Kszysiu Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam... mam nietypowy problem:) wczoraj wziełem się za oc.... dzisiaj rano chciałem posłuchać muzyki.... okazało się że komputer w ogóle nie wykrywa karty dzwiękowej... nie mogłem znaleść winowajcy w systemie więc sprubowałem zresetować pamieć biosu... karta zaczeła działać... gdy znów wszedłem do biosu abyustawić stare ustawienia taktowania(takie do jakich podciągnąłem) karta znów znikła w windowsie:O:O:O:O i tu pojawia się problem... kiedy mój procesor ustawiony jest na 2,4ghz(18x133) wszystko działa a gdy na 2,66ghz(18x148) dzwiek znika;/ czym to może być spowodowane?? Konfiguracja: MoBo: shuttle ab48n(karta dzwiekowa AC97 - działa na sterownikach VIA bo na tych jest lepiej niż na normalnych) Proc: P4 2.4 Grafika: geforce 6200 RAM: 512 ddr 266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Masz lipną płytę. Jak podnosisz takowanie procka, to podnosisz również takowanie karty dźwiękowej, kontrolerów twardego dysku itd. Ja tak miałem na starej płycie. Jak podniosłem FSB to znikał mi dysk i nie można było uruchomić systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 ale kiedyś pamietam działało;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Spróbuj wgrać oryginalne sterowniki. Zainstaluj też sterowniki dla chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...