Skocz do zawartości
arni92-14

Pierwsze Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w załączniku jest lista rzeczy, z których chcę zrobić swoje pierwsze WC

tutaj mam pytania - czy ilość złączek jest wystarczająca? i czy wszystko wejdzie na ten wąż Innovateka? Więcej kasy nie mam, bardzo bym chciał Tygona, ale portfel na to nie pozwala .. ok, mógłbym zrezygnować z oświetlenia ale to jest moja zachcianka aby w nocy było widać płyn. :)

Chciałbym także większą chłodnicę, ale 1. nie mam za bardzo miejsca a 2. kasa, kasa, kasa .. całe szczęście że wentyle mam już kupione :) czy pociągnie cały zestaw, ostatecznie to tylko 2 bloki?

Dziękuję za wszystkie sugestie :D

post-143586-1230981575_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na twoim miejscu zrezygnowałbym z gpu i zamiast tego kupił większą chłodnicę lub dozbierał kasy aby starczyło na TC lub F1. 2x120 to mało jak na cpu i gpu :/ Z wężami też bym się wstrzymał dozbierał kasy i kupił 10/13 F1 lub Tygona. Szkoda kasę wydawać 2 razy na złączki i wąż. Co do bloku na cpu poszukaj jakiejś używki Swiftecha GTX lub Dteka Cpu dostaniesz niewiele drożej a wydajność i jakość wykonania dużo lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, mam już zakupioną pompkę Laing DDC 1RT + Top-Rez XSPC i blok na CPU Prison V2.

Mam jeszcze 500 zł do wydania,

myślałem na tą chłodnicą BWA 123 v3, do tego złączki i węże (Feser 10/13 :)), tylko jaki blok na GPU? Czy może zostawić grafikę i dołożyć do chłodnicy? Sam już nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, mam już zakupioną pompkę Laing DDC 1RT + Top-Rez XSPC i blok na CPU Prison V2.

Mam jeszcze 500 zł do wydania,

myślałem na tą chłodnicą BWA 123 v3, do tego złączki i węże (Feser 10/13 :)), tylko jaki blok na GPU? Czy może zostawić grafikę i dołożyć do chłodnicy? Sam już nie wiem...

na grafike najlepiej swifa mcw-60.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi