Skocz do zawartości
Jim016

Slaba Wydajnosc .. :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów, jestem nowy i mam tez problem z wydajnością w grach . :(, zacinają mi sie np lineage 2, cs:s Unreal tournament 2000 i inne gierki no oprócz tibi .. bo testowałem ;d. Nawet uruchamianie programów czasem trzeba odczekać zanim sie włączy, Proszę o dokładna pomoc.

Mój sprzęt to:

Typ Procesora- Intel Pentium 4 506, 2666 MHz (20 x 133)

Ati Radeon X1650 Pro (256Mb)

1G GeIL CL 3-4-4-DDR 400 PC 3200- Ram

Codegen 350W- zasilacz

MSI PM8M3-V

Temperatury: (nie grając!!!)

Karta graficzna: 60+

System 22

CPU 33

Aux 46

Log z hijackthis - http://wrzucacz.pl/recived/8281232000171

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydałby się skan programem typu Spy bot search&destroy, następnie jakimś skanerem antywirusowym on-line. Masz program antywirusowy? Może grasz w włączonym w tle i dlatego komputer nie wyrabia. Następnie test programem HD Tune żeby zobaczyć czy dysk niema bad Sectorów. I tak pozatym to zasilacz bym wymienił jak najszybciej. Badziewny Codegen może nie radzić sobie z tym prądożernym pentiumem a w dodatku karta graficzna też ma dodatkową wtyczkę zasilania co równa się jeszcze większy pobór prądu. Także jak masz skąd wziąć inną, lepszą zasiłke to zrób to jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak formata miałem jakieś parę dni temu mam eset noda 32 i czyszczę kompa systematycznie, a co do zasilacza tez słyszałem od innych paru osób żeby wymienić, aha jeśli chodzi no to wchodzę d ogry i się dość długo wczytuje i mi sie zacina gra co chwile .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli bez stresu masz ponad 60 stopni na grafie,to nie dziw się-efekta tego są :D

Ale "specjaliści" jak zawsze na dzień dobry obwiniają zasilacz-bo codegen :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta jest pasywna ? Jeżeli nie to może zasyfiony wiatrak ? Jeżeli tak trzeba dać na nią nawiew. "Zasilacz" i tak do wymiany.

Karte wymieniłem bo mialem gf FX5500 , wiec karta jest nowa ..

Chłodzenie aktywne czy pasywne ? - temperatura jest za wysoka w idle - w stresie pewnie jest znacznie wyższa i może powodować to problemy. Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otworzyć budę i zobaczyć oczyma [; Jeżeli to pasyw to powinna być różnica już po samym zdjęciu boku budy. Nie - zasilacz nie naprawi temperatury karty, aczkolwiek to on może być przyczyną problemów. Wejście w 3d - lekko zwiększone zużycie prądu i nie wyrabia. Tak czy inaczej do wymiany bo to szmelc <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na karcie masz chłodzenie aktywne. Pasywne to bezgłośne chłodzenie z użyciem radiatorów, które przekazują ciepło na zewnątrz. Aktywne chłodzenie polega na zastosowaniu wentylatorów, tak jak u Ciebie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi