia sie przy uruchomieniu gry:otoz czy uruchamiam z ikonki gry czy z listy programow czy z plyty to pojawia sie okno z napisem Far Cry 2 i tym gostkiem z gry.Komp zaczyna czytac plyte zmienia sobie chyba rozdzielczosc na nizsza i potem to juz tylko czarny ekran i nic wiecej sie nie dzieje.Komp przestaje czytac plyte i cos tam mieli ale nic to nie daje.Jedyne wyjscie zeby cos dalej na kompie zrobic to zresetowac go.Chcialem dodac ze gra jest dobra bo gralem w nia na 2 kompie na duzo slabszej konfiguracji i karcie ATI Radeon 1600 pro-oczywiscie po aktualizacji sterow.Tutaj tez probowalem roznych sterow ze strony nvidii (beta i wqhl).pisza ze specjalnie pod Far Cry 2 a tu mi nie dziala.(po odistalowaniu starych oczywiscie Driver Cleaner,restart itd.Probowalem przeistalowywac gre kilkakrotnie i uruchamiac z patchem wprowadzonym recznie i innym razem automatycznie i nic. Druga gra to Call of Duty WaW tutaj jak wyzej problem tylko koncowy objaw jest inny.Po probie uruchomienia pojawia sie tak jak wyzej okno tytulowe gry i koniec.W tle widoczny jest pulpit,jak najade myszka na te widoczne okno gry to kursor zmienia sie w klepsydre.Tyle tylko ze jak chce wylaczyc kompa i uruchomic go ponownie to nie moze zamknac programu z gra nawet na okienku zakoncz teraz.Tutaj tez nagrywarka po chwili pracy przestaje pracowac(robi sie cichutko i zadna kontrolka nie swieci). Dzwonilem do pomocy technicznej gry i wyslalem im dx diag i nic nie mam takiego wedlug nich co powodowaloby konflikt z gra(modem,unimodem w dzwiekach itp.)I nic sie od nich nie dowiedzialem. Tak jak pisalem wyzej inne gry takie jak fifa09 czy BIA HH chodza bez problemu,rowniez filmy itd.slowem reszta jest jak najbardziej ok. Jaka jest przyczyna tych problemow-moze ktos moze pomoc bo siedze juz nad tym tydzien i mam dosyc. Cos znalazlem na temat obslugi w tych grach czegos takiego jak SSE2.Czy moj komp (procek,plyta i co tam jeszcze potrzebne) ma rozszerzenie te? wersja bios?na dxdiag pokazuje ze mam wersje f6 a na stronie producenta plyty pisze ze plyta dziala prawidlowo z wersja od f7 w gore? Q9400,XP pro PL,Gigabyte EP45-DS3R,BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG,DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) ,2x2GB A-DATA Extreme edition,Chieftec 750W Atx,GTX 280 EVGA SSC,NEC AD-7203S,Samsung SM T200,Seageate 500GB 32mb Dodam ze wynik 3DMark 06 to 14430 na default,wiec z karta chyba ok. Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu bo juz nie wiem co mam dalej robic. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Problem o tyle głęboki, że nie upatrywałbym problemu koniecznie w karcie (nie znaczy, że ją wykluczam). Zauważyłem, że obie te gry z którymi jest problem odpalane są z płytki. Czy pozostałe gry też odpalasz z płytek? Może to napęd jest problemem. To raczej mało prawdopodobna wersja no ale cóż. Sprawdź temperatury i dysk programem HD Tune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan19876543 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Tak.Pozostale gry takze odpalam z plytek.Tez powoli raczej wykluczam karte.zrobie testy temperatur. Zrobilem test dysku twardego - 39 stopni i napis ok.Zreszta wkleje: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6f7b20fd61bf64ce Ech i po problemie.Zainstalowalem... viste ultimate 64 bit i wszystko gra :razz: Edytowane 18 Grudnia 2008 przez milan19876543 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...