Skocz do zawartości
lenczek

Maly Dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

skladam swoje WC, mam juz wszytkie czesci, ale mam pewien problem, dylemat....

mianowicie mam weze 8/10, 3 bloki do schlodzenia + rez + chlodniczka 122 BWA i pompke CR rev2. nie wiem czy moj wybor co do weza jest sluszny... boje sie, ze moze on blokowac (ograniczac) w jakis sposob przeplyw...

Bloki na CPU I NB to bloki MPN a na GPU DD NV-78.... nie wiem czy nie lepiej bedzie wydac jeszcze raz ze 100 zl i dokupic weza 10/13 i nowe szybkozlaczki.... albo zrezygnowac z jednego bloku...jedyny, ktory wchodzi w gre to NB...

jak myslicie ?? jakies rady ?? dodam, ze juz wszystkie czesci mam u siebie w domu.

komp to:

E 8500

Mobo Gigabyta P35 (chipset)

GPU GF 9600 GT

plz help :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy moj wybor co do weza jest sluszny... boje sie, ze moze on blokowac (ograniczac) w jakis sposob przeplyw...

Wybor weza nie jest nie sluszny, nie sluszny jest wybor pompki i to ona bedzie Ci ograniczac przeplyw...

Przy D5 Vario/DDC z dobrym topem roznica na wezach moze byc, przy CR2 watpie ze zauwazysz

Chlodnica da rade, najwyzej wentylatorki trzeba bedzie na 12V puscic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ujdzie, ale nie spodziewaj sie rewelacji.

A64 jedno jajowe nie jest takie gorace, 79 tez nie, nf4 bedzie mial na pewno chlodniej niz na standardowym chlodzeniu.

Ja bym wodowal :) chlodnice zawsze mozesz dolozyc, tempy beda niewiele lepsze niz na BOX, chyba ze dasz wiatraczki na 2 strony na nieco wiekszych obrotach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi