Dadexix Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam, mam oto taki problem, że wydaje mi się że coś "poszło", ale nie wiem co[a procek mam na gwarancji, reszte nie, dlatego to dla mnie ważne] Sprawa była taka że brat wziął na sylwka komputer do kumpla, ok. 6 rano przyjechał brat i komputer przywiezieni przez kumpla który nie pił, dla bezpieczeństwa wolałem sam przetransportować sprzęt z samochodu do domu[braciszek ledwo chodził a ja już zdążyłem troche wytrzeźwieć] aczkolwiek nikt nie wie co się działo ze sprzetem wcześniej, lecz na pewno nigdzie nie spadł itd, a zaraz przed odjazdem do domu [podobno] działał, rano objawy były takie że włączał się, żadnych beep'ów itd, kilka sec i off, zmieniłem ram na inny, to samo, brak ramu to samo, karta grafiki, wymienilem na inną ale pod PCI[bo pod pci-e aktualnie nie mam żadnej innej], to samo, brak karty, to samo, jedyna reakcja to gdy wyciągnę procesor - komp startuje i nic nie robi, żadnych beepów itd. ale się nie wyłącza... jakieś rady;))? Asus m2n Radeon x1550[zastępcza bo moja na gwarancji] 2x 512 ddr2 667 goodram athlon 64 3600+ No i odrazu mam pytanie, na sylwku, kumplowi znajomy zwymiotował na karte graficzną która nie była założona do kompa, na następny dzień gdy to zobaczyli to wytarli itd, wyschła już, pytanie - powinna działać czy nie działać? wymiociny były dość "mokre" bo dużo wody wypił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trollek Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Hmm nie wiem czy coś to da ale może zasilacz ? Komputer stał na dworze zmarzł (albo po prostu była duża zmiana temp otoczenia ) i od razu zamiast poczekać aż sam się nagrzeję od razu ktoś go odpalił? W tedy raczej w ogóle nie powinien się włączać ale warto spróbować :P Nie krzyczcie jak pomysł był średnio pomocny ;P Chciałem pomóc ... Edytowane 5 Stycznia 2009 przez trollek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadexix Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Komputer stał na dworze zmarzł (albo po prostu była duża zmiana temp otoczenia ) i od razu zamiast poczekać aż sam się nagrzeję od razu ktoś go odpalił? W tedy raczej w ogóle nie powinien się włączać ale warto spróbować icon_razz.gifhmmmm wątpliwe, bo na dworze stał jakieś 10min a potem nawet do prądu nie włączony od 6 do 14... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 wygląda jakby padł bios ;) dochodzi napięcie na płytę ? sprawdź poszczególne cześć na innym zestawie i będziesz wiedział co padło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...