MattES Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Witam forumowiczow ! Chcialbym wam zaprezentowac moje wypociny . Jest to moj pierwszy raz wiec prosze patrzec troche z przymrozeniem oka . Dobra przejdzmy do rzeczy : Konfig : C2D E8500 Maximus Formula 4x1Gb Ballistix Tracer GTX260 WC : EK Supreme Acetal EK Mosfet Acetal EK NB/SB Acetal EK NB S-MAX Acetal Black Ice GTS 240 , TFC X-Changer 120 Swiftech MCP350 EK-DDC X-RES 100 Feaser 10-12mm niebieski Feaser One F1 niebieski Szybkozlaczki - Feaser G1/4 10mm Mam jedno pytanie dotyczace chlodnicy fesera otoz nie moege jej odpowietrzyc . Wstrzasalem chlodnica z pol godziny i zawsze wylatuja babelki jakies sugestie ? Oczywiscie czekam na komentarze i uwagi . Pozdrawiam . Edytowane 14 Stycznia 2009 przez MattES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Przyjemnie wygląda ale ta plątanina kabli ;) popracuj nad tym. No i karta aż się prosi o chłodzenie. Jakie temp? --- Edit: Obróć chłodnicę o 180* i to ją odpowietrzy. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) chłodnice króćcami do góry jeżeli chcesz dobrze odpowietrzyć poza tym na EK-DDC X-RES 100 "ściskaj węża" :oops: ponieważ powietrze wraca z powrotem do układu no i oczywiście GPU po wodę :rolleyes: Edytowane 14 Stycznia 2009 przez ajeto75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ach no tak zapomnialem o najwazniejszym czyli temperatury IDLE Procesor @ 4,0Ghz STRESS @ Wrzuce troche pozniej jak zapodam na noc Ortosa Ajeto - ktory waz mam sciskac ten od wlewu do reza czy ten od wyjscia z pompki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 MattES napisał(a): Ajeto - ktory waz mam sciskac ten od wlewu do reza czy ten od wyjscia z pompki ? ten od reza - on jest lipnie umieszczony przy sporym przepływie płyn z wiatrem :oops: wraca z powrotem do układu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Kabelki i pomaluj budke w srodku :D Po za tym podoba mi sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Wszystko widze ale nie napisałeś modelu obudowy. Wydaje mi się, że to jakiś LianLi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 juz nawet miniatury wyglądały zachecająco.. i jest GIT ;) bardzo ładnie i schludnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) MatroX13 napisał(a): Wszystko widze ale nie napisałeś modelu obudowy. Wydaje mi się, że to jakiś LianLi. Tak masz recje to Lian Li PC-P60 ARMORSUIT o taka : Edytowane 11 Czerwca 2009 przez MattES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Co Ty masz za zasilacz, bo te kable od grafiki są grubsze niż węże0_o Poza tym układ ciekawy ale wymaga chyba jeszcze trochę dopracowania;) Bardzo podoba mi się ram, zarówno radiatory od AC i podświetlenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Beda male zmiany w moim WC . Przyszly juz czesci z Aquatuning i w sobote pewnie zabieram sie za montaz :D . Nowe czesic : -EK Backplate CPU -EK Backplate Mosfet -EK Blok wodny na GTXa srebrny niklowany -EK Backplate GTX na ramy -EK Rezerwuar 150ml -Weze ClearFlex60 15,9/9,5mm -Plyn Feser One Czarny -zlaczki 3/8 czrne niklowane Kilka fotek : Brak slow :o . Zakochalem sie w tym wezu . Jest 3x tanszy od tygona i mozna zrobic z nim praktycznie wszystko . Na zdjeciu porownanie ClearFlexa i Fesera 10/13mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 MattES napisał(a): Beda male zmiany w moim WC . Przyszly juz czesci z Aquatuning i w sobote pewnie zabieram sie za montaz :D . Nowe czesic : -EK Backplate CPU -EK Backplate Mosfet -EK Blok wodny na GTXa srebrny niklowany -EK Backplate GTX na ramy -EK Rezerwuar 150ml -Weze ClearFlex60 15,9/9,5mm -Plyn Feser One Czarny -zlaczki 3/8 czrne niklowane Spoko graty. Jak poskładasz to się pochwal. MattES napisał(a): Brak slow :o . Zakochalem sie w tym wezu . Jest 3x tanszy od tygona i mozna zrobic z nim praktycznie wszystko . Na zdjeciu porownanie ClearFlexa i Fesera 10/13mm Z tym zakochanie w wężu to uważaj bo jeszcze ktoś o jakieś skłonności Cić posądzi. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 na bogato zapowiada się soczyście, w kolorze blue :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 A mam takie pytanie bo pierwszy raz woduje grafe . Ten backplate co bede zakladal to musze miedzy nim a pamieciami zalozyc jakis termopad ? A moze jakas paste typu Arctic Ceramique ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 MattES napisał(a): A mam takie pytanie bo pierwszy raz woduje grafe . Ten backplate co bede zakladal to musze miedzy nim a pamieciami zalozyc jakis termopad ? A moze jakas paste typu Arctic Ceramique ? Only pasta = best result :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Witam ! Nastapily kolejne mozna powiedziec detaliczne zmiany w ukladzie . Jest to finalny projekt ktory juz tak zostanie az do zmiany na inna platforme . Brakuje mi jeszcze panelu Lian Li do kontrolowania wentylatorow ale na dniach powinnien sie zjawic . W przyszlosci moze sie jedynie zmienic kolor plynu i nic wiecej juz nie bedzie robione . Co nowego w ukladzie ? - Smartcoils 16mm black - 2x Noiseblocker NB-Multiframe MF12-S3HS 1800rpm - szybkozlaczki 16mm czarne niklowane od koolance - 2x Katoda Sunbeam 10cm Jak na ponizszych zdjeciach widac pare nowych wentylatorow zamontowanych na chlodnicy . Narazie leca na 1400rpm(da sie spac z tym w nocy ) az do czasu kiedy przyjdzie kontroler . Zmienil sie nieco uklad wezy spowodowany przemieszczeniem koszyka HDD na gore i pod nim rezerwuaru razem z pompka . Na sam koniec zeby dodac samczku calej oprawie zalozylem smartkolis w kolorze czarnym . Dlugo sie nie moglem zdecydowac jaki kolor bedzie najlepiej pasowal jednak wybór padl na czrny bo dominuje w calej obudowie . Zamontowalem tez katody taki bajer chcialem zobaczyc jak to wyglada . Jest koloru bialego , 2 x 10cm pod i nad tylnim wentylatorem . Na koniec zostawiam porcje fotek . Temperatury : IDLE @4,0Ghz 1,25v STRESS @4,0Ghz 1,25v (9min Orthos) STRESS @4,3Ghz 1,34v Edit : Musicie mi wybaczyc to ze na chlodnicy jest niedokonczony smartkolis ale niestety mi nie starczylo a mialem tylko 2m . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 A jak wygladaja temperatury po 2-3 godzinach grania?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Fajnie zmostkowane zasilanie do grafy. Dobry pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Kawał dobrej roboty. Dawno nie widziałem tak fajnego WC w PC-60. Nawet nie przeszkadzają skrzyżowane węże... "Kick ass" LC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 jakies ciemne to wnetrze...wszystko na czarno i prawie nic nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 pix3l napisał(a): A jak wygladaja temperatury po 2-3 godzinach grania?;) Trudno powiedziec bo niewiele ostatnio pogrywam :wink: . W weekend jak bede mial troche czasu to sprawdze . -=YoGi=- napisał(a): jakies ciemne to wnetrze...wszystko na czarno i prawie nic nie widac. Wlasnie o to mi chodzilo zeby bylo jak w grobie bez zadnych dodatkowych kolorow :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 No fajnie wszystko tylko właśnie coś za ciemno. Mało co widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula01 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Czarna dziura nic nie widać zrób foty z lepszym światłem bo układ po zmianach wydaje sie cool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Delikatne białe podświetlenie i będzie bajecznie ;) Nie wiem czy tylko mi ten układ tak się spodobał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 jak pod wodę pójdzie GPU to i mi się spodoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattES Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Narazie sie na to nie zapowiada bo wczesniej juz miałem w planach zalac GPU ale pech chcial ze przy dezmontarzu chlodzenia uwalilem grafe . Skonczylo sie tak ze z gwary przysali mi nowa ale z 216sp i blok nie trybił z ta wersja grafy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...