MisiU Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Na co ma wpływ w/w ustawienie (vcore i vagp są jasne :D ) ? - Czy reguluje ono napięcie zasilające pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 V I/O odpowiada takze za napięice pamięci jezeli nie masz możliwości regulowania DDR Voltage, a pozatym napewno daje napiecie na mostek pólnocny i wiem, zemożna było na starszych kartach poprzez port agp zwiekszać napięcie na pamieciach karty graficznej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Mi to wygląda na In/Out. Jeżeli płyta pod DDR i wartość w okolicach 2.5V, to tak, jeżeli SDRAM to powinno mieć 3.3V. Inny mój pomysł co do przeznaczenia to northbride, ew. AGP, ale raczej pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 A ja powiem tyle ze aby podkrecic grafe (GF 256 120/166@180/210) trzeba to napiecie nieco podniesc, nie wiem jaki to ma zwiazek ale dziala wtedy stabilnie :-) oczywi[cie dopiero wtedy jak zalozylem radiator i wiatrak od Athlona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiU Opublikowano 12 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2002 Hmmm.. DDR odpada, bo pamięci mam SDR (swoją drogą nieźle się kręcą - @160MHz :D ). AGP też bo do tego mam w BIOSie Vagp voltage. Pytam, bo chcę zobaczyć ile max wyciągną te pamięci (płyta pozwala na max zegar 180 MHz) i miałem nadzieję, że tym ustawieniem dam im troszkę większe napięcie (i wolałbym tylko im :) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...