annamal Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam, Mam zamiar kupić laptopa, na którym chodziłby bez zarzutów pakiet adobe cs4 oraz adobe premiere. Mam zamiar składać materiał filmowy połączony z animacją po za tym realizować projekty graficzne-2D. Zastanawiam się nad HP Pavilion dv7 1199 http://allegro.pl/item494309904_hp_pavilio...ze_edition.html Opinie na temat komputerów HP są różne, czesc zanjomych również informatyków mówi ze komputery hp sa dobre ,że po okresie gwarancyjnym nie ma obaw, co do złego funkcjonowania sprzetu, a część wyśmiewa wręcz pomysl zakupu sprzetu HP. Probowalam szukać lamtopy z innej firmy, ktore miałby podobne "wnętrzności", ale czesto byly prawie 2 razy droższe. Mam do dyspozycjii ok 4500 zł. Z góry dziękuję za poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 podłączam się pod pytanie, bo też mi ta maszynka chodzi po głowie, zastosowanie dokładnie takie samo (głównie grafika, 2d, czasem 3d). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 (edytowane) Do komfortu w grafice potrzebna jest matryca o wysokiej rozdzielczości, ta w tym HP to dla mnie zdecydowanie za mało jak na 17". Zdecydowanie szukałbym czegoś z 1920x1200. W ofercie Della znajdziesz ciekawe propozycje i na pewno taki config nie będzie 2 razy droższy. http://allegro.pl/item514131075_dell_preci...adro_1600m.html http://allegro.pl/item514127915_dell_preci...adro_1600m.html Edytowane 2 Stycznia 2009 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annamal Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 dzieki za odpowiedz. Ten Dell przedstawia sie ciekawie, ale niestety 120 gb dysk najprawdopodobniej bedzie za mały do montażu filmów. Nie orientujesz sie czy można taki dostać z wiekszym dyskiem. tak ze 320 gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Nie wiem czy M6300 występuje w standardowej konfiguracji z dyskiem 320gb, jednak zawsze można kupić 320 i wsadzić zamiast tego standardowego który to można sprzedać czy wsadzić w obudowę USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hassiti Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam, szukam już kilka ładnych dni i nie wiem co począć. Wszędzie pojawiają się konkretne modele,a jak napisał ktoś wcześniej każdy ma własne potrzeby, a szukający jest najczęściej "zielony". Czy mogłabym prosić o wytyczne co do della ale pod kątem poszczególnych parametrów. Chodzi mi o parametry karty procesora i całej reszty w odniesieniu do pracy z grafiką. Programy: grupa acad, photoshop, corel, tablet z pełnym oprogramowaniem, 3dmax. I oczywiście sprawny przesył i odbiór wiadomości z duuużymi załącznikami. Przepraszam za laicki tekst ale jak napisałam jestem "zielona". Będę wdzięczna za pomoc. Nie ukrywam, że zależy mi na czasie bo obecny sprzęt powoli kona. ewentualnie proszę o info na mail: hassiti@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...