Skocz do zawartości
MisiekLover

Problem Ze Sprzętem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam komputer starszej klasy a dokładnie

Płyta główna: ECS K7VTA3/KT333

Pamięci: TwinMos DDR 333 256x2

Procesor: Athlon 1.6

Zasilacz: NoName 350watt

Karta graficzna - GeForce 2 mx200/400 64mb AGP

Na początku sprawował się dobrze system chodził kilka dni bez zawieszania się. Niestety po tych kilku dniach po włączeniu go i pracy w systemie około 10 min +- system zawiesza się nie reaguje widać obraz niestety nie odpowiada.

Po resecie system zawiesza się w trakcie ładowania (pasek z logo)... Dotknąłem karty graficznej, która bardzo się grzeje. ( W komputerze jeszcze starszym chodzi normalnie)

Sprawdziłem jednak inną kartę graficzna GeForce 2 mx100/200 32mb niestety sytuacja powtarza się.

Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje i mam nadzieje, że mi w tym pomożecie.

System świeży, format niestety i tak nie pomaga. Zasilacz jest nowy więc wątpię by to była jego wina.

Z góry dziękuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadam komputer starszej klasy a dokładnie

Płyta główna: ECS K7VTA3/KT333

Pamięci: TwinMos DDR 333 256x2

Procesor: Athlon 1.6

Zasilacz: NoName 350watt

Karta graficzna - GeForce 2 mx200/400 64mb AGP

Na początku sprawował się dobrze system chodził kilka dni bez zawieszania się. Niestety po tych kilku dniach po włączeniu go i pracy w systemie około 10 min +- system zawiesza się nie reaguje widać obraz niestety nie odpowiada.

Po resecie system zawiesza się w trakcie ładowania (pasek z logo)... Dotknąłem karty graficznej, która bardzo się grzeje. ( W komputerze jeszcze starszym chodzi normalnie)

Sprawdziłem jednak inną kartę graficzna GeForce 2 mx100/200 32mb niestety sytuacja powtarza się.

Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje i mam nadzieje, że mi w tym pomożecie.

System świeży, format niestety i tak nie pomaga. Zasilacz jest nowy więc wątpię by to była jego wina.

Z góry dziękuje...

Nowy chiński zasilacz za pare groszy to nie jest gwarancja nowy=sprawny niestety. Obejrzyj kondensatory czy któryś na płycie nie napuchł bo może dawać za duże napięcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zasilacz to jest chłam... fortron 350W z allegro rozwiąże sprawę jeżeli nie trzyma napięć ( ok 60zł z transportem )

2.Pamięci do przelecenia memtestem

3.Dysk do przelecenia skanowaniem z odzyskiwaniem sektorów.

i wyjmij i włóż z 3 razy pamięci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi