OscarPL Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Jakie chłodzenie najlepsze? Jestem już raczej zdecydowany w 90% na Scythe Mugena. Chyba że polecacie co innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Karakorum albo Auras Wave ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OscarPL Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 A będzie którykolwiek z nich lepszy od mugena? Bo chodzi mi jak już o coś lepszego od mugena w podobnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 A będzie którykolwiek z nich lepszy od mugena? Bo chodzi mi jak już o coś lepszego od mugena w podobnej cenie. Karakorum jest najwydajniejsze ale na AM2, ponieważ ma sakramencki docisk i idzie je zdjąć dopiero kombinerkami. Na LGA775 (nie ma czegoś takiego jak socket 775, jedynie socket T) trzeba użyć adaptera - koszyczka, który jest plastikowy i docisk jest słabszy. Przede wszystkim musisz podać jakiego masz proca, jaką obudowę i ile masz w niej wentylatorów. Wtedy będzie można coś doradzić. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OscarPL Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Chodzi mi po prostu o jak najwydajniejsze chłodzenie na sokcet T (jak to powiedziałeś ;]) w cenie Mugena lub tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Chodzi mi po prostu o jak najwydajniejsze chłodzenie na sokcet T (jak to powiedziałeś ;]) w cenie Mugena lub tańszy.UNO: Mocno kręconego Q6600 i dowoltowanego w rozsądnej temperaturze i natężeniu hałasu nie utrzyma nawet Mugen. Dlatego podaj jaki proc (chociażby seria), by doradzić czy potrzeba czegoś lepszego czy to wystarczy. DUO: Nazwę budy też podaj, bo jeśli masz przewiewną i dobrze zrobioną, to możesz kupić (w zależności od procesora) Ninja 2 i puścić pasywnie. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OscarPL Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Proc na razie to pentium d 945 2x 3,4 ghz ( na takim taktowaniu do zakupu chłodzenia) ale będzie zmieniany na e8400 lub e8600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 UNO: Mocno kręconego Q6600 i dowoltowanego w rozsądnej temperaturze i natężeniu hałasu nie utrzyma nawet Mugen. Dlatego podaj jaki proc (chociażby seria), by doradzić czy potrzeba czegoś lepszego czy to wystarczy. A może Karakorum utrzyma :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 A może Karakorum utrzyma :lol2:Karakorum nie, ale Auras Wave na 100% i to z palcem w ... zasilaczu :lol2: Spadaj na drzewo prostować banany, może to lepiej Ci wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OscarPL Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Czyli Auras Wave lepszy od Mugena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 A bana na google masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Auras Wave jest lepszy niż WC, a z dobrym wentylatorem ma wydajność niemal jak suchy lód ;) Naprawdę jesteś tak inteligentny, że spadła by na Ciebie cegła w drewnianym kościele... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Auras Wave jest lepszy niż WC, a z dobrym wentylatorem ma wydajność niemal jak suchy lód ;) No, tak tak, jak ma się dobry wentylator to temperatury na (-) masz cały rok... ROTFL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 @ anonymouse Kolejny temat, w którym próbujesz podnieść swoją zaniżoną samoocenę? Ostatnio wojowałeś, które chłodzenie jest lepsze Karakorum czy Auras i uparcie próbowałeś dowieść, że Karakorum mało, że zjada Aurasa na śniadanie, to jeszcze dorównuje Mugenowi... Też odwoływałeś się do wszelakich inteligencji ludzkich i jak się to skończyło? Temat został skasowany (pewnie nie chciałeś by te głupoty wypisywane przez Ciebie, ujrzała większa liczba userów :lol2: :lol2: :lol2: ) Znów chcesz przekonywać ludzi, że to co napisze Tygodnik Komputerowy jest święte? Generalnie jeśli gdzieś zobaczę podobne odnoszenie się do kogokolwiek z forum bez powodu poleci pw do moda... Ad. tematu, poczekaj na testy Mugena 2, aczkolwiek do kolejnego wprowadzenia jakiejś innowacji (na miarę hp) nie spodziewałbym się jakichś drastycznych zmian w temp. Produkty Scythe są koszmarnie ciężkie i gdy mobo jest kiepskiej jakości (mało warstwowe pcb), następuje wyginanie mobo... Zainteresuj się ofertą ThermalRight'a, IMO jeden z najlepszych jak nie najlepszy producent coolerów... Auras w kwestii Wydajność/Cena jest bardzo dobrą ofertą. Sam Karakorum jest również dobry, jednak sporo osób narzeka na kiepskiej jakości wentylator... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel_94 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 (edytowane) sorry, to nie ja zacząłem taką dyskusję, chciałem tylko pomóc autorowi tematu. A o karakorum pisałem, ponieważ autor o nim wspomniał w pierwszym poście. Nie uważam wcale, że Karakorum zjada Aurasa na śniadanie, (Ty chyba uważasz odwrotnie). Temat dałem do skasowania, ponieważ zrobiła się z tego dyskusja o wyższości Aurasa i obrażaniem userów. Nawet sam mod to przyznał. Jeśli masz zamiar wszędzie wychwalać Aurasa, to idź to tematu o nim i tam pisz ochy i achy. Ja osobiście uważam Aurasa za najlepszy wybór w swojej cenie, jednak jak komuś się mieści Karakorum i ma dwie dychy więcej, to powinien rozważyć dopłatę do Karakorum. Jego wentylator w na 5V dla większości użytkowników będzie wystarczająco cichy, oczywiście każdemu producentowi zdarzają się wadliwe modele, np. niektóre HDD Seagate miały bady od początku. Nie chcę się z nikim kłócić ani nikogo obrażać, nie wywyższam Karakorum ani nie twierdzę, że Auras może być stosowany tylko jako zamiennik BOX-a. Więc nie kłóćmy się już więcej i nie zaśmiecajmy tematów. Jak coś masz zamiar dodać to zapraszam na PW. Pozdrawiam, Edytowane 3 Stycznia 2009 przez anonymouse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Oscar jak Ci się zmieści do obudowy Karakorum to się nad nim zastanów. Jego wentylator jest głośny, ale tylko przy max obrotach (szum powietrza), w zestawie dostajesz regulator obrotów więc nie ma problemu. Często wymaga wyszlifowania podstawki, ale IMHO warto się pobawić z godzinkę, zważywszy że i Thermarightach też się to zdarza. U mnie w testach pod orthosem różnica temperatur między maksymalnymi obrotami i minimalnymi była 1-2 stopnie, więc i tak nie opłaca się kręcić go na max. Wg. mnie to bardzo dobry cooler w swojej klasie cenowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...