silvermax Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam Wracając o kilka dni wstecz, kiedy miałem problem z wyborem 22" monitora dla brata postawiłem na LG W2252TQ. Dziś otrzymałem paczuszkę z tym cudeńkiem. Jestem z niego bardzo zadowolony, ale to już całkiem inna historia. Wracając do dzisiejszego tematu. Pozostał mi jeszcze wybór monitora dla siebie, mam z tym nie lada problem. Po zapoznaniu się z testami postawiłem na Samsung-a 2493HM, jakież było me zdziwienie kiedy zrecenzowano (na zaufanej witrynie- bezstronnej) monitor BenQ FP241W: http://www.trustedreviews.com/displays/rev...reen-Monitor/p1 Otrzymał maksymalną ocenę. Proszę pomóżcie mi dokonać właściwego wyboru między tymi monitorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaGu83 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ja Ci nie pomogę dokonać zdecydowanego wyboru jedna skłaniałbym się ku Samsungowi. Podam Ci także LG LCD 24" W2452T-PF LG LCD 24" W2452V-PF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 THX za odpowiedź, ale te LG odrzucam ponieważ mają duży InputLAG ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 THX za odpowiedź, ale te LG odrzucam ponieważ mają duży InputLAG ;( a wiesz to z autopsji czy jakiś bzdurnych testów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 a wiesz to z autopsji czy jakiś bzdurnych testów?Oczywiście testy na zagranicznych portalach. Bardziej bym się skłaniaj ku BenQ, no i może ku Samsung-owi 2493HM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Samsunga mam i polecam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Na LCD-ku będę dużo grał więc zależy mi małym Input-Lag-u, z drugiej jednak strony chciałbym mieć piekne kolory. I jak to wszystko pogodzić ;( może S-IPS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JaGu83 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Słuchaj to może lepiej kupić TV LCD niż taki wielki monitor LCD przecież Ty oślepniesz. Max do kompa to wybrałbym monitor 22" i też z LG - LG LCD 22" W2284F-PF, a jeśli nadal chcesz TV LCD to kup 32" FUNAI'a i będziesz zadowolony. W tej cenie już kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ale mi zależy na Full HD :( Słuchaj to może lepiej kupić TV LCD niż taki wielki monitor LCD przecież Ty oślepniesz.Czyli im większy monitor tym bardziej wpływa na wzrok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Taaa... na 24" sobie popsuje a na 32" już nie <hahaha> Kwestia ustawień monitora i odległości :) Wystarczy od czasu do czasu popatrzeć z 5 minut za oknem i tyle :P A ten FUNAI taki rewelacyjny nie jest... Edytowane 31 Grudnia 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...