fuxmen Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 mam drukarkę laserową xerox 4010 taka stara ale chodzi i zauwarzyłem, że jak podsunę pod nią monitor jak chodzi to obraz po tej stronie gdzie jest drukarka na długości jakiś 5 cm i na całej wysokości zaczyna lekko falować :?: :?: a jak odsunę od drukarki na 15 cm już przestaje :?: o co tu loto miał to ktoś?? fajnie sobie tak pływa ale to pewnie nie zdrowe dla monitora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Mojego brata kumpel miał podobną sytuację tylko przy zasilaczu UPS jak zobaczył jak mu monitor faluje od promieniowania to złapał się za jajka i szybo z tamtąd wyszedł :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 mam drukarkę laserową xerox 4010 taka stara ale chodzi i zauwarzyłem, że jak podsunę pod nią monitor jak chodzi to obraz po tej stronie gdzie jest drukarka na długości jakiś 5 cm i na całej wysokości zaczyna lekko falować :?: :?: a jak odsunę od drukarki na 15 cm już przestaje :?: o co tu loto miał to ktoś?? fajnie sobie tak pływa ale to pewnie nie zdrowe dla monitora Tio chyba fale elektromagnetyczne :), cos podobnego wystepuje jak podstawicz komorke pod monitorek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 mam drukarkę laserową xerox 4010 taka stara ale chodzi i zauwarzyłem, że jak podsunę pod nią monitor jak chodzi to obraz po tej stronie gdzie jest drukarka na długości jakiś 5 cm i na całej wysokości zaczyna lekko falować :?: :?: a jak odsunę od drukarki na 15 cm już przestaje :?: o co tu loto miał to ktoś?? fajnie sobie tak pływa ale to pewnie nie zdrowe dla monitora A czy ta drukarka ma zasilacz na kablu czy zintegrowany ;) Bo jak zintegrowany to trafo z zasilacza robi takie zonki na monitorku. W sumie nic groznego ale po dluzszym czasie mozna trwale _uszkodzic_ monitorek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 no zasilacz wbudowany teraz na to będę zwracał uwagę przedtem chlera siora zostawiała drukarkę właćzoną i tak czasami chodziła godzinę lub więcej szxkoda monitora ma już 5 lat optiview 15 sx ale trzyma się i nie mam zamiaru go wymieniać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 zauwarzyłem, że jak podsunę pod nią monitor jak chodzi to obraz po tej stronie gdzie jest drukarka na długości jakiś 5 cm i na całej wysokości zaczyna lekko falować :?: :?: a jak odsunę od drukarki na 15 cm już przestaje :?: Miałem takie wariactwa z pompką AquaShut. A już myślałem że mi monitor padł ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 oo tez wlasnie nie wiedzilem co sie dzieje od kilku dni zmoim monitorem - a to przez ups widze - jak go oddlilem od kompa to wszystko wrocilo do normy a tez obraz lekko falowal na niskich wartosciach odswierzania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Podobny efekt jest gdy przysuniecie nieekranowane głośniki do monitora :D - po prostu pole magnetyczne odchyla elektrony z lampy i stąd te efekty - ale rzeczywiście tak jak pisał best-boy można trwale uszkodzić monitor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 to trzeba <span style="color:red;">[ciach!]</span>ć drukrkę pod stół i będzie spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 to trzeba <span style="color:red;">[ciach!]</span>ć drukrkę pod stół i będzie spox to trzeba <span style="color:red;">[ciach!]</span>ć drukrkę pod stół i będzie spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...