ANalfabeta Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam Noszę się z zamiarem przeniesienia bebechów do mniejszej obudowy, a wiąze sie to z wymianą obecnej płyty na coś w formacie mATX. Wśród tego rozmiaru i w odpowiednim dla mnie przedziale cenowym domunuja układy G31 G33 G35 itp wraz z mostkami ICH7/8/9 Chcialbym pozostać na dotychczasowym poziomie wydajności, a szczególnie o możliwości podniesienia taktowania mojego procka na 3200MHz. Nie be znaczenia jest również wydajność dysku. Zapytam więc czy zmiana układu płyty z P35 na np. G31 czy podobny pozwoli na podkręcenie w w/w zakresie oraz czy przejście na kontroler ICH7/8 zmniejszy wydajność dysku ? Jeśli tak to jakich spadków mogę sie spodziewać. PS. Zastanawialem sie nad polecana na forum płyta Gigabyte G33M-DS2R (szczególnie ze względu na ICH9R oraz dzwiek ALC)889. Ze względow finansowych myslalem nad MSI G31M2-FD. Czy dużo strace ?? Z góry dziekuje, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PZA Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 a może podejdź do tego od tej strony: http://zenfist.pl/lian-li-pca06b-alu-czarn...wer-p-2243.html chyba, że marzy Ci się jeszcze coś mniejszego ala htpc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 a ten MSI ma w ogóle opcje o/c ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 a ten MSI ma w ogóle opcje o/c ?? W to sie nie zagłębiałem. Niewykluczam, że błędnie założyłem możliwość OC. A co z mostakami ICH i ich wydajnością przy obsłudze HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 nie zauważyłem wiekszych różnic miedzy ICH8-9-10 jeżeli chodzi o raida, co do 7 nie mam pewności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...