MisiekLover Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam posiadam komputer starszej klasy a dokładnie Płyta główna: ECS K7VTA3/KT333 Pamięci: TwinMos DDR 333 256x2 Procesor: Athlon 1.6 Zasilacz: NoName 350watt Karta graficzna - GeForce 2 mx200/400 64mb AGP Na początku sprawował się dobrze system chodził kilka dni bez zawieszania się. Niestety po tych kilku dniach po włączeniu go i pracy w systemie około 10 min +- system zawiesza się nie reaguje widać obraz niestety nie odpowiada. Po resecie system zawiesza się w trakcie ładowania (pasek z logo)... Dotknąłem karty graficznej, która bardzo się grzeje. ( W komputerze jeszcze starszym chodzi normalnie) Sprawdziłem jednak inną kartę graficzna GeForce 2 mx100/200 32mb niestety sytuacja powtarza się. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje i mam nadzieje, że mi w tym pomożecie. System świeży, format niestety i tak nie pomaga. Zasilacz jest nowy więc wątpię by to była jego wina. Z góry dziękuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam posiadam komputer starszej klasy a dokładnie Płyta główna: ECS K7VTA3/KT333 Pamięci: TwinMos DDR 333 256x2 Procesor: Athlon 1.6 Zasilacz: NoName 350watt Karta graficzna - GeForce 2 mx200/400 64mb AGP Na początku sprawował się dobrze system chodził kilka dni bez zawieszania się. Niestety po tych kilku dniach po włączeniu go i pracy w systemie około 10 min +- system zawiesza się nie reaguje widać obraz niestety nie odpowiada. Po resecie system zawiesza się w trakcie ładowania (pasek z logo)... Dotknąłem karty graficznej, która bardzo się grzeje. ( W komputerze jeszcze starszym chodzi normalnie) Sprawdziłem jednak inną kartę graficzna GeForce 2 mx100/200 32mb niestety sytuacja powtarza się. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje i mam nadzieje, że mi w tym pomożecie. System świeży, format niestety i tak nie pomaga. Zasilacz jest nowy więc wątpię by to była jego wina. Z góry dziękuje... Nowy chiński zasilacz za pare groszy to nie jest gwarancja nowy=sprawny niestety. Obejrzyj kondensatory czy któryś na płycie nie napuchł bo może dawać za duże napięcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekLover Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 http://www.swistak.pl/aukcje/3999675,Zasil...X-350W-DSN.html zasilacz to mniej więcej coś takiego. Kondensatory są w porządku. Masz może jeszcze jakiś pomysł ? Z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 1. Zasilacz to jest chłam... fortron 350W z allegro rozwiąże sprawę jeżeli nie trzyma napięć ( ok 60zł z transportem ) 2.Pamięci do przelecenia memtestem 3.Dysk do przelecenia skanowaniem z odzyskiwaniem sektorów. i wyjmij i włóż z 3 razy pamięci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekLover Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 - Wymieniono zasilacz nie pomogło... W sumie pomogło ale tylko na jeden marny dzień. - Dysk w porządku - pamiątki przeleciałem memtestem - wszystko gra ! Czy wszystko wskazuje, że płyta jest rypnięta jako tako? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...