Gość Kyniek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam, mam do starych wyjadaczy takie pytanie... opłaca się kupować fresera/thermochilla gdy ma się zamiar zamontowania woolnoobrotowych i cichych wentyli (np. Zephyr) po jednej stronie tylko? Czy podobnego efektu nie będę miał stosując jakiegoś cieniasa typu BWU/BWA lub Black Ice GT?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 wlasnie TC i TFC sa zaprojektowane specjalnie do wentyli o niskich obrotach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podnietek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Jak GT ma podobne finy jak GTS to srednio to widze. GTS (240) mial mniejszy przeplyw powietrza na tym samym wentylu niz TC pa120.3, ktory jest pewnie 2x grubszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tc lepiej się sprawdza przy mniejszym przepływie i nie jest niemiecka :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zdecydowanie, Thermochill i Feser zostały stworzone do osiągania wysokiej wydajności przy małym przepływie powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 to że zostały stworzone do wentyli wolnoobrotowych to wiem - w opisie tych produktów są te informacje w postaci marketingowego bełkotu - jednak najważniejsze jest to jak się sprawdzają w rzeczywistości - dlatego pytam WAS, uzytkowników :) Obawiam się że jednak mój wysłuzony BIX3 przejdzie na emeryturę... heh... standardowa temp. cieczy w układzie to 34-36C gdy sobie pogrywam a wentyle chodzą na 100% mocy - 6 wentyli po obu stronach.... Hmmm to raczej nie jest powodem do chluby i dumy - a raczej bodźcem by coś zmienić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 FrejZer inaczej zwany Feser oraz thermochill to ta sama liga. Kwestia jedynie finansowa i miejsca w budzie. Gdyz pod wzgledem wydajnosci to to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Wygląda na to, że pojawił się nowy gracz w tej grupie : KLIK. Patrząc na grubość może być trochę mniej wydajny od wspomnianej dwójki, chociaż jak pokazał przykład monsty - obwód to nie wszystko :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Bo ja wiem czy tak bardzo im ustepuje... XSPC 120 (H x W x D) 162mm x 125mm x 58.5mm Feser 120 Wymiary: 167 x 123 x 62 mm (dł. x szer. x wys.) Thermochill 120 Wymiary: 126(Szer) x 165(Dł) x 59(Wys) mm Z czego jeszcze trzeba by wziac poprawke na faktyczne pole robocze chlodnicy, i ile z tej grubosci to shroud tylko :) Jak dla mnie wyglada to na klon fesera :) Edytowane 11 Stycznia 2009 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Jak dla mnie może być to hit - ceny xspc są bardzo rozsądne więc będzie coś pośredniego między tc swifem i "czarnym szambem" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Racja. Źle spojrzałem. Wydawało mi się, że ma grubość 52mm. A tak naprawdę czym różnią się te 3 chłodnice ? one są praktycznie identyczne (mówię tu o 120stkach, bo TC później już odbiega od reszty). Miejmy tylko nadzieje, że XSPC wyceni swój produkt w miarę racjonalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 heh przeciez masz na tam na dole recki przykladowe cenki... Oczywiscie za wielka woda, ale mozna by sie odniesc do cen TC i F1 u nich Price Comparison For those of you looking to purchase a Single 120mm here are some prices of the RX and other comparable radiators. Prices were taken on 01/10/2009. * XSPC RX120 o Jab-Tech - $54.95 * TFC Single 120 o Performance PCs - $84.95 * Thermochill PA120.1 o Jab-Tech - $92.95 Tak ze nie ma takiego szalu, u nas stawial bym na odpowiednio 180/270/300 albo i wiecej... Choc kto wie, teraz w tej klasie chlodnic mieli bysmy 3 konkurentow, wiec mozliwe ze tego typu chlodnice zaczna troszke taniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 heh przeciez masz na tam na dole recki przykladowe cenki... Oczywiscie za wielka woda, ale mozna by sie odniesc do cen TC i F1 u nich Tak ze nie ma takiego szalu, u nas stawial bym na odpowiednio 180/270/300 albo i wiecej... Choc kto wie, teraz w tej klasie chlodnic mieli bysmy 3 konkurentow, wiec mozliwe ze tego typu chlodnice zaczna troszke taniec Nie ma szału ?! No sorki ale jeśli dla Ciebie 52% ceny F1 to brak szału to o czym my rozmawiamy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0bert Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ale za to jak ktos z UK ciagnie to np TC jest duzo bardziej konkurencyjny :> TC PA 120.3 - 56 funtów (z VATem) XSPC RX 360 - 72 funty z VATem TFC 360 - 77 funtow. ceny z watercooling.uk jako przykladowe, wiadomo, ze w roznych sklepach to bedzie roznie, ale jesli ktos bedzie kupowal w UK to TC jest lepszy cenowo i to dosc sporo, bo za 20 funtow to mozna i top kupic ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podnietek Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Osobiscie zaopatruje sie w specialtech.co.uk, bo ceny maja bardzo przystepne, a customer service to jest po prostu bajka. TC pa 120.3 wychodzi 243zl (1L=4.5PLN) vs 339zl w coolingu. Takich przykladow mozna mnozyc i mnozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...