dawio Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Mam pytanie czy idzie wymienić zewnętrzną powłoke monitora LCD to znaczy filtr polaryzacyjny.Robiąc porzadki położyłem monitor przednią stroną na jakieś ciuchy w kieszeni musiał znajdować się jakiś ostry przedmiot i na monitoże powstał odcisk,ukłucie jest prawie nie widoczne i prawie nie odczuwalne dla palca ale jednak czuć zadre, i jest problem bo powstała mała plamka(przy włączonym monitoże)ok.1mm na białym tego nie widać ale na ciemniejszych kolorach widać a na czarnym to już wpada w oko. Próbowałem naprawy pikseli programem JScreenFix ale nic nie dało chyba trzeba wymienić uszkodzoną część.Mój monitor to: BENQ FP73G 17" Edytowane 28 Grudnia 2008 przez dawio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam. Mam pytanie czy idzie wymienić zewnętrzną powłoke monitora LCD to znaczy filtr polaryzacyjny.Robiąc porzadki położyłem monitor przednią stroną na jakieś ciuchy w kieszeni musiał znajdować się jakiś ostry przedmiot i na monitoże powstał odcisk,ukłucie jest prawie nie widoczne i prawie nie odczuwalne dla palca ale jednak czuć zadre, i jest problem bo powstała mała plamka(przy włączonym monitoże)ok.1mm na białym tego nie widać ale na ciemniejszych kolorach widać a na czarnym to już wpada w oko. Próbowałem naprawy pikseli programem JScreenFix ale nic nie dało chyba trzeba wymienić uszkodzoną część.Mój monitor to: BENQ FP73G 17" nie da się/nie warto na allegro masz pełno monitorów z ryskami - przecenione i to znacznie - gdyby się dało to by naprawiali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...