Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Freser I Inne "grubasy" A Wolnoobrotowe Wentyle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam do starych wyjadaczy takie pytanie... opłaca się kupować fresera/thermochilla gdy ma się zamiar zamontowania woolnoobrotowych i cichych wentyli (np. Zephyr) po jednej stronie tylko? Czy podobnego efektu nie będę miał stosując jakiegoś cieniasa typu BWU/BWA lub Black Ice GT??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to że zostały stworzone do wentyli wolnoobrotowych to wiem - w opisie tych produktów są te informacje w postaci marketingowego bełkotu - jednak najważniejsze jest to jak się sprawdzają w rzeczywistości - dlatego pytam WAS, uzytkowników :)

Obawiam się że jednak mój wysłuzony BIX3 przejdzie na emeryturę... heh... standardowa temp. cieczy w układzie to 34-36C gdy sobie pogrywam a wentyle chodzą na 100% mocy - 6 wentyli po obu stronach.... Hmmm to raczej nie jest powodem do chluby i dumy - a raczej bodźcem by coś zmienić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ja wiem czy tak bardzo im ustepuje...

XSPC 120

(H x W x D) 162mm x 125mm x 58.5mm

Feser 120

Wymiary: 167 x 123 x 62 mm (dł. x szer. x wys.)

Thermochill 120

Wymiary: 126(Szer) x 165(Dł) x 59(Wys) mm

Z czego jeszcze trzeba by wziac poprawke na faktyczne pole robocze chlodnicy, i ile z tej grubosci to shroud tylko :)

Jak dla mnie wyglada to na klon fesera :)

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja.

Źle spojrzałem. Wydawało mi się, że ma grubość 52mm. A tak naprawdę czym różnią się te 3 chłodnice ? one są praktycznie identyczne (mówię tu o 120stkach, bo TC później już odbiega od reszty). Miejmy tylko nadzieje, że XSPC wyceni swój produkt w miarę racjonalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh przeciez masz na tam na dole recki przykladowe cenki...

Oczywiscie za wielka woda, ale mozna by sie odniesc do cen TC i F1 u nich

Price Comparison

For those of you looking to purchase a Single 120mm here are some prices of the RX and other comparable radiators. Prices were taken on 01/10/2009.

* XSPC RX120

o Jab-Tech - $54.95

* TFC Single 120

o Performance PCs - $84.95

* Thermochill PA120.1

o Jab-Tech - $92.95

Tak ze nie ma takiego szalu, u nas stawial bym na odpowiednio 180/270/300 albo i wiecej...

Choc kto wie, teraz w tej klasie chlodnic mieli bysmy 3 konkurentow, wiec mozliwe ze tego typu chlodnice zaczna troszke taniec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh przeciez masz na tam na dole recki przykladowe cenki...

Oczywiscie za wielka woda, ale mozna by sie odniesc do cen TC i F1 u nich

Tak ze nie ma takiego szalu, u nas stawial bym na odpowiednio 180/270/300 albo i wiecej...

Choc kto wie, teraz w tej klasie chlodnic mieli bysmy 3 konkurentow, wiec mozliwe ze tego typu chlodnice zaczna troszke taniec

Nie ma szału ?! No sorki ale jeśli dla Ciebie 52% ceny F1 to brak szału to o czym my rozmawiamy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale za to jak ktos z UK ciagnie to np TC jest duzo bardziej konkurencyjny :>

TC PA 120.3 - 56 funtów (z VATem)

XSPC RX 360 - 72 funty z VATem

TFC 360 - 77 funtow.

ceny z watercooling.uk jako przykladowe, wiadomo, ze w roznych sklepach to bedzie roznie, ale jesli ktos bedzie kupowal w UK to TC jest lepszy cenowo i to dosc sporo, bo za 20 funtow to mozna i top kupic ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi