Skocz do zawartości
Leoch

[pomoc] W Wyborze Oraz Oferta Sprzedaży

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem posiadaczem głośników Genius SP-HF 1250x. Mam je już 3 miesiące. Jestem z nich bardzo zadowolony. Z początku nie mogłem się nimi nacieszyć bo wcześniej posiadałem stare niemieckie kolumny. Grają rewelacyjnie, ale nie jest to czego od nich oczekuję w 100% Jednak mineło trochę czasu i decyduję się na lepszy zestaw. Jestem bassolubem, słucham muzyki klubowej i bardziej mi by się przydały głośniki typu GENIUS 2000x. Ale nie wiem czy nie lepsze będą 3000A(mało o nich wiem, przydała by się wasza recenzja) Jakie wasze zdanie? Mało się znam i proszę Was o radę. Jeśli ktoś chce zamienić się, lub odkupić ode mnie głośniki Genius 1250x to zapraszam, są w idealnym stanie praktycznie nowe nie puszczałem niczego powyżej 1/3 (nie było okazji), lekko zakurzone ale to da się zrobić.. A gwarancja długa…Jak znajdzie się chętny to dokładnie pozaglądam w papiery.Tak więc jeśli ktoś jest zainteresowany to na PW podam numer telefonu i fotki ... Czekam z niecierpliwością na wasze porady, uzgodnienia zależy mi na tym abym wiedział co kupić: ) Tak więc proszę o poradę co kupić, ale także zapraszam chętnych do kupna. Nie bać się u mnie pewność 100% :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genius 2000X, to wybór bardzo dobry, aczkolwiek od 2000A nie różni się niczym poza umiejscowieniem potencjometrów, natomiast od 3000A odróżnia go tylko mniejsza moc (60 vs 80 W).

Piszesz, że lubujesz się w tonach niskich, a zatem kolumienki 2.0 nigdy nie zastąpią Ci zestawu z subwooferem (chociaż nie powiem, grają świetnie). Spróbuj może wyhaczyć zestaw SW-HF5.1 4000 lub - POLECAM! - SW-HF5.1 5100. Co Ty na to? To kwestia przede wszystkim budżetu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe że masz opinie niż reszta ludzi tu na forum. Jak do muzyki to najlepiej 2.0, a nie 2.1. Zwłaszcza jeśli ktoś lubi basy, a nie basssss, który jest zalewającym wszystko inne dudnieniem.

Z gienków seria A jest ponoć sporo gorsza od X. Wystarczy pomyśleć że 2000X się porównuje do 3000A. Ale jeśli chodzi o różnice między tymi dwoma modelami.. to ciężko stwierdzić. Jeśli trafisz na 2000X z tweeterami mocowanymi na 3 śrubki (czyli chyba wszystkie nowsze) to prawdopodobnie usłyszysz buczenie. 3000A w ogóle mają problemy z jakością. Najlepiej kupować u siebie w mieście żeby oszczędzić na ewentualnych przesyłkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe że masz opinie niż reszta ludzi tu na forum. Jak do muzyki to najlepiej 2.0, a nie 2.1. Zwłaszcza jeśli ktoś lubi basy, a nie basssss, który jest zalewającym wszystko inne dudnieniem.

Z gienków seria A jest ponoć sporo gorsza od X. Wystarczy pomyśleć że 2000X się porównuje do 3000A. Ale jeśli chodzi o różnice między tymi dwoma modelami.. to ciężko stwierdzić. Jeśli trafisz na 2000X z tweeterami mocowanymi na 3 śrubki (czyli chyba wszystkie nowsze) to prawdopodobnie usłyszysz buczenie. 3000A w ogóle mają problemy z jakością. Najlepiej kupować u siebie w mieście żeby oszczędzić na ewentualnych przesyłkach.

Nikt o 2.1 nie mówił, raczej o 5.1. Ponadto, niskie tony w Geniusach 5.1 nie buczą - są bardzo ładne (wrażenia z odsłuchu 5005).

Jeśli masz te nowe 5100 to napisz coś o nich więcej:)

Stoją mi już od paru dni ;). Jeszcze zapakowane w pudło... Nie chcę na razie bawić się w ich rozpakowywanie, ustawianie, rozstawianie, itd. - SESJA :(. Przed zakupem dużo jednak czytałem po forach i każdy poleca, więc na pewno będzie okej ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś nie napisałeś, czyżby lipa-sprzęt? Można ostrzec innych jak coś.

-----

Tutaj coś mam.

http://www.ceneo.pl/;0152120690-10.htm

A tu tabelka z porównaniem parametrów zestawów 5.1 Geniusa.

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem całkiem o tym temacie - sorry... ;)

Sprzęcik jest całkiem spoko. Głośniczki grają fajnie, bardzo czysto i klarownie. Wyświetlacz też jest okej - bardzo podoba mi się połączenie czerwonego i czarnego koloru. Pilocik zapewnia komfort użytkowania, etc. Generalnie wszystko to, czego się spodziewałem.

Jedyne rozczarowanie (o ile można to tak nazwać) to głośność. Kolumienki mogłyby jednak trochę głośniej chodzić jak dla mnie. Nie chodzi mi tutaj o to, że nie dają rady, ale w większych pomieszczeniach po prostu się nie sprawdzą (a przynajmniej takie jest moje odczucie).

Suma sumarum, jestem happy ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5005 mnie zdecydowanie bardziej podobają się pod względem samego wyglądu. Czytałem swego czasu, że niektórych drażni ich wyświetlacz, ale mnie samemu on kompletnie nie przeszkadza.

5100 są z kolei mocniejsze (chociaż dla mnie i tak mogłyby grać jeszcze ciut głośniej).

Jeżeli o mnie chodzi, jednak zdecydowanie 5100 i to nie ze względu na to, że już je mam, a ze względu właśnie na ich moc. Jednak na niej zależy mi bardziej niż na samym wyglądzie ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi