Kokojumbo Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Kupując pierwszego laptopa sugerowałem się opiniami użytkowników właśnie tego forum. To właśnie Wy doradzaliście, a teraz też Was proszę o wycenę komputera. :blink: :rolleyes: Acer Extensa 5620z (LX.E970C.006) Używany gwarancja 1 rok Windows XP BOX Matryca stan nienaruszony Rok gwarancji Rozbudowany o pamięć ram 4096 Twardy dysk 120 GB Karta internetowa Torba Wygląd zewnętrzny - standardowe ślady użytkowania Producent Acer Klasa produktu Notebook Rodzina produktów. Acer Extensa 5620 Klasa procesora Intel Pentium Dual-Core Mobile Kod procesora T2330 Prędkość procesora 1,6 GHz Częstotliwość szyny FSB 533 MHz Pojemność pamięci podręcznej 1 MB Technologia Hyperthreading Nie Technologia Centrino Nie Technologia Centrino Duo Nie Pojemność dysku 120 GB Zainstalowana pamięć zamienione na 4 GB Rodzaj pamięci SODIMM DDR2 Maksymalna wielkość pamięci 4096 MB Ilość banków pamięci 2 szt. Ilość wolnych banków pamięci 1 szt. Przekątna ekranu LCD 15,4 cali Typ ekranu TFT WXGA CrystalBrite Maksymalna rozdzielczość LCD 1280 x 800 Typ karty graficznej Intel Graphics Media Accelerator X3100 Dodatkowe informacje n/t zainst. pamięci Przydzielana dynamicznie Karta dźwiękowa Intel High Definition Audio Napędy wbudowane (zainstalowane) DVD±RW Super Multi (+ DVD-RAM) Dual Layer Typ gniazda rozszerzeń • 1 x Express Card 54/34 • 1 x PC Card Slot (typ I/II) Urządzenia wskazujące Touchpad All-in-one Tak Rodzaj baterii Li-Ion (6 Cells) Przybliżony czas pracy na bateriach do: 2,5 godz. Złącza zewn. • 4 x USB 2.0 • FireWire (IEEE 1394) • 1 x 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor) • TV-out (s-video) • wyjście słuchawkowe • wejście na mikrofon • Line-IN • RJ-11 • RJ-45 • Wejście zasilania (DC-in) Bezprzewodowa karta sieciowa Tak Typ bezprzewodowej karty sieciowej IEEE 802.11a/b/g Bluetooth Nie IR (podczerwień) Tak Czytnik kart pamięci Tak Typy odczytywanych kart pamięci • SecureDigital Card • MultiMedia Card • MemoryStick • MemoryStick Pro • xD-Picture Card Wyposażenie standardowe • 1x10/100/1000BaseT Gigabitethernet (RJ45) • Modem 56K V.92 • głośniki • mikrofon Zainstalowany system operacyjny Linux zostąpiłem Windowsem XP BOX Szerokość 360 mm Głębokość 267 mm Wysokość • 30,3 mm • 43 mm Masa brutto 2,88 kg Kupując pierwszego laptopa sugerowałem się opiniami użytkowników właśnie tego forum. To właśnie Wy doradzaliście, a teraz też Was proszę o wycenę komputera. :blink: :rolleyes: Acer Extensa 5620z (LX.E970C.006) Używany gwarancja 1 rok Windows XP BOX Matryca stan nienaruszony Rok gwarancji Rozbudowany o pamięć ram 4096 Twardy dysk 120 GB Torba Wygląd zewnętrzny - standardowe ślady użytkowania Producent Acer Klasa produktu Notebook Rodzina produktów. Acer Extensa 5620 Klasa procesora Intel Pentium Dual-Core Mobile Kod procesora T2330 Prędkość procesora 1,6 GHz Częstotliwość szyny FSB 533 MHz Pojemność pamięci podręcznej 1 MB Technologia Hyperthreading Nie Technologia Centrino Nie Technologia Centrino Duo Nie Pojemność dysku 120 GB Zainstalowana pamięć zamienione na 4 GB Rodzaj pamięci SODIMM DDR2 Maksymalna wielkość pamięci 4096 MB Ilość banków pamięci 2 szt. Ilość wolnych banków pamięci 1 szt. Przekątna ekranu LCD 15,4 cali Typ ekranu TFT WXGA CrystalBrite Maksymalna rozdzielczość LCD 1280 x 800 Typ karty graficznej Intel Graphics Media Accelerator X3100 Dodatkowe informacje n/t zainst. pamięci Przydzielana dynamicznie Karta dźwiękowa Intel High Definition Audio Napędy wbudowane (zainstalowane) DVD±RW Super Multi (+ DVD-RAM) Dual Layer Typ gniazda rozszerzeń • 1 x Express Card 54/34 • 1 x PC Card Slot (typ I/II) Urządzenia wskazujące Touchpad All-in-one Tak Rodzaj baterii Li-Ion (6 Cells) Przybliżony czas pracy na bateriach do: 2,5 godz. Złącza zewn. • 4 x USB 2.0 • FireWire (IEEE 1394) • 1 x 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor) • TV-out (s-video) • wyjście słuchawkowe • wejście na mikrofon • Line-IN • RJ-11 • RJ-45 • Wejście zasilania (DC-in) Bezprzewodowa karta sieciowa Tak Typ bezprzewodowej karty sieciowej IEEE 802.11a/b/g Bluetooth Nie IR (podczerwień) Tak Czytnik kart pamięci Tak Typy odczytywanych kart pamięci • SecureDigital Card • MultiMedia Card • MemoryStick • MemoryStick Pro • xD-Picture Card Wyposażenie standardowe • 1x10/100/1000BaseT Gigabitethernet (RJ45) • Modem 56K V.92 • głośniki • mikrofon Zainstalowany system operacyjny Linux zostąpiłem Windowsem XP BOX Szerokość 360 mm Głębokość 267 mm Wysokość • 30,3 mm • 43 mm Masa brutto 2,88 kg Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Kokojumbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nie napisałeś ile dokładnie używany, przypuszczam, że rok. Nie napisałeś jaki stan wizualny obudowy, slotów. Jak trzyma bateryjka Nowe chodzą koło 1400 pln. Przy dzisiejszym nasyceniu rynku i nisich cenach jakbyś dostal koło 1000 to byłbyś more than happy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokojumbo Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nowe chodzą ok 1600 zeta chodzi o odele z wejściem na 4096 ram Powyżej napisałem że Wygląd zewnętrzny - standardowe ślady użytkowania Matryca stan bardzo dobry Dziwna wycena Tony Soprano skoro Windows XP BOX kosztuje ok 500 zeta z tej wyceny wynika że laptop jest wart ok 500 zł no 600 zł Nie napisałeś ile dokładnie używany, przypuszczam, że rok. Nie napisałeś jaki stan wizualny obudowy, slotów. Jak trzyma bateryjka Nowe chodzą koło 1400 pln. Przy dzisiejszym nasyceniu rynku i nisich cenach jakbyś dostal koło 1000 to byłbyś more than happy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ale on tyle kosztuje w sklepie. A Ty nie sprzedajesz nowego. To tak jak z samochodem. Myślisz że jak kupisz auto i wyjedziesz z salonu to dostaniesz 99% tego co zapłaciłeś? Nie. Tak nie jest. Zdjęcie jest z aukcji - to Ty sprzedajesz? Jeśli tak to sprzedaj osobno dostaniesz za jak uważasz 500zł i za lapka wtedy w sumie dostaniesz więcej. "Standardowe ślady użytkowania" - widzisz to jest bardzo subiektywne. Dodaj jakieś zdjęcia. Ja np. na moim lapku mam dużo mniej śladów, zarysowań niż na takim samym lapku moja kobieta, która w dodatku używa leptopa o niecałe dwa miesiące krócej. Ma już kilka rys, zadrapań lakieru, a laptop ma 4-5 miesięcy. Więc jej po roku będzie już pewnie mocno naznaczony uzytkowaniem, a nie robi nim nic specjalnie niszczącego. Po prostu kożysta z laptopa w biżuterii, a tak rysuje obudowe najczęściej w dwóch miejscach. Ja mam to samo od bransolet zegarków, ale w mneijszym stopniu. Na tym przykładzie widzisz jak różne może być zużycie Ram jest dziś tak tani, że nie ma znaczenia czy masz 4gb czy dwa. Jak ktoś będzie potrzebował to sobie dokupi, a ten atut nie spowoduje wyceny Twojego laptopa o 200zł wyżej, przykro mi. I wsadziłeś tam jedną kość 4gb czy dwie po 2gb? Jeśli tak to popraw, bo już nie masz wolnego slota. Co to znaczy matryca stan bdb? Lekko porysowana? Czy bez rys? Bad pixele? O baterii nie piszesz czyli raczej bez zachwytów. http://allegro.pl/item522836478_ntt_corrin...400_okazja.html tu masz lapka z lepszym prockiem, lepszą kartą graficzną, większym dyskiem i webcamem za 1000 i jakoś nikt się nie pali żeby kupować. No więc prosiłeś o wycenę. Gdyby to była aukcja i akurat musiałbym coś takiego kupić do max bym dał 900, może ktoś by dał więcej. Ale jest kryzys, jak ludzie kupują to wolą nowe niż używane. A poza tym sprzedawanie rocznej używki nie jest ekonomicznie najkorzystniejsze. Jeśli zaś masz kupca ale nie wiesz ile zawołać to powiedz 1300 i negocjujcie. Może się zgodzi a może jak opuścisz 100 to wystarczy mu i kupi. Próbuj. A i pisze się PROŚBA - zmień bo aż oczy bolą od tego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...