Skocz do zawartości
guliwer

Procesor do płyty MSI

Rekomendowane odpowiedzi

8O mam problem z kupnem procesora do płyty MSI KT7Turbo (MS-6330)chcialem kupić do niej procesor At XP 1700+ ale dowiedziałem sie że płyta już nie obsłuży, chciałem kupić Duronka 1300 Morgan , mam pyatko czy to będzie działać ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać w podpisie obsłuży bez problemu a nawet XP 1800 ale wg producenta tylko w wersji Palomino 0,18 (taki proc mam). Thoroughbreda 0,13 nie próbowałem bo mógłby to być za drogi interes jeśliby nie poszło. Uwaga jeśli chcesz bez problemu używać proca na magistrali 133 Mhz (Athlona) to musisz na mostku północnym zamontować wentylator (jeżeli twoja wersja płyty to K7 turbo msi 6330 ver. 3.0 to raczej fabrycznie nie ma go zamontowanego). Przy duronach nie ma potrzeby ale na athlonie xp 1800 bez zamontowanego wiatraczka non stop wieszały mi się filmy a po resecie komp nie wstawał ( musiałem odczekać z minutę lub dwie). Aha najlepiej ściągnij najnowszy bios w wersji 3.6 stąd

http://download.msi.com.tw/support/bos_exe/6330v36.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mialem taka sama plytke i bylem z nia w 2 serwisach i na gieldzie w warszawce i kiszka byla jak nie wiem co max Duron do 1000Mhz no i stare Athlony na 100MHz. Wszystko zalezy po prostu od wersji plyty. Moze ktos bedzie mial zastzrezenia do tego co napisalem,ale sam mialem taki prblem wiec wiem co pisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic dziwnego, że ci nie poszły na 133 Mhz FSB tak jak już pisałem mostek północny cholernie się przegrzewa (można sprawdzić dotykając palcem) i przy szybszej magistrali musi być zamontowany wiatraczek. Mi to, przy najnowszym biosie działa bez żadnego problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...