czarecki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Tak jak w temacie Kupiłem kumplowi zestawik na tej płycie + E5200. Myśle sobie, pewnie się podkręca tak jak w EP31-DS3L. Ale chyba jednak nie:/ FSB nie rusza nawet o Mhz . Dajcie jakieś wskazówki bo ręce opadają. Specjalnie do niego kupiłem HD4850 ale bez OC procka to będzie jeden wielki klaps:/ Bios najnowszy F8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Niby jest metoda. Ale czy Ty sie na to piszesz ? Wszelką odpowiedzialność bierzesz na siebie ! [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Niby jest metoda. Ale czy Ty sie na to piszesz ? Wszelką odpowiedzialność bierzesz na siebie ! [; Nie no myślałem że ja gdzieś robię błąd w sztuce:/ Na poprzednim biosie to samo . Co mnie podkusiło żeby wziąć tą płyte. Niech ktoś o dobrym sercu podrzuci jeszcze jakieś porady:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jeżeli zmiana fsb o 1 Mhz nie daje efektu - na 201 albo 199 - to niestety ale wydaje mi się, że to jest podobny przypadek. Zmieniasz zapisuje się - wstaje na raz ale na 200. Za to dzielnik ramu działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jeżeli zmiana fsb o 1 Mhz nie daje efektu - na 201 albo 199 - to niestety ale wydaje mi się, że to jest podobny przypadek. Zmieniasz zapisuje się - wstaje na raz ale na 200. Za to dzielnik ramu działa.Tylko Voltage i mnożnik się zapisuje . Dzielniki też się nie zapisują:/ Robi 2 piknięcia i leci dalej. JEGO MAĆ!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ani napięcia ani mnożnika (na cielakach nie ma) nie ruszałem. Pewnie kluczem u mnie było zaznaczenie tych dwóch opcji w @bios. Jak już napisałem nie mam pojęcia od czego to, ani jak trwałe jest to "naprawienie". Chociaż parę startów już zaliczyła i wygląda dobrze. Dwa piknięcia nie pasują do żadnego error coda. Przy normalnym starcie pika raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) No to może trzebaby zacząć od tego podwójnego dźwięku:/ Orientuje się ktoś moze co to oznacza??? Edit Tak na prawde to są 2 długie dźwięki i jeden taki króciutki:/ Na prawde ręce już opadają Edit2 q8ic próbowałem Twoją metodą, nic to nie dało. Zmiana FSB powoduje dwa albo trzy dźwięki już sam kur.. nie wiem. i FSB frequency zmienia się w disable w biosie i tak w kółko. Edytowane 19 Grudnia 2008 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Szkoda - wydawało mi sie, że jest podobnie dlatego sie odezwałem. Mam tą płytę w 2. pc i bez zarzutu. Nawet lekkie oc trzyma ponad pół roku bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Tak czy siak . Dzięki za pomoc q8ic. Najprawdopodobniej płyta pójdzie na gware po nowym roku, bo nie chcieli mi jej przyjąć ze względu na jakieś piny wygięte od procesora (szkoda że kumpel tam był a nie ja) . A i tak wiem że to te gnojki zrobiły jak mi składali a mu wmawiali że to on, albo po prostu płyta była wcześniej używana. Szkoda gadać. Jeszcze raz dzieki za zainteresowanie Pozdr Noooo to teraz się wkur..... kumpel własnie oddał mi płyte, spojrzałem faktycznie 4 nóżki od gniazda procesora były krzywe, więc je wyprostowałem i śmiga aż miło . Teraz mogę wszystko ustawiać. Radzę tym którzy mieli podobny problem zrobić dobre oględziny mobasa. Po prostu mam niezłą awersie do sklepu esc po kim jak po kim ale po nich takiego czegoś się nie spodziewałem:/ Edytowane 19 Grudnia 2008 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...