SzymonSR Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam! Mam 1 dysk Segate 80 GB jest ustawiony jako Master. Dzisiaj dostałem 2-gi dysk 40 GB też Segate ze starego kompa wujka, ustawiłem go na Slave-a. Włączyłem komputer, wchodze do Biosu i widze ze oba dyski są dobrze ustawione tzn. mój jako Master drugi jako Slave. Lecz gdy dalej włączyłem Windowsa i wszedłem w Mój Komputer dysku tam nie ma. Poszukałem na Google ale nieznalazłem nic ciekawego, w: Panel Sterowania->Narzędzia administracyjne->Zarządzanie komputerem->Zarządzanie dyskami Jest tylko mój dysk 80GB Co zrobić by oba dyski działały i były wykrywane? System - Windows XP. Oba dyski ATA. Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Spróbuj odpalić ten dysk bez zworki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonSR Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Spróbuj odpalić ten dysk bez zworki ;)Tak zrobiłem, zgodnie z tym co jest na nim napisane powinien działać jako Slave w Biosie też go wykrywa tylko w Windowsie nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...