Pawelek69 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Mam następujący problem: gdy gram i słucham muzyczki w winampie dźwięk jest płaski, stłumiony, trochę piskliwy i nie słychać basów, a jeżeli już to tylko popierdnięcia subwoofera. Myślałem że to wina kodeka ALC888 na których w chwili obecnej jadę, ale zauważyłem że w Windows Media Playerze mam super dźwięk, z przestrzenią i wyrywającym podłogę basem. Zauważyłem że kiedy ustawię w Winampie Opcje – Preferencje – Wtyczki- Wyjściowe z Direct Sound na Wave Out mam dźwięk jak należy. Bas uderza mocno i dynamicznie, dźwięk jest czysty, słychać wszystkie instrumenty. Ale Wave Out z Winampa powinno się ustawiać tylko dla windowsów 98. Stwierdziłem więc że wina leży w DX9. Jak więc poprawić dźwięk w directx i gach? Dodam że mam najnowszy sterownik Realteka WDM 2.13 i najnowszy DX (System to XP SP3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Próbowałeś może ? Start>>uruchom i wpisz dxdiag Przejdź do zakładki dźwięk i kombinuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Tam jest ten suwak przyspieszenia sprzętowego. Tym już regulowałem i nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Rozumiem, że takie podstawy jak ponowne wgranie sterów od dźwięku i DirectX zrobione ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Tak, oczywiście. Nawet formacik był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 waveout dla win 98?niezle rewelacje widze zapodajesz..... directsound przewala dzwiek przez pol windowsa z buforami i innym syfem - waveout kieruje go prosto do karty - masz miec ustawione na wave out to jest zestaw 2.1 czy moze 5.1?jak 5.1 to jeszcze poustawiaj wszystko w sterownikach karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 waveout dla win 98?niezle rewelacje widze zapodajesz..... directsound przewala dzwiek przez pol windowsa z buforami i innym syfem - waveout kieruje go prosto do karty - masz miec ustawione na wave out to jest zestaw 2.1 czy moze 5.1?jak 5.1 to jeszcze poustawiaj wszystko w sterownikach karty Q: What's the difference between DirectSound and waveOut ? A: Short version: you should use waveOut on win95/98/me/nt4 and DirectSound on win2k/xp/. Źródło: http://forums.winamp.com/showthread.php?s=...threadid=100492 Glośniczki to 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Problem rozwiązany. Najnowsze sterowniki 2.14 pomogły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...