vENiZE Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam, Czy ktoś wie, jak wstawić dane z Accessa do Worda? Konkretnie mam w Accessie przygotowaną listę nazwisk i adresów, które teraz muszę wstawić do Worda - korespondencja seryjna. W szkole faciu tłumaczył to na wersjach 2000 i albo nic nie pamiętam, albo 2007 jest zupełnie różna pod tym względem. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Access -> export to XLS. Excel -> Ctrl+C. Word -> Ctrl+V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Źle mnie zrozumiałeś. Ja chcę zrobić zaadresowaną za pomocą zmiennych (stałych?) kopertę. Czyli np. wpisuję <imie1> i Word automatycznie szuka rekordu imie1 w bazie Accessa i wstawia go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Źle mnie zrozumiałeś. Ja chcę zrobić zaadresowaną za pomocą zmiennych (stałych?) kopertę. Czyli np. wpisuję <imie1> i Word automatycznie szuka rekordu imie1 w bazie Accessa i wstawia go. W Accessie masz opcję "wybierz adresatów" i tam wybierasz istniejącą bazę danych accessa (do wyboru sporo typów plików). Po wczytaniu adresów uaktywnia Ci się sekcja Wpisywanie i wstawianie pól w "Korespondencja". Jak klikniesz w "Wstaw pola korespondencji seryjnej" to wyświetlą Ci się wszystkie nazwy pól z Twojej bazy danych, np. Imie, Nazwisko, Adres, rozmiar buta itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...