Olek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Mam ochote zmienić troche wygląd mojego kompa mam starą prostą obudowe Codegena i zastanawiałem sie nad obudowami TRACER mój znajomy kupił taka obudowe w środku miał zasiłke 350Watt (cena 120zł) Czy warto taka obudowe kupić??? Jesli chodzi o inne firmy czekam na propozycje ale moge przenaczyc max. 170zł :cry: Obudowa Tracer TRO-545L FERRO 300W BLACK Tra_cer 120.78 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Mam ochote zmienić troche wygląd mojego kompa mam starą prostą obudowe Codegena i zastanawiałem sie nad obudowami TRACER mój znajomy kupił taka obudowe w środku miał zasiłke 350Watt (cena 120zł) Czy warto taka obudowe kupić??? Jesli chodzi o inne firmy czekam na propozycje ale moge przenaczyc max. 170zł :cry: Obudowa Tracer TRO-545L FERRO 300W BLACK Tra_cer 120.78 Mam tego Tracer'a z 350W zasilaczem. Zasiłka to Megabajt (trzyma napięcia bez problemu przynajmniej ta moja 8) ) a obudowa to o ile dobrze pamiętam Tracer Jazz. Dla mnie jest spox dlatego że ma 5 miejsc na hdd. Ale zasiłke i tak zmieniłem :P:P :twisted: 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Tez mam tego Tracera Jazz .Buda jest Zajebista duzo miejsca w srodku, ladnie rozplanowana , tylko zasilacz to i ja bym se wymienil bo juz raz szopki mialem z nim ;/ ale chwilowo brak kasiory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Moja obudowa to Tracer Aqua - z technicznego punktu widzenia to badziew wykonania - ale prezentuje się ładnie i spełnia swoje zadanie. Wykonanie adekwatne do ceny, no i jeszcze jest zasiłka. Co do zasiłki jest 350W i jak napisał Hawk - to Megabajt. Z tym że przy ~2000MHz na procu (AXP 1700+ naturlich) napięcie +5 zjeżdża do ~ 4.6V, a to już dobra droga do przerwania monotonii szarego nudnego dnia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Witam Czas temu jakis testowałem obudowe Ferro Silver. Zerknij tu: http://www.kompz.net/modules.php?name=Revi...howcontent&id=9 Obudowa jest ok - mam ją do dzisiaj i zero problemów. Pozdarwiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Ja mam TRACERa Magnetica z 300W zasilaczem i powiem, ze ten moj egzemplarz bardzo ladnie trzyma napiecia. Oczywiscie zasilka to Megabajt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 A ja mam Tracer Ferro Silver jestem zadowolony buda po malym moddingu :twisted: ale musze sie przyznac ze dalem d.u.p.y bo gdy ja kupilem myslalem ze te zasilki megabajta to jeszcze wiekszy shit niz codegen i wstawilem codegena a tamta sprzedalem :oops: :evil: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 skladdalem kilka kompow na tracerach i powiem ze badziewnie wykonane - ten metal z ktorego jest rama wykonana to bardziej plasteline przypomina niz metal a co do zasilek to nie jest to mistrzostwo swiata ale jak narazie zadna nie padla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 moja obudowa to TRACER TRO-525 Cosmic Long... kupilem ta obudowe tylko dlatego ze byla tania i Long, miesci sie w niej plyta w pelnym rozmiarze ATX np. k7s5a i dalej zostaje sporo miejsca. zasilacz w niej 300W (podobno nie najlepszy) ciagnie obecnie u mnie Athlon1600+, 2xBIV60GB, K7s5a, 128MBram + 256MBram, CDRW, CDROM, R9000, kontroler ATA100, dwie karty sieciowe, SBlive 5.1, skanerUSB bez dodatkowego zasilania... wczesniej przypiety byl jeszcze jeden HD 40GB ogolnie fajna obudowa za male pieniadze... dosyc dobrze wykonana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 a ja polecam dwa modele - Tracer Magnetic i Tracer z uchwytem na gornej czesci - super design a co do jakosci wykonania to nie mam zadnych zastrzezen :) zasilki sa jakie sa ale do standardowej konfiguracji ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Mam ochote zmienić troche wygląd mojego kompa mam starą prostą obudowe Codegena i zastanawiałem sie nad obudowami TRACER mój znajomy kupił taka obudowe w środku miał zasiłke 350Watt (cena 120zł) Czy warto taka obudowe kupić??? Jesli chodzi o inne firmy czekam na propozycje ale moge przenaczyc max. 170zł :cry: Obudowa Tracer TRO-545L FERRO 300W BLACK Tra_cer 120.78 mam ta obudowe tylko ze z zasilko 300W na sprzecie jak w podpisie +3 = ??? +5 = 4,87 +12 = 12,59 wg mbm a napiecia na 3v niejestem w stanie podac (brak miernika) jak narazie nic mi sie z kompem dziwnego niedzieje !! wiec sadze ze az tak zle zasilki niesa - za te cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 jaka cena taka buda, czyli shit !!!! pożądne rzeczy kosztują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahu Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Ja mam TRACERa Magnetica z 300W zasilaczem i powiem, ze ten moj egzemplarz bardzo ladnie trzyma napiecia. Oczywiscie zasilka to Megabajt. Mam to samo... :P . Buda ogolnie bardzo fajna, jak za ta cene. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 w mojej zmarlej juz obudowie (tracer optimum +300W megabajt) zasilka sie spalila przy mocniejszym O//C :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Tracer Magnetic, to lowendowa qpa. Jakosc materialow i wykonania = no comment. Chwala je chyba tylko ci ktorzy nigdy nie mieli w lapach "bardziej firmowej" budy. Warto dolozyc drugie 120 i za 250 mozna juz zassac nieporownanie lepszego ModeComa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 ja mam tracer exodus gold i jest wypasiona !!! zasilka mi trzyma 3,33/4,98/12,44. Wszystkie bajerki ma tzn. fajnie sie mocuje karty pci, w komplecie jest palno sruken, maskownic i wszystkiego. nie widze powodu, zeby kupowac cos drozszego ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CobraVerde Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 mam tego Tracera Ferro i nie był to mój najlepszy zakup ;) obudowa cholernie ciężka, w środku powietrze stoi i robi się piekarnik - dopiero jak wsadziłem dodatkowy wiatrak z tyłu to się trochę przewietrzyło. a ten zasilacz 300W jest kiepski - żadne poważniejsze próby OC na nim nie wychodziły - dopiero jak wymieniłem go na Chiefteca 360W to mój komp nabrał wigoru :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Mam Tracera TRO-545 z 350W. Zasilka to Megabajt, nie jest najlepsza ale prawdopodobnie lepsza od Codegena :) Jakos nie frasobliwie trzyma napiecie tzn. na +5 schodzi do 4.85V a na +12 dochodzi do 13.25V!!! A poza tym na -5V mam 0.33V??? a -12 mam 2.12 a na +3.3 mam 1.55 ??? :?: 8O Ale komp chodzi stobilnie , nawet po ponad 24h non stop . Wiatraczek w zasilce jest dosc glosny. Proc o/c na 11x175. W sumie to buda nie jest zla ale chyba bedzie lepiej jak dolozysz do ModeCom Platinum ATX. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Tracer s.u.c.k.s. Mam jednego i to cholerstwo jest takie cienkie i lekkie, że gdy CDek coś czyta to buda prawie chodi po biurku. Wpada w rezonanse, no i jest średnio badziewna. Zasiłka nawet jest dość OK. Jak ktoś chce ją wytłumiac to rezonance może sie wytracą, ja muszę ją czymś wykleić bo chyba oszaleję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 obudowa cholernie ciężka Mam jednego i to cholerstwo jest takie cienkie i lekkie fajnie napewno chodzi o rozne modele jakies wybrzydzanie temu za lekki temu za ciezki pozniej - jednym sie podoba innym nie czyli OLEK niesluchaj nikogo kto tu pisal !! jezeli podoba ci sie buda to ja bierz, nic prostrzego wybor nalezy do ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Heh, właśnie nabyłem TRACERa TRO 545 Ferro Long, no cóż....blacha cienka jak gazeta, przy próbie skręcania obudowy wszystko strzela i trzeszczy, jak odkręciłem zasiłkę Megabajta to się przeraziłem waży chyba tylko ze 100 gramów-350Watt!, jak trzyma napięcia jeszcze nie wiem...ale zamierzam wpierdzielic tam ramę własnego pomysłu z blachy dwójki, heh brata modeszit się schowa, póki co to jego platinum jest dużo sztywniejsze, ale go zdziwko hapnie jak zobaczy mój mod :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Kup lepiej sobie jakas bude foxconn`a z zasilaczem Deer`a 350W bedzie to napewno lepszy wybor, a cena ta sama cos kolo 120-140zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 Kup lepiej sobie jakas bude foxconn`a z zasilaczem Deer`a 350W bedzie to napewno lepszy wybor, a cena ta sama cos kolo 120-140zl.Ogólnie buda jest fajowa...no i ten lakier metalic, uwielbiam majstrować przy obudowach i je ulepszać po swojemu...a zasiłka i tak za jakiś czas dostanie kopa myślę o zakupie jakiegoś chiefteca albo enermaxika :D pozrdroffka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...