hubij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Mam w domu dwa kompy: PC i laptopa Internet mam z Dialogu (dialnet) i dziele go routerem na oba kompy routerek to konkretnie: Edimax BR-6204Wg Problem polega na tym, że laptop czasem nie moze sie podlaczyc do sieci bezprzewodowej Wystepuje to tylko po jego uruchomieniu, laptop widzi siec, widzi tez inne sieci, do innych laczy sie normalnie, a do mojej podlaczy sie z ograniczeniami dostepu (na ikonce w trayu z dwoma komputerkami widnieje wykrzyknik na zoltym trojkatnym tle) a gdy otworze centrum sieci, to mam komunikat "polaczono z ograniczonym dostepem, trwa identyfikowanie"... Czasem polaczy sie od razu, czasem trzeba poczekac 5 minut, a czasem nawet godzine... Gdy sie juz polaczy, nie wystepuja zadne lagi, zerwania polaczen itp, wszystko smiga ladnie, tylko to podlaczenie... co moze byc tego przyczyna? do innych sieci (nie mam do nich hasel wiec nie polacze sie calkowicie) podlacza sie szybciutko, natomiast do mojej (jak podlaczam recznie) to trwa to chwile po czym wyskakuje "podlaczanie do sieci trwa dluzej niz zwykle" i zostaje "polaczono z ograniczonym dostepem" co nie daje mi dostepu do internetu... PS na PC mam XPka, na lapku - Viste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ustaw adres ip w laptopie na sztywno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Po pierwsze mam ten sam router , ma niską jakość WI-FI, są różne wyjścia, czasem antena ma niski zasięg, więc internet w ogólę może zanikać, jeśli ci laptop tylko nie działa to już wiem co jest przyczyną, jeśli router znajduję się w pomieszczeniu na piętrze nr.2 a laptop nr.1 to mogą być zaniki sieci przez zasięg, jeśli masz podłączoną antenę, i router do przedłużacza lub gniazdka to wyłącz wtyczki całkiem na 10 sekund, i podłącz, sprawdź czy jest sieć, lub jeśli nie ma jej nadal postaw laptopa (Przypuszczam że to Toshiba) przy routerze i zrób to samo, jeśli dalej nic się nie dzieje to znaczy że mogą mieć awarie w sieci, jeśli do 3 dni nie odzyskasz internetu lub będą częste zaniki całkowite sieci, wtedy skontaktuj się z dostawcą sieciowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...