Skocz do zawartości
bonnou

Problem Z Telefonem

Rekomendowane odpowiedzi

Problem wygląda następująco.

Nokia 5220 XpressMusic + karta pamięci MicroSD 512mb = podczas odtwarzania muzyki telefon się zawiesza.

Ekran gaśnie, nic nie da się wyłączyć/kliknąć, świecą się tylko muzyczne klawisze. Gdy utwór się skończy, wtedy telefon się odblokowuje i po chwili się wyłącza. Następnie jest problem z uruchomieniem telefonu, Dopiero po wyjęciu karty pamięci telefon się włącza i działa normalnie.

Czy to wina karty pamięci, dodam że jest ona chyba no-name, bo pisze na niej

MicroSD 512mb made in japan

Nic więcej ...

P.s. Te nowe nokie są tak mulaste, jak mój pół-roczny system operacyjny.

p.s.2 Na karcie mam raptem 65mb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że jest to wina softu. Ja zajmuje sie softowaniem (czyli zmienianiem oprogramowania) komórek (szczególności SE). Jak masz ją na gwarancji to ja daj do salonu noki niech wgrają softa a jeżeli nie to musisz samemu pogłówkować albo dać do komisu (nie polecam samemu wgrywanie oprogramowania bo wiąże sie to z ryzykiem uszkodzenia telefonu). W moim Se k810i było tak samo, ale gdy wgrałem softa od nowa problem ustąpił (może to miało wpływ że mój se był ''naćpany'' Softami). A bez karty ci gra? .Bo możliwe ze masz uszkodzone gniazdo na karty. Odpisz czy masz gwarancje a jak nie to napisz to pomogę ci wgrać oprogramowanie (czego nie polecam) a jak to nie pomoże to znaczy że popsute jest gniazdo na karty albo sama karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomogę ci wgrać oprogramowanie (czego nie polecam)

fajnie, że zajmujesz się 'softowaniem' ale chyba słabo Ci to idzie...

update softa w nowych nokiach jest banalnie prosty, ściągasz NSU http://www.nokia.pl/A4835060, instalujesz, podpinasz telefon, parę kliknięć, kilka minut i po sprawie. Nawet jak podczas wgrywania wyskoczy błąd to w zdecydowanej większości przypadków nic się nie dzieje, wystarczy zrestartować telefon.

Stachuuu jeśli NSU Ci nie pomoże to zostaje Ci tylko serwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc. Wybaczcie, że dopiero teraz przeczytałem.

Problem rozwiązany. Winą było Orange Menu i bajery świetlne w telefonie ( np boczne klawisze muzyczne ). Wyłączenie tych funkcji rozwiązało problem.

Pliki na karcie dalej wolno chodzą( długo trwa zmiana tapety ), ale przynajmniej nie wiesza się.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi