Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem: gdy gram i słucham muzyczki w winampie dźwięk jest płaski, stłumiony, trochę piskliwy i nie słychać basów, a jeżeli już to tylko popierdnięcia subwoofera. Myślałem że to wina kodeka ALC888 na których w chwili obecnej jadę, ale zauważyłem że w Windows Media Playerze mam super dźwięk, z przestrzenią i wyrywającym podłogę basem. Zauważyłem że kiedy ustawię w Winampie Opcje – Preferencje – Wtyczki- Wyjściowe z Direct Sound na Wave Out mam dźwięk jak należy. Bas uderza mocno i dynamicznie, dźwięk jest czysty, słychać wszystkie instrumenty. Ale Wave Out z Winampa powinno się ustawiać tylko dla windowsów 98.

Stwierdziłem więc że wina leży w DX9. Jak więc poprawić dźwięk w directx i gach?

Dodam że mam najnowszy sterownik Realteka WDM 2.13 i najnowszy DX (System to XP SP3)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

waveout dla win 98?niezle rewelacje widze zapodajesz.....

directsound przewala dzwiek przez pol windowsa z buforami i innym syfem - waveout kieruje go prosto do karty - masz miec ustawione na wave out

to jest zestaw 2.1 czy moze 5.1?jak 5.1 to jeszcze poustawiaj wszystko w sterownikach karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

waveout dla win 98?niezle rewelacje widze zapodajesz.....

directsound przewala dzwiek przez pol windowsa z buforami i innym syfem - waveout kieruje go prosto do karty - masz miec ustawione na wave out

to jest zestaw 2.1 czy moze 5.1?jak 5.1 to jeszcze poustawiaj wszystko w sterownikach karty

Q: What's the difference between DirectSound and waveOut ?

A: Short version: you should use waveOut on win95/98/me/nt4 and DirectSound on win2k/xp/.

Źródło: http://forums.winamp.com/showthread.php?s=...threadid=100492

Glośniczki to 2.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi