Skocz do zawartości
hubij

Problem Z Domowa Siecia Bezprzewodowo/przewodowa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w domu dwa kompy: PC i laptopa

Internet mam z Dialogu (dialnet) i dziele go routerem na oba kompy

Dołączona grafika

routerek to konkretnie: Edimax BR-6204Wg

Problem polega na tym, że laptop czasem nie moze sie podlaczyc do sieci bezprzewodowej

Wystepuje to tylko po jego uruchomieniu, laptop widzi siec, widzi tez inne sieci, do innych laczy sie normalnie, a do mojej podlaczy sie z ograniczeniami dostepu (na ikonce w trayu z dwoma komputerkami widnieje wykrzyknik na zoltym trojkatnym tle) a gdy otworze centrum sieci, to mam komunikat "polaczono z ograniczonym dostepem, trwa identyfikowanie"... Czasem polaczy sie od razu, czasem trzeba poczekac 5 minut, a czasem nawet godzine... Gdy sie juz polaczy, nie wystepuja zadne lagi, zerwania polaczen itp, wszystko smiga ladnie, tylko to podlaczenie...

co moze byc tego przyczyna? do innych sieci (nie mam do nich hasel wiec nie polacze sie calkowicie) podlacza sie szybciutko, natomiast do mojej (jak podlaczam recznie) to trwa to chwile po czym wyskakuje "podlaczanie do sieci trwa dluzej niz zwykle" i zostaje "polaczono z ograniczonym dostepem" co nie daje mi dostepu do internetu...

PS na PC mam XPka, na lapku - Viste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Greenfoxy5

Po pierwsze mam ten sam router , ma niską jakość WI-FI, są różne wyjścia, czasem antena ma niski zasięg, więc internet w ogólę może zanikać, jeśli ci laptop tylko nie działa to już wiem co jest przyczyną, jeśli router znajduję się w pomieszczeniu na piętrze nr.2 a laptop nr.1 to mogą być zaniki sieci przez zasięg, jeśli masz podłączoną antenę, i router do przedłużacza lub gniazdka to wyłącz wtyczki całkiem na 10 sekund, i podłącz, sprawdź czy jest sieć, lub jeśli nie ma jej nadal postaw laptopa (Przypuszczam że to Toshiba) przy routerze i zrób to samo, jeśli dalej nic się nie dzieje to znaczy że mogą mieć awarie w sieci, jeśli do 3 dni nie odzyskasz internetu lub będą częste zaniki całkowite sieci, wtedy skontaktuj się z dostawcą sieciowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi