MatroX13 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) hehehehe,jeszcze mozesz wylaczyc glosniki i monitor przyciemnic,bedzie power green maax, lub wyłączyć komputer i zapomnieć o jego istnieniu :rolleyes: Edytowane 30 Lipca 2009 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) maax, lub wyłączyć komputer i zapomnieć o jego istnieniu :rolleyes:hmm,nie przesadzajmy,gosc jest oszczedny :) ja u siebie ustawilem napieciena 103% to minimalnie w cpu-z pokazywalo 1.008v teraz zmienilem na 102% i ustawia mi 0.992 zauwazylem tez ze w vcore sa dziury,niektore szczebelki napiec maja calkowicie inne v niz powinno byc na 99% zanizone Edytowane 31 Lipca 2009 przez maax990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 a tam oszczedny ;) po prostu lubie wiedziec gdzie sa granice :D Pozatym do neta nie potrzeba 1.2 pare v na vcore :] Caly bonus jaki zyskalem zchodzac z napieciami trace przy monitorach 52W pobiera kazdy podczas pracy wiec wychodzi na to samo EOT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 (edytowane) czekam na Twoje max oc on air:) jestem ciekaw tego proca;) eh i zazdroszcze Wam napiec... Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Jedyny minus to to że płyty od DFI potrafią się gryźć z zasilaczami różnych producentów - piski na sekcji zasilania itp. Opowiedzcie o tych piskach... w jakich występują sytuacjach, jak dokładnie wygladają i jakie macie zasilacze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ja tego nie mam...i nie spotkalem nikogo na forum zeby sie na to uskarzal, z postu hypera wnioskuje ze wspomina o takiej mozliwosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ja tez nic takiego nie mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 jednak musze poprawic swoje poglady...wlasnie przy testach w markach, przy taktowaniu 4,5 zauwazylem dziwne piski w okolicach sekcji zasilania, zasilator to 750 w pc powercooling 60a na lini wiec troszku slabo na i7 przy oc moze to dlatego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 jednak musze poprawic swoje poglady...wlasnie przy testach w markach, przy taktowaniu 4,5 zauwazylem dziwne piski w okolicach sekcji zasilania, zasilator to 750 w pc powercooling 60a na lini wiec troszku slabo na i7 przy oc moze to dlatego...Tylko przy testach w markach? przy nizszych podkręceniu ich nie ma? i nie przesadzasz że 60A to mało? Przecież nie będziemy podłaczać kompa do 'siły'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 u mnie problem wystepuje tylko w markach, przy taktowaniu 4,5 reszta narazie spokojnie, nie wiem co Ci poradzic, ale nie jest to chyba jakis wielki problem, dobrze jednak zaopatrzyc sie w jakis markowy zasilacz z tych nowszych z mocna jedna linia 70a minimum z tego co patrze ale to tylko moja opinia nic konkretnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 mi tez piszczy sekcja zasilania podczas uruchamiania np gier [ crysis ale tylko na poczatku potem cisza] benchmarki do 4.4 GHz nic nie slyszalem oprocz mojego wentyla 400mm :) Janek sprawdz PM-ka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 @guderian narazie przerwa, bo to za bardzo wciaga zeby sie chwile bawic :D caly dzien w pupie hehe ;) ja tam niemoge sprawdzic czy mi cos piszczy, bo radek x1800 tak wieje, ze nic innego nie slysze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Tzn. jak podłączycie inny zasilacz to nie piszczy? Ja myślę że piszczy zawsze gdy jest duży pobór prądu. I teraz mam pytanie, czy to jest pisk czy skwierczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 U mnie potrafiło popiskiwać na starej rewizji płyty . Głównie przy obciążeniu ale też nie zawsze . Na nowszej rewizji AC0 była cisza . Kilka osób spotkałem, które również się na to uskarżały , niekoniecznie na platformie i7 , ale już od czasów nForce . W temacie o zasilaczach be!quiet bodajże parę osób wspominało też o tym . Nie jest jednak powiedziane że u każdego popiskuje . Jak jest dobrze wyciszona obudowa albo odkurzacz w środku to nie jest to uciążliwe. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 U mnie potrafiło popiskiwać na starej rewizji płyty . Głównie przy obciążeniu ale też nie zawsze . Na nowszej rewizji AC0 była cisza . Kilka osób spotkałem, które również się na to uskarżały , niekoniecznie na platformie i7 , ale już od czasów nForce . W temacie o zasilaczach be!quiet bodajże parę osób wspominało też o tym . Nie jest jednak powiedziane że u każdego popiskuje . Jak jest dobrze wyciszona obudowa albo odkurzacz w środku to nie jest to uciążliwe. Pozdr. Takie coś jest zawsze uciążliwe :wink: czyli posiadacze rewizji AC0 są to nie piszczące wersje? Przy i7 może popiskiwać a przy i9 wyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 czyli posiadacze rewizji AC0 są to nie piszczące wersje? Tego nie powiedziałem, jedynie opisuje jak sytuacja wyglądała u mnie... U kolegów wyżej też nie piszczy, a chyba nie wszyscy mają rev. AC0. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 wynik do porpawy po pierwsze bo otowrzylem zla zakladke z ramem a dopiero teraz to zauwazylem( szal bojowy i przegapilem) po drugie prawie wogole nic nie zrobilem z systemem a po trzecie jak na pierwsze w zyciu spi mysle ze nie jest zle...(tak dzis pierwszy raz zaczalem sie tym bawic, zwykle bawily mnie 3dmarki no ale zawsze musi byc ten pierwszy raz) ogolnie to chyba max w te cieple dni co z moimi malymi umiejetnosciami a wielkimi aspiracjami potrafie wycisnac z tej platformy na powietrzu, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 gudi zawstydzasz mnie :D hehe czuje ze po audioriver weekendzie bedzie walka ;) Niezly wynik jak na AC B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 janek , ty bootojesz na BCLK =225 ? czy na BCLK 220 i programem zwiekszasz ?? ile masz na szynie PCIE [mhz] ??? 110 ?? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) narazie nie zwiekszalem softem, bootuje na 225, tak pcie smiga na 110:) ale z tego co patrzylem, kolesie odpalaja na 220 i dalej set fsb szaleje, wszystko oczywiscie jest zalezne od wielu czynnikow typu sztuka proca, rewizja mobo ale to wiemy:) ciekawe jest to ze uzyskuja stabilne do testow 235:) ja sie nie ludze ze mi sie uda ale zamierzam wyprobowac:) Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 a jak masz z tempami przy takim wysokim napieciu? Testujesz to wogole Linxem? czy od razu odcina kompa bo za goraco :P? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 wiesz nie zalezy mi na stabilnosci wogole, nie o to mi tu chodzi:) no ale wynik jest mocno do poprawienia, tempy nie sa zle, jedyne co mnie martwi to sekcja zasilania ktora dobija do 65 stopni i komp zdycha, musze zmienic nawiew, i wszystko ogarnac, obecnie doszkalam sie z optymalizacji systemu, ale jak slusznie zauwazyl proste wiekszosc z nich na i7 nie wiedziec czemu nie dziala...dzis przyszly mi dwie delty wiec pomecze to jeszcze na powietrzu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 jedyne co mnie martwi to sekcja zasilania ktora dobija do 65 stopni i komp zdycha, musze zmienic nawiew, iSekcja potrafi znieść temp. do 100C , to że się grzeje to norma. ''Zdycha'' czyli co ? Nie wydaje mi się że problem leży po stronie PWM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Sekcja potrafi znieść temp. do 100C , to że się grzeje to norma. ''Zdycha'' czyli co ? Nie wydaje mi się że problem leży po stronie PWM.oczywiscie ze nie,ja mysle ze zniesie nawet 110 ,u mnie mam 95 i dziala ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 @guderian jaki masz wogole sprzecik (plytka ramy)? rozumiem ze krecisz na pajaku ze tempy w porzadku, bo u mnie przy 4.5 sekcja miala 95 stopni w budzie i niechcialem ryzykowac wiecej ;) wrzucil bys screena z tempami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 oczywiscie ze nie,ja mysle ze zniesie nawet 110 ,u mnie mam 95 i dziala okNo to jeszcze lepiej :wink: A i podobno jeszcze jak już osiągnie wartości graniczne to zabezpieczenie spowoduje że się samoczynnie wyłączy... ale tego już nie sprawdzałem i raczej nie polecam :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) takie tam testy na powietrzu, szalu nie ma ale myślę że jak na mnie nie jest źle:) najwyższe BCLK jakie uzyskałem niestety narazie tylko na screen SPI 16M SPI 1M na BCLK 229,5 Stanowisko pracy Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 guderian niezle ciagniesz tego xeonka czemu chcesz sprzedawac :D? dobra sztuka widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 pewnie chce nabyc model lub 2 wyzszy w3540/w3570 lub i7 950 :) Pozdrawiam Janek podeslij template swojego bios-a i na jakim tyle pukasz >? Skorzystaj z set FSB i BCLK pojdzie >230 :) Z wysokiego pulapu startujesz takze powinienes daleko zaleciec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 hm dzieki:) a na screenach widac ze korzystam z set fsb:) to stara rewizja z okolic lutego wiec i tak sporo zrobila:) a sprzedaje, hm czasem juz tak jest ze potrzeba gotowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...