Rayearth Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 zaraz po uruchomieniu systemu jest ok ale po chwili dioda pracy dysku na obudowie swieci prawie ciagle wg menadzera zadan procesor praktycznie jest w stanie spoczynku nawet po wylaczeniu pamieci wirtualnej na dysku jest ciagle to samo czy jest jakies inne narzedzie ktore pokaze co sie dzieje i np jakie pliki sa uzywane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Moja Vista też tak miała. Podobno pomaga wyłączenie indeksowania plików oraz automatycznej defragmentacji. Mi tak szczerze nie pomogło nic. Nie wiem po jakiego ona to robiła, jednak nie dość, że się dysk zużywał szybciej to jescze przeszkadzała w spaniu. Na dzień dzisiejszy poradziłem sobie z tym tak że wgrałem sobie Windowsa 7 :P Który już tak nie robi i mam nadzieje że komercyjne wydanie też nagle nie zacznie mi mielić. Spróbuj jeszcze powyłączać poza w/w automatyczny update zarówno windy jak i programów co zainstalowałeś, wiadomo dla czego. Oczywiście o takich banałach, jak skan SpyBot S&D czy Antywirem nie przypominam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Wyłącz: Automatyczne ładowanie do pamięci (czy jakoś tak to leciało) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayearth Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 indexowanie/windows update/defragmentacje/harmonogram zadan to ja wylaczylem juz tworzac lajtowy obraz mojej visty wiec to nie to :P ale faktycznie "Automatyczne ładowanie do pamięci" mam wlaczone wiec zobaczymy czy to cos da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Pomogło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 witam, mam ten sam problem, od jakiegos czasu dysk caly czas delikatnie mieli, gdzie wylaczyc to Automatyczne ładowanie do pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Wszystko podane w przyklejonych tematach, poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieslaw75 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) narzędzia administracyjne >usługi i wyłącz wstępne ładowanie do pamięci to wyłącz według mnie narzędzie zbierające wszelakie dane przyczynia sie do większej pracy dysku HDD nie wiem czy jest taka możliwość żeby to całkowicie wyłączyć, po wejściu do tej konsoli da sie to zatrzymać, ale mi chodzi o to żeby sie nie uruchamiała wraz startem windows narzędzie to: Monitor niezawodności i wydajności systemu Windows jest przystawką programu Microsoft Management Console (MMC) Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Wieslaw75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...