Skocz do zawartości
wladziu

Problem Z Podlaczeniem X-fi Xtreme Music

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupilem powyzsza karte jednak jest goła bo z allegro, tzn zadnej instrukcji jak podlączyc czy sterow.

Karta dziala jednak spodziewalem sie lepszego dzwieku i mam obawy ze źle ją podlaczylem . Na karcie znajdują sie trzy wyjscia Line out, a obecnie mam podlączony wzmacniacz pod Line out 1. Dzwiek jest jakis dudniący...

Kabel lączący to Procab LS25 (2xRCA - jack).

Zastanawiam sie czy mozna go podpiac pod 4 wyjscie na karcie i czy da to lepszy efekt, a mianowicie pod Flexijack/Digital IO (maly jack). Tylko nie wiem czy moj przewod Procab LS25 (2RCA - jack) nadaje sie do takiego polaczenia karty i wzmaka.

Jesli nie ma innej mozliwosci podlaczenia niz zastosowana przeze mnie czyli Line out 1 ->wzmak to moze wymiana sterow cos zmieni?

Obecnie mam zainstalowane drivery ze strony Creativa i dzwiek jest jakis dudniący (z tym ze nie wiem czy powodem są stery) i wydaje sie być gorszy niz mialem na Audigy 2 + KX'y.

Jakie proponujecie stery do tego modelu?

Z góry dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak twój wzmak ma cyfrowe to pewnie że podłączaj cyfrowo przez flexijacka i powyłączaj CMSS,Crystlizery nie wszystkie gatunki muzyki dobrze się z nim czują i nie każde głośniki a najlepiej przełącz się w AC mode i włącz bit-perfect wtedy wyłączy się DSP i napisz jaki masz system i głośniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi