Gienek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam wszystkich i zycze Wesołych Świąt choć w gruncie rzeczy te sie konczą Panowie mam problem i nie wiem czy to wina tv czy karty a moze sterownikow Mam problem z uzyskaniem w proporcjach 16:9 (1,78:1)z plyt dvd po kalblu dvi-hdmi jesli mam ustawione w profilach sprzety 1 monitor crt a 2 tv lcd Obraz jest ok jesli ustawie klon albo jako jedyny ekran tv, natomiast w ww ustawieniu obraz jest bardzo waski wyglada jak 2,35:1: anamorficzny Ni jak nie moge dojsc o co chodzi Na dvd stacjonarnym jest ok Jezeli probuje powiekszyc obraz przez np power dvd nero show time i inny typowy odtwarzacz dvd to obraz z waskiego zamienia sie na idealny kwadrat panoramiczny ale nie wypelna ekrenu lecz jest na srodku. czyli powstaje prostokat 16:9 w srodku ekranu otoczony z 4 stron pasami Jedynie w koreanskim kmplayerze mogę powiekszyc pan scanem itp ekran na 16:9 ale nie lubie tego odtwarzacza a po 2 chce wiedziec o co chodzi Poza tym jesli chce wyregulowac kolory wideo w ekranie pomocniczym to sie nie da zmieniaja sie tylko na monitorze crt Mam takie wrazenie ze winda nie widzi mojego tv jako 16:9 i wszyskie ustawienia daje przez pryzmat ekranu 4:3 czyli monitora crt Panowie czy mozna to jakos zmienic? probowalem roznych sterow i to samo Wiecie o co chodzi? Bede wdzieczny za chocby drobne sugestie pozdrawiam PS Moj tv to Philips 32 pfl5322/10 a monitor stary philips 107e4 pozdrawiam Witam wszystkich i zycze Wesołych Świąt choć w gruncie rzeczy te sie konczą Panowie mam problem i nie wiem czy to wina tv czy karty a moze sterownikow Mam problem z uzyskaniem w proporcjach 16:9 (1,78:1)z plyt dvd po kalblu dvi-hdmi jesli mam ustawione w profilach sprzety 1 monitor crt a 2 tv lcd Obraz jest ok jesli ustawie klon albo jako jedyny ekran tv, natomiast w ww ustawieniu obraz jest bardzo waski wyglada jak 2,35:1: anamorficzny Ni jak nie moge dojsc o co chodzi Na dvd stacjonarnym jest ok Jezeli probuje powiekszyc obraz przez np power dvd nero show time i inny typowy odtwarzacz dvd to obraz z waskiego zamienia sie na idealny kwadrat panoramiczny ale nie wypelna ekrenu lecz jest na srodku. czyli powstaje prostokat 16:9 w srodku ekranu otoczony z 4 stron pasami Jedynie w koreanskim kmplayerze mogę powiekszyc pan scanem itp ekran na 16:9 ale nie lubie tego odtwarzacza a po 2 chce wiedziec o co chodzi Poza tym jesli chce wyregulowac kolory wideo w ekranie pomocniczym to sie nie da zmieniaja sie tylko na monitorze crt Mam takie wrazenie ze winda nie widzi mojego tv jako 16:9 i wszyskie ustawienia daje przez pryzmat ekranu 4:3 czyli monitora crt Panowie czy mozna to jakos zmienic? probowalem roznych sterow i to samo Wiecie o co chodzi? Bede wdzieczny za chocby drobne sugestie pozdrawiam PS Moj tv to Philips 32 pfl5322/10 a monitor stary philips 107e4 grafika jeszcze na agp stary szrot ale do filmow starcza fx5200 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja mam TV Samsunga 32 cale fullHD i proporcje ustawiam w samym TV, czy chce 4:3 czy 16:9. Na pilocie chyba mam screen size przycisk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ja mam TV Samsunga 32 cale fullHD i proporcje ustawiam w samym TV, czy chce 4:3 czy 16:9. Na pilocie chyba mam screen size przycisk :)witam Kinslayer czyzby Twoj nick mial cos wspolnego z moim ukochanym Nightwishem??:D ja tez mam mozliwosc ustawienia ekranu 4:3 16:9 zoom napisy itd ale nie w tym rzecz ale dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Spróbuj ustawić w panelu sterownia nvidia jako pierwszy ten LCD, ja mam plazmę połączoną z lapkiem HDMI-HDMI i ustawiona jako pierwszą, do odtwarzania filmów używam SubEdit Playera i nie ma żadnych problemów (karta w lapku Quadro NVS 320M, sterowniki 176.56). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 witam Kinslayer czyzby Twoj nick mial cos wspolnego z moim ukochanym Nightwishem??:D ja tez mam mozliwosc ustawienia ekranu 4:3 16:9 zoom napisy itd ale nie w tym rzecz ale dzieki za odp Nie inaczej jak Nightwish :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Spróbuj ustawić w panelu sterownia nvidia jako pierwszy ten LCD, ja mam plazmę połączoną z lapkiem HDMI-HDMI i ustawiona jako pierwszą, do odtwarzania filmów używam SubEdit Playera i nie ma żadnych problemów (karta w lapku Quadro NVS 320M, sterowniki 176.56).Hill jak wezm lcd na pierwszy ekran to wtedy jest on monitorem roboczym a crt ma ograniczone funkcje-czyli mozna tylko filny ogladac ale dzieki za odp pozdrawiam Edytowane 29 Grudnia 2008 przez Gienek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...