Skocz do zawartości
Rayearth

Ciagla Praca Dysku

Rekomendowane odpowiedzi

zaraz po uruchomieniu systemu jest ok ale po chwili dioda pracy dysku na obudowie swieci prawie ciagle

wg menadzera zadan procesor praktycznie jest w stanie spoczynku

nawet po wylaczeniu pamieci wirtualnej na dysku jest ciagle to samo

czy jest jakies inne narzedzie ktore pokaze co sie dzieje i np jakie pliki sa uzywane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Vista też tak miała. Podobno pomaga wyłączenie indeksowania plików oraz automatycznej defragmentacji. Mi tak szczerze nie pomogło nic. Nie wiem po jakiego ona to robiła, jednak nie dość, że się dysk zużywał szybciej to jescze przeszkadzała w spaniu.

Na dzień dzisiejszy poradziłem sobie z tym tak że wgrałem sobie Windowsa 7 :P Który już tak nie robi i mam nadzieje że komercyjne wydanie też nagle nie zacznie mi mielić.

Spróbuj jeszcze powyłączać poza w/w

automatyczny update zarówno windy jak i programów co zainstalowałeś, wiadomo dla czego. Oczywiście o takich banałach, jak skan SpyBot S&D czy Antywirem nie przypominam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narzędzia administracyjne >usługi i wyłącz wstępne ładowanie do pamięci to wyłącz

według mnie narzędzie zbierające wszelakie dane przyczynia sie do większej pracy dysku HDD nie wiem czy jest taka możliwość żeby to całkowicie wyłączyć, po wejściu do tej konsoli da sie to zatrzymać, ale mi chodzi o to żeby sie nie uruchamiała wraz startem windows

narzędzie to:

Monitor niezawodności i wydajności systemu Windows jest przystawką programu Microsoft Management Console (MMC)

Edytowane przez Wieslaw75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi