Veilroth Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Sporo ostatnio dyskutujemy na forum w różnych ciekawych tematach, chciałbym przytoczyć kolejny. Definicja oficjalna: http://pl.wikipedia.org/wiki/Codex_Alimentarius Definicja nieoficjalna: http://www.sfora.pl/Codex-Alimentarius-w-Polsce,wp,614 Trudno powiedzieć czy mamy tutaj do czynienia z kolejną teorią spiskową. Możemy pytać czy kryzys nas dotknie czy nie, czy 11.09 było zaplanowane przez rząd czy nie, ale tutaj mamy do czynienia z faktem. W grudniu tego roku CA zostanie u nas wprowadzone jak u wszystkich członków UE. Już w tej chwili wędlina kupiona w sklepie po 2 dniach w lodówce robi się śliska a max. po 3 jest nie do jedzenia, podczas gdy np. kiełbasa kupiona u znajomego na wsi leży 2-3 tygodnie i tylko lekko się obsuszy nie tracąc walorów smakowych. To tylko oczywiście przykład - jest ich setki, sami zresztą doskonale wiecie o co chodzi, bo wszyscy jemy to samo. Niepokojące są zwłaszcza stwierdzenia w drugim podanym linku. Dodatkowo polecam na YT i google hasła 'codex alimentarius' 'food codex' itd. - jest sporo wypowiedzi naukowców, którzy biją na alarm, że to wręcz zamach na zdrowie ludzkości. Zapraszam do dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Polski chleb wyprodukowany w UK, mimo iż smakuje tak samo, nigdy nie jest chrupki i pleśnieje po 3-4 dniach, zawsze w tym samym miejscu. Baltona, TW Bakeries, i dwie inne to samo. EU to nie samo dobro. Edytowane 18 Stycznia 2009 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość simian raticus Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Wszędzie ludzi syfem truja! Chcecie życ to jedzcie warzywa, pijcie mineralną niegazowaną i tran! Wszystko nafaszerowane chemią, a półki uginają się od junk-food'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 http://uk.youtube.com/watch?v=9FO_ZRDxnMc aspartam i rak http://uk.youtube.com/watch?v=pLYrSfnsqb0 fluor w kranie http://bestwellnessconsultant.com/2008/09/...ther-earth.aspx dwunastoletnie hamburgery należy także wspomnieć nieproporcjonalne dofinansowanie produkcji roślin potrzebnych do tworzenia CocaColi i innych fast foodów, dzięki lobbystom oraz fakt iż w zachodnim świecie za taką samą kwotę wyjdziesz z marketu z dwoma torbami junk foodu lub z jedną, niepełną, zdrowej żywności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Nie do końca się zgodzę, że CA jest w 100% negatywny i że to zamach na nasze zdrowie. Po pierwsze w sektorze żywnościowym juz od dawna wprowadzony jest obligatoryjny HACCP (mówimy o gałęziach związanych żywnością, produkcją obrotem, oraz produkcją np. opakowań, rzeczy mających kontakt z żywnością, maszyn produkujących żywność ), a gdzie leży jego geneza, a no właśnei w CA. I system ten jest akurat stosowany, by chronić nasze zdrowie i życie jako konsumentów. Akurat rozporządzenia FAO/WHO są korzystne dla konsumentów. Gorzej jest z dodatkami, które wszelkie komisje dopuszczają, a potem producenci stosują je na potęgę, aby zwiększyć wydajność produkcji wędlin. simic piszesz że wędlina po 2-3 dniach robi się nie jadalna. A powiedz mi ile płacisz za tą wędlinę? Poszukaj w dobrej masarni ceny za kg za szynkę dodaj do tego stratę jaka zajdzie w normalnie przeprowadzonym procesie produkcyjnym, dodaj marżę producenta i wyjdzie Ci realna cena za wędlinę którą można bez obaw jeść. Nie ukrywajmy że będzie to ta wędlina za 20-30zł. Niestety tam wydajność z 1kg surowca jest 150%. A to dobre nie może być. Więc nie ma co uogulniać i nadawać. Wystarczy trochę policzyć. I niestety jakość kosztuje. simian raticus Chcecie życ to jedzcie warzywa, pijcie mineralną niegazowaną i tran! Wszystko nafaszerowane chemią, a półki uginają się od junk-food'ów. A myślisz że warzywa w sklepie to sama natura i zdrowie? Baa nawet biorąc ważywa od sąsiada nie masz pewności czym on je nawoził, co dodawał do gkleby. Moga w nich być metale ciężkie, związki azotowe, azotany, azotyny, i równie dobrze można od tego kopnąć w kalendarz. Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 [...] juz od dawna wprowadzony jest obligatoryjny HACCP ([..]oraz produkcją np. opakowań, rzeczy mających kontakt z żywnością, [...]), a gdzie leży jego geneza, a no właśnei w CA. I system ten jest akurat stosowany, by chronić nasze zdrowie i życie jako konsumentów. Akurat rozporządzenia FAO/WHO są korzystne dla konsumentów. Gorzej jest z dodatkami, które wszelkie komisje dopuszczają, a potem producenci stosują je na potęgę, aby zwiększyć wydajność produkcji wędlin.A co z estrogenem wydzielającym się z puszek, folii i plastiku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 A aluminiowe garnki w ktorych sie gotuje? Ludzie jakby na to tak patrzeć to czlowiek powinien jedynie oddychac i przyswajać substancje odżywcze z kosmosu:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Przecież coś trzeba jeść i na coś trzeba umrzeć. Jakby naprawdę chodziło o zdrowie ludzi, to nie zastanawialiby się nad (obligatoryjną) sterylizacją żywności przez napromieniowywanie. Przecież to jest tak oczywiste, że aż w oczy szczypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Ale nawet nie zdajecie sobie sprawy że 90% przypraw które używacie są napromieniowane prom. jonizującym. Dawkami do 1kGy jonizuje się ziemniaki, czosnek, cebulę, świeże i suszone owoce, mięso suszone, ryby, świeżą wieprzowinę. Gdyby nie to to spożywalibyśmy je z toksynami, mikotoksynami które dostawały by się tam ze szkodników, które by sobie wesele harcowały. Jak jecie truskawki poza okresem w PL na nie to też są jonizowane. Radiacja ma wiele zalet. Produkt jest napromienowany w opakowaniu, brak możliwości rekontaminacji, higienizacja przeprowadzona jest w całym produkcie, inne metody aż takiej skuteczności nie mają. A najważniejszą zaletą jes brak wydzielania ciepła. Co oznacza, że nie niszczymy struktury chemicznej związków, nie powstają nam szkodliwe związki jak w przypadku działania HT ( zmniejszenie zawartości witamin, aminokwasów ). I wcale nie jestem za 100% radiacją, ale pozytywna lista która jest opracowana i tak sukcesywnie będzie powiększana. I takie gadanie że wszsytko będzie radiowane to brednie. Póki co w PL można radiować chyba 7 produktów, z czego tylko przyprawy dawką 10kGy. We Francji 34 produkty, a Niemczech 0, więc jak czytam że:"cała żywność ma być napromieniowana i może zawierać dodatki chemiczne oraz pestycydy, będąc nadal nazywana „żywnością ekologiczną” - to mi się nóż w kieszeni otwiera na takie brednie. Po drugie taka metoda utrwalania jest na tyle kosztowna, że w przeciągu najbliższych kilkunastu lat nie jest możliwa jej popularyzacja. W najlepszym wypadku do 2020 będziemy mieli ok 30 produktów które będą w ten sposób utrwalane. Po trzecie ustawa dokładnie określa kiedy radiację można stosować w stosunku do tych 7 produktów. Gorzej jest zprod. GMO i GMF i tym bym się bardziej przejmował. djsilence Na pewno chodziło Ci o żeński hormon płciowy? Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Tak. Estrogen syntetyczny, m.in. Bisphenol A http://www.sciencedaily.com/releases/2008/...80331093530.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 simic piszesz że wędlina po 2-3 dniach robi się nie jadalna. A powiedz mi ile płacisz za tą wędlinę? Poszukaj w dobrej masarni ceny za kg za szynkę dodaj do tego stratę jaka zajdzie w normalnie przeprowadzonym procesie produkcyjnym, dodaj marżę producenta i wyjdzie Ci realna cena za wędlinę którą można bez obaw jeść. Nie ukrywajmy że będzie to ta wędlina za 20-30zł. Niestety tam wydajność z 1kg surowca jest 150%. A to dobre nie może być. Więc nie ma co uogulniać i nadawać. Wystarczy trochę policzyć. I niestety jakość kosztuje. Niestety coraz więcej wędlin smakuje jak trawa i znaleźć sklep, gdzie można kupić coś sensownego jest coraz trudniej. Na dodatek ceny za porządną wędlinę są momentami zawrotne. Ostatnio dobrą szynkę kupowałem za 30 złotych a naprawdę smaczną kiełbasę za prawie 40!!! Mnie zastanawia jaki będzie los tej lepszej jakościowo wędliny po wprowadzeniu CA? I co ja mam niby zrobić z własnym ogródkiem? Mam wykarczować te 3 krzaki malin na krzyż z których robię sok do herbaty, bo według WHO to będzie lepsze dla mojego zdrowia niż maliny kupione w sklepie? Tak samo jabłka, śliwki, zioła itp.? Przecież nie od dziś wiadomo, że rzeczy z własnej działki są 3x lepsze od tych ze sklepu - dla mnie to jest ograniczanie swobody obywatelskiej i wolnego wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) simic Pokaż mi akt prawny, albo projekt oficialny który mówi o tym, że od XII nie będziesz mógl mieć ogródka, że cała zywność będzie radiowana. Trzeba się podpierać dokumentami prawnymi, a nie gdybaniem. To są nierealne przepisy do wprowadzenia. Uwierz mi. A sklepy z taką wędliną można znaleźć, uwierz mi. W większych miastach bez problemu. A w mniejszych kupić podwędzoną szynkę i samemu ugotować. Dużo lepsze to niż kupowanie syfu. djsilence Odnośnie DES: to on jest estrogenem syntetycznym (używany był m.in. w tapletka po stosunku) obecnie nie jest dostępny w produktach na rynku. od 97 roku, a jego użycie ograniczono już w latach 80 (czyli 40 lat po wynalezieniu) A odnośnie BisfenoluA to zgodzę się, choć badania nad nim są jeszcze na zbyt wczesnym etapie by mieć dokładne wnioski, zarysy działania longterm. I co do użycia go w wyrobach przemysłowych powinno to zostać tymczasowo utrzymana, to jednak co do wyrobów mających kontakt z żywnością jak i jako dodatek do żywności i kosmetyków powinien być wycofany (jak w kanadzie). Chociaż we wszsytkich produktach w których jest dostępny u nas norm UE nie przekracza. Czyli na dzisiejszy stan wiedzy, dawki letalne, ani powodujące mutacje nie zostają przekroczone. A i BPA to nie estrogen syntetyczny, ma tylko podobne działanie. A co do podobnych zwiążków to ludzie oprócz żywności powinni skupić się też na kosmetykach których używają i postudiować troche o składnikach które są zawarte w produktach, które mają przedłużyć naszą młodość, zapewnić piekno, albo po prostu myć, chronić., taie jak konserwanty: germall 115, E211 czyli benzoesan sodu, brmopol, czy składniki toksyczne, które są dodawane do kosmetyków: AHA, dioksyny (efekt ich działania widać na prezydencie Juszczence), BHT, BHA, destylaty r.naftowej jak popularna parafina, czy olej mineralny, DEA, TEA, EDTA. Jeste tego ogrom, wszędzie. I niby nigdzie nie są przekraczane normy, ale żeby dokładnie poznać działanie tych środków na organizm ludzki, sposób w jaki się kumulują to potrzeba z dwóch pokoleń. Więc to już nie za naszego życia będzie można chronić innych. Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 The big picture. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Polski chleb wyprodukowany w UK, mimo iż smakuje tak samo, nigdy nie jest chrupki i pleśnieje po 3-4 dniach, [...]Chciałeś powiedzieć po 2. Chyba, że UK ma bardziej suchy klimat, niż IE :wink: Irlandzki w ogóle jest niezdatny do spożycia. I nie tylko chleb. I refleksja. Dopiero po powrocie człowiek docenia "zacofane" polskie rolnictwo i jego średniowieczne metody uprawy. Po pierwsze w sektorze żywnościowym juz od dawna wprowadzony jest obligatoryjny HACCP [...]Z tym HACCP-em to nie do końca jest tak różowo. Co prawda każdy wytwórca, handlowiec etc. żywności zrobi zmywalne ściany do odpowiedniej wysokości, osobne kible z przedsionkami itp. Ale żeby to działało to musi być przestrzegane na co dzień. Dezynfekcja, mycie itdp. Człowieku jak 30% zakładów to przestrzega odpowiednio to jest ok. Zazwyczaj jest "w miarę", a klar się robi jak ma przyjść Sanepid. Albo się daje w rączkę. Na dobrą sprawę HACCP to fikcja. BHP było na podobnym poziomie i przed wprowadzeniem HACCP. No ale unia każe. Poza tym- HACCP to brzmi dumnie! Można zapodać logo na produktach, www firmy itp. Im więcej certów tym ładniej zakład wygląda w oczach klienta :wink: Edytowane 6 Lutego 2009 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszalek Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) “Fundacja dra Ratha wydała w maju 2005 roku oświadczenie, w którym przewiduje, że Codex stanie się największym zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia, jakie znał świat. Historia nie była jeszcze świadkiem wpływu tak silnej grupy interesów, jaką jest przemysł farmaceutyczny, który otwarcie próbuje osiągnąć wielomiliardowe zyski ze sprzedaży leków kosztem zdrowia miliardów ludzi. Strona fundacji ujawnia strategię, według której Codex chce zdelegalizować wszystkie niemożliwe do opatentowani naturalne terapie zagrażające opatentowanym syntetycznym specyfikom. […] Nic dziwnego, że na stronie internetowej Quackwatch zdyskredytowanej ostatnio jako ramię machiny lobbingowej przemysłu farmaceutycznego, dr Rath stał się celem ataku. Jeden z jego mentorów, dwukrotny laureat nagrody Nobla Linus Pauling, również był oczerniany jako lekarz, ponieważ zajął się żywnościową dziedziną medycyny.” http://otworz-oczy.org/?p=562 “Tam gdzie mówi pieniądz, prawda milczy” ale „wstańcie, nie lękajcie się” Mt 17.7 „i poznajcie prawdę, a prawda was wyzwoli” J 8.32 “Jeśli ludzie pozwolą rządowi zadecydować, jaką mogą jeść żywność i jakie zażywać leki, to wkrótce ich ciała będą cierpieć tak, jak ich dusze żyjące w tyranii” Thomas Jefferson Protesty w Niemczech: “W roku 1994, krótko przed swoją śmiercią, dwukrotny noblista Dr Linus Pauling zwrócił się do Dr Ratha ze znaczącymi słowami: „twoje odkrycia są tak ważne, bo dotyczą milionów ludzi i zagrażają wielkim gałęziom przemysłu. Pewnego dnia mogą wybuchnąć wojny, których jedynym celem będzie zahamowanie dostępu do twoich przełomowych odkryć. Wówczas nadejdzie czas próby, kiedy będziesz musiał stanowić opór!” " więcej: http://www4pl.dr-rath-foundation.org/about.../biografia.html http://www4.dr-rath-foundation.org/ http://www.drrathresearch.org/ Kilka ciekawych linków na ten temat, zebrane w kupę: I. Dr Rath, kartel farmaceutyczny (4 odcinki), dobre przemówienie dr Ratha 1. 2. 3. 4. II. Przemysł farmaceutyczny od środka (3 odcinki) “Zwycięzca międzynarodowych nagród, twórca filmów Kevin P. Miller z Well TV stworzył film dokumentalny o zagrożeniu wolności wyboru metod leczenia. „ STAJEMY SIĘ NIEMI: ostatnie dni wolności zdrowia” ujawnia szczegóły dotyczące prób wielonarodowych koncernów farmaceutycznych i gigantycznych firm żywności – w porozumieniu ze Światową Organizacją Handlu WTO, WHO i innymi – w celu ograniczenia publicznego dostępu do ziół, witamin i innych terapii. W filmie STAJEMY SIĘ NIEMI narracji udziela Dame Judi Dench, ceniona aktorka brytyjska, która zdobyła wiele nagród za swoją pracę na scenie: Złoty Glob, Oscara i Tony oraz dziesiątki innych prestiżowych wyróżnień w całej swojej karierze. W 1990 roku legendarny James Earl Jones udzielał narracji w filmie Millera “Let Truth Be The Bias”. Ten bezkompromisowy film ukazał rolę rządu w zbrojnym nalocie na biuro znanego praktyka medycyny holistycznej i podkreślił, że rząd USA współdziała w ukrywaniu prawdy o skuteczności alternatywnych uzupełniających metod leczenia . […] “Jeśli nie obronimy naszej wolności dla zdrowia, będą one stracone – i nic nie uczyni bardziej koncerny farmaceutyczne szczęśliwsze niż swobodne pociąganie za sznurki naszego zdrowia.” STAJEMY SIĘ NIEMI przedstawia: jedyne znane nagranie wideo z wnętrza spotkania Komisji Codexu, wyłączne wywiady z delegatami do Komisji Kodeksu Żywnościowego, urzędnikami FDA (Food and Drug Administration – odpowiednik polskiego GIS-u), z dwoma amerykańskimi kongresmenami, aktorem Mel Gibsonem i wiele więcej. Działacz konsumencki dr Robert VERKERK z ANH odgrywają ważną rolę w tym dokumencie, podobnie jak Julian Whitaker, MD, dr Carolyn Dean z Friends of Freedom International, Scott Porady z National Health Federation, John Hammell International Advocates for Health Freedom i wielu innych dobrze znanych obrońców wolności zdrowia z całego świata. STAJEMY SIĘ NIEMI jest potężnym oświadczeniem o dominacji korporacji nad naszymi wolnościami osobistymi, WTO, Codexem Alimentrius i wezwaniem konsumentów do próby ochrony ich własnego zdrowia i wolności. […]" Opis ze strony Dr. Jacka Roika – specjalisty w zakresie chorob cywilizacyjnych i “Lekarza Roku 2005? w Plebiscycie Czytelników “Gazety Krakowskiej” – http://www.roik.pl/film-%e2%80%9estajemy-s...9d-w-warszawie/ Film powstały dosyć dawno ale walka nadal trwa więc jest aktualny: We become silent 1. 2. 3. III. Dyskusja o Codex Alimentarius w Radiu Park http://www.youtube.com/watch?v=YjhT5gld41c IV. “Jason Vale – amerykański sportowiec, który wyleczył sobie raka, jedząc pestki z moreli zawierające witaminę B17, został skazany i odbywa w tej chwili karę pozbawienie wolności. Za co? Za to, że rozsyłał internetem informacje o swojej metodzie. Prawnicy jednego z największych koncernów farmaceutycznych wytoczyli mu proces o wysyłanie niechcianych informacji i Jason Vale siedzi za… spam.” V. Codex Alimentarius w Twojej lodówce… VI. Warto posłuchać – audycja z udziałem Dr Aleksandrą Niedzwiecki z Fundacji Zdrowia Dr Ratha (4 odcinki) o zdrowiu oraz taktyce firm farmaceutycznych 1. http://www.youtube.com/watch?v=LDyX6Tj7QyY 2. http://www.youtube.com/watch?v=-encxwvLw_Y 3. http://www.youtube.com/watch?v=IfRKo2Sqbxk 4. http://www.youtube.com/watch?v=PZlj7FWXWB4 VII. Ian Crane – Codex Alimentarius (10 odcinków, po obejrzeniu można od razu wybrać następny na stronie) biznes farmaceutyczny uczy ludzi że “natura to zło, dobrem jest natomiast chemia i tylko ona jest słuszna!” VIII. Codex Alimentarius – czym to grozi, Dr R.Verkerk (2 odcinki) “Dyrektor Wykonawczy i Naukowy, Alliance for Natural Health (ANH), Wielka Brytania. Dr Robert Verkerk jest uznanym w skali międzynarodowej ekspertem w zakresie zrównoważonego rozwoju rolnictwa, środowiska i zdrowia, a także w zakresie toksykologii przyrodniczej, nauk żywieniowych oraz oceny ryzyka. Posiada tytuły Magistra i Doktora Imperial College w Londynie. W 2002 roku założył Alliance for Natural Health (Koalicję na rzecz Naturalnego Zdrowia). Od tego czasu pełni funkcję Dyrektora Wykonawczego i Naukowego tej organizacji” 1. 2. IX. Codex Alimentarius – czy na pewno wiesz o co tu naprawdę chodzi?… http://www.vibronika.eu/codex.htm X. Codex Alimentarius – Samobójstwo zachodniego świata http://xcodex.wikidot.com/article-pl http://www.eioba.pl/a90520/codex_alimentar...hodniego_swiata XI. Codex Alimentarius: Population Control Under the Guise of Consumer Protection http://www.naturalnews.com/024128.html http://www.naturalnews.com/ XII. Alliance for Natural Health http://www.anhcampaign.org/ http://www.anhcampaign.org/campaigns/codex http://www.anhcampaign.org/campaigns/freedom-health-choice XIII. The Health Organization Founded by Dr. Rath “EU-U.S. Summit Signals New Threats To Natural Health Therapies” http://www4.dr-rath-foundation.org/us/summit07/index.html XIV. Harmonogram dla ludzkości wywiad z dr. Matthiasem Rathem, kwiecień 2003 http://www4.dr-rath-foundation.org/pdf-fil...view_polish.pdf XV. Kampania przeciw odebraniu wolności wyboru naturalnej żywności, leków, terapii i zdrowia mieszkańcom Polski i Unii Europejskiej http://www.stopcodex.pl/ http://naturalnenielegalne.pl/ XVI. European Directive Against Vitamins & Minerals http://www.i-sis.org.uk/vitamins2.php XVII. Codex Alimentarius a nasze zdrowie – Globalne prawo, dające kontrolę nad żywnością rządom i korporacjom http://www.naturalnamedycyna.pl/index.php?...6&Itemid=51 XVIII. artykuły ze strony dr. J. Mercola -znanego amerykańskiego lekarza http://search.mercola.com/Results.aspx?q=c...%20alimentarius XIX. Dyskusja na forum, długa ale warto poczytać, sporo informacji, jest kilka tematów na tym forum założonych w tej sprawie http://prawda2.info/viewtopic.php?t=3563&a...sc&start=25 XX. WAKEUP – Najwyższy czas się aktywować! XXI. 4 Minuty o truciznach które wszyscy zażywamy XXII. Co nieco o monopolu światowym, opatentowanej żywności, zagrożeniach dla rolictwa jakie m.in. niesie zmodyfikowana genetycznie żywność: "Przedstawiamy korporację Monsanto której “zawdzięczamy” DDT (zakazany Azotox), rakotwórczy Aspartam czy Posilac, (zakazany bydlęcy hormon wzrostu). Stworzyła monopol w rynku nasiennym ,dzięki swoim odmianom GMO które posiadają gen terminatora (nie odradzają się) oraz są uzależnione od herbicydu Monsanto – Roundup." (4 odcinki) 1. 2. 3. 4. XXIII. kampania “Stop dla GMO w Polsce”; http://www.gmo.icppc.pl/ do obejrzenia też film “Życie wymyka się spod kontroli” (na youtube dostępny niestety tylko zwiastun) można też zajrzeć: “Fragment książki. Wnioski na temat GMO” http://www.eioba.pl/a93106/genetycznie_mod...ietnice_i_fakty “W przesłanym “Tygodnikowi Solidarność” liście minister rolnictwa Marek Sawicki bagatelizuje zagrożenia. “Nie jest prawdą, że z powodu spożywania produktów zawierających GMO ludziom rosną rogi” – pisze." http://fakty.interia.pl/prasa/tygodnik_sol...rc,1336088,3406 Postawa polityków… XXIV. Do wykopania na wierzch: http://www.wykop.pl/link/166582/codex-alim...-twojej-lodowce XXV. C-51 http://www.stopc51.com/ XXVI. “Nie będzie dyktatury kartelu chemiczno-farmaceutycznego nad nami i naszymi dziećmi!” Dr Matthias Rath http://www4pl.dr-rath-foundation.org/pdf/2...a_ikarus_pl.pdf XXVII. “Zdrowie dla wszystkich do 2020 roku” http://www4.dr-rath-foundation.org/ad_arch...df/poland05.pdf XXVIII. “Nie zamierzamy dłużej poświęcać zdrowia i pokoju!” List otwarty dr Matthiasa Ratha do narodów świata! http://www4.dr-rath-foundation.org/ad_arch...df/poland03.pdf XXIX. “List Otwarty lek. med. Matthiasa Ratha do Prezydenta Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej George’a Busha do politycznych przywódców świata do społeczeństwa amerykańskiego i narodów świata” http://www4.dr-rath-foundation.org/ad_arch...df/poland01.pdf XXX. “Panie Bush – Ta wojna nie jest aktem odwagi, lecz desperacji!” http://www4.dr-rath-foundation.org/ad_arch...df/poland02.pdf XXXI. “Oskarżenie dotyczące ludobójstwa i innych zbrodni przeciwko ludzkości, popełnionych w związku z farmaceutycznym procederem robienia interesów na chorobach i niedawną wojną przeciwko Irakowi. Niniejsze oskarżenie zostaje przedłożone Międzynarodowemu Trybunałowi Sprawiedliwości przez dra med. Matthiasa Ratha i innych w imieniu narodów świata Haga, dnia 14 czerwca 2003 roku" http://www4.dr-rath-foundation.org/pdf-fil...h-complaint.pdf Więcej jest artykułów ale już nie przetłumaczonych na polski. XXXII. Auschwitz Survivors Propose Constitution for New Europe http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOU.../relay_of_life/ XXXIII. Anti-Codex Campaign http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOU...anti_codex.html O napromieniowanej żywności: obywatel.org.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=1180 Co nie jest dozwolone jest zabronione… Obecnie handel żywnością, (w tym ziołami i substancjami odżywczymi takimi jak witaminy i minerały, aminokwasy itp.) podlega generalnemu prawu. To, co nie jest zabronione jest dozwolone. I tak na przykład zabroniona jest uprawa maku czy marihuany. Odmienna jest sytuacja na rynku sztucznych substancji, jakimi są leki. Tu obowiązuje prawo: co nie jest dozwolone jest zabronione, znane także, jako kodeks napoleoński. Zapisy Codexu i powiązanych z nim Dyrektyw Unii Europejskiej zmieniają tą sytuację w żywności. Całe kategorie żywności (w tym właśnie substancje odżywcze i zioła) będą traktowane jak produkty farmaceutyczne. Obowiązywać będzie lista pozytywna (substancji dozwolonych). Wszystko, co znajdzie się poza tą listą będzie zabronione. Na listę pozytywną w UE zostały dopuszczone niektóre formy minerałów i witamin, oraz część ziół. Pozostałe są tymczasowo dopuszczone do stosowania, natomiast od 1 stycznia 2010 roku staną się nielegalne. Podobna sytuacja miała miejsce w USA i Kanadzie. Tam mimo protestów mieszkańców policja wraz ze służbami farmaceutycznymi robiła naloty na apteki i sklepy konfiskując preparaty (np. witaminowe) i nakładając kary. […] Obecnie w Kongresie USA znajduje się propozycja Ustawy, wnoszącej obowiązkowe stosowanie przemysłowych metod uprawy roślin „wykorzystania pestycydów, nawozów sztucznych, itp.“, które w przypadku uchwalenia oznaczać będzie koniec rolnictwa ekologicznego i tradycyjnego oraz przydomowej uprawy. Już nie długo może się okazać, że hodując w Stanach Zjednoczonych marchewkę w ogrodzie, nie stosując odpowiednich procedur i pestycydów oraz nie mając pozwoleń jesteś pospolitym przestępcą.” cytat z: http://tnij.com/ypt83 ""Co się kryje za kampanią ataków na witaminy? dr. Aleksandara Niedźwiedzki Dr Aleksandra Niedźwlecki jest dyrektorem Instytutu Naukowego Dr Ratha w Santa Clara w Kalifornii. Nagonka rozpętana w niektórych mediach przeciwko suplementom witaminowym i samym witaminom leży w interesie wielkich koncernów farmaceutycznych, zwalczających zaciekle wszelkie terapie naturalne, których stosowanie zagraża ich miliardowym zyskom. […] Witaminy nie są chronione patentami, w związku z czym nie zapewniają tak wysokich zysków, jak substancje chemiczne (leki), które stanowią źródło miliardowych dochodów ich producentów. Wiadomo przy tym, że zażywane farmaceutyki generują wiele niepożądanych działań ubocznych, prowadząc do nowych schorzeń i tym samym zwiększając zapotrzebowanie na coraz to nowe leki. Tymczasem witaminy i inne substancje odżywcze mogą usuwać źródła chorób prowadząc do ich eliminacji, a w związku z tym zawężają rynek na leki. […] Publiczne kampanie na temat rzekomej szkodliwości witamin przeczą logice oraz podstawom wiedzy naukowej i praktyce, przede wszystkim jednak pozwalają ich sponsorom osiągnąć jeden cel: sianie wątpliwości co do skuteczności działania substancji naturalnych, których stosowanie konkuruje z rynkiem leków. […] Przemysł tytoniowy przez dziesiątki lat sponsorował i popularyzował badania, których celem było i jest podważanie związku między paleniem papierosów i rakiem płuc czy innymi chorobami. Postępowano tak wbrew zdrowemu rozsądkowi, używając – w celu udowodnienia własnych racji – “naukowych” metod i uruchamiając ogromną machinę marketingową mającą kształtować opinię publiczną w pożądanym kierunku. Nie jest tajemnicą, że firmy farmaceutyczne przeznaczają ogromne sumy na finansowanie ekspertów oraz badań w celu obrony swojego stanowiska i powiększania własnych zysków . […] Coraz więcej ludzi rozumie, że zdrowia nie mierzy się ilością zrealizowanych recept, ale odpowiednią dietą, stylem życia i suplementację witaminami w dawkach opartych na synergistycznym działaniu ich składników. Nie godzimy się też na to, by nasze zdrowie stanowiło przede wszystkim źródło miliardowych dochodów wielkich koncernów farmaceutycznych i pożywkę dla ogromnego, globalnego biznesu. Ma to swoje konsekwencje. O wyborze kierunków badań naukowych decydują zasady maksymalizacji zysków. Stąd inwestowanie w rozwiązania patentowe według schematu: przemysł farmaceutyczny – leki, żywieniowy – GMO, czy biotechnologia – terapia genowa. " cytat znaleziony na stronie: http://prawda2.info/viewtopic.php?t=3563 “Fritz ter Meer Podczas II wojny światowej pracował dla koncernu farmaceutycznego (IG Farben) w Niemczech, testując nowe preparaty na więźniach w obozach Auschwitz-Birkenau. Został skazany w Norymberdze na 7 lat, wyszedł po 4 latach dzięki Nelsonowi Rockefellerowi i został prezesem firmy Bayer. W 1960 założył Codex Alimentarius.” Fritz_Termeer “W rządowym dochodzenia USA stwierdzono w 1946 roku, że bez IG Farben nie byłoby możliwa wojna, w której zginęło ponad 50 milionów. IG Farben również używało więźniów obozu koncentracyjnego do badania niebezpiecznych farmaceutyków i szczepionek, które wielu zabiło. W Norymberdzki Trybunał Zbrodni Wojennych skazał 24 członków kadry kierowniczej i zarządu IG Farben za zbrodnie przeciw ludzkości, w tym za masowe morderstwa i niewolnictwo. Telford Taylor, USA prowadzący prokurator w Norymberdze powiedział na temat kierownictwa IG Farben: Nie hitlerowscy szaleńcy, ale ci oskarżeni są odpowiedzialni za tę wojnę. I jeżeli nie zostaną ukarani za te przestępstwa, to szkody, które mogą wyrządzić dla przyszłych pokoleń będą dużo większe niż Hitler mógł kiedykolwiek wyrządzić jeśliby żył. I to jest właśnie to, co oni uczynili. Ci, których Telford Taylor potępił i ostrzegał przed nimi, zostali dopuszczeni do objęcia stanowisk w Hoechst, Bayer i BASF- “Trzy Farben” dzięki Nelsonowi Rockefellerowi, Amerykańskiemu Podsekretarzowi Stanu i byłego partnera biznesowego IG Farben. Jeden z nich, Fritz ter Meer, najwyższy w rankingu “naukowiec” w IG Farben powiedział o doświadczeniach na ludziach w obozach koncentracyjnych: " wymuszona praca nie zadawała zadziwiająco jakieś szkody, bólu lub cierpienia u zatrzymanych, zwłaszcza że alternatywą dla tych pracowników miałaby być śmierć ". Był to ter Meer, który opracował hasło nad wejściem do Auschwitz: “Arbeit mach frei” (Praca czyni wolnym "). Ten sam Fritz ter Meer został zwolniony po czterech latach siedmioletniego wyroku i został przywrócony do członkostwa w radzie nadzorczej w firmie Bayer w 1955 roku, a której stał się prezesem rok później. Było ter Meer i inni z zarządu BASF, Bayer i Hoechst, którzy stali za utworzeniem Codex Alimentarius, a który został oficjalnie powołany w 1963 roku. Zorganizowali oni kontrol żywności ponieważ oznaczało to kontrolę nad ludźmi. W wyniku Codexu , Shering-Plough – norweski gigant farmaceutyczny, kontroluje zioło Echinacea, który jest sprzedawany jako produkt rynku pozagiełdowego (OTC) leków za bardzo zawyżone ceny." cytat znaleziony na stronie: http://prawda2.info/viewtopic.php?t=3563&a...sc&start=25 “Teraz, zgodnie z unijno – zdrowotnym programem nadachodzi czas na limitowanie wszelkich upraw warzyw, ziół i owoców, a także na pestycydy i napromieniowaną żywność – którą swego czasu wycofano w Ameryce z wojskowej kuchni, gdy okazało się, że karmione nią zwierzęta laboratoryjne zapadały na nowotwory. A jak jest ze zdrowiem unijnych urzędników? " źródło: http://www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?a=11989 “Teoretycznie, każde państwo ma prawo do opracowania własnych, niezależnych od postanowień CA, norm. W praktyce sprawa nie wygląda już tak różowo – WTO (Światowa Organizacja Handlu) wykorzystuje postanowienia Kodeksu jako decydujące w przypadku międzynarodowych sporów dotyczących żywności. Ryzyko wiążące się z ew. przegraną w tego rodzaju sporach sprawia, że państwa należące do WTO (147 krajów) wolą akceptować postanowienia Kodeksu, aby zaoszczędzić sobie potencjalnych problemów. Oznacza to, że normy Kodeksu będą obowiązywały w większości miejsc na naszym globie. " więcej: http://www.obywatel.org.pl/index.php?name=...e&sid=10829 Edytowane 20 Lipca 2009 przez koszalek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszalek Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 "according to the projections based on figures from the World Health Organization (WHO) and the Food and Agriculture Organization (FAO), a minimum of 3 billion people will die from the Codex mandated vitamin and mineral guideline alone." http://www.naturalnews.com/026731_CODEX_food_health.html http://grypa666.wordpress.com/ http://wolnemedia.net/?p=16241 "Jane Burgermeister, austriacka dziennikarka, zgłosiła do FBI popełnienie kryminalnego przestępstwa przez Światową Organizację Zdrowia WHO, Organizację Narodów Zjednoczonych oraz kilkunastu najbardziej prominentnych przedstawicieli rządów i korporacji. Oskarża je o bioterroryzm i próbę dokonania masowych mordów. Przygotowała również nakaz sądowy przeciwko przymusowym szczepieniom, które mają być wprowadzone w USA. W kwietniu 2009 Jane Burgermeister oskarżyła austriackie firmy Baxter AG oraz Avir Green Hills Biotechnology of Austria o wyprodukowanie skażonej szczepionki przeciwko ptasiej grypie, twierdząc iż była to świadoma próba wywołania pandemii celem wyciągnięcia z niej korzyści materialnych. W swym oskarżeniu dziennikarka przedstawia dowody na dokonywanie aktów bioterroryzmu przez grupę osób działających w Stanach Zjednoczonych pod kierownictwem międzynarodowych bankierów kontrolujących Federal Reserve, jak również WHO, ONZ i NATO. Zamiarem spiskowców jest po prostu dokonanie masowego ludobójstwa na znacznej części populacji Stanów Zjednoczonych przy pomocy genetycznie zmanipulowanego wirusa pandemicznej grypy. Spiskowcy są ulokowani na wysokich stanowiskach rządowych w USA, a ich celem jest oczywiście osiągnięcie zysków materialnych. W szczególności zaś zostały przedstawione dowody na to, iż w owym niewyobrażalnym wręcz międzynarodowym syndykacie zbrodni biorą udział Barack Obama, David Nabarro (amerykański koordynator ds epidemii grypy), Margaret Chan (dyrektorka WHO), Kathleen Sibelius (sekretarz departamentu bezpieczeństwa wewnętrznego), David "de" Rotschild (bankier), David Rockefeller (bankier), George Soros (bankier), Werner Fayman (kanclerz Austrii), Alois Stoger (austriacki minister zdrowia) i wielu innych. Oskarżenie stwierdza, iż ww osoby brały udział w spisku mającym na celu zaplanowanie, zebranie środków na realizację oraz wykorzystanie w skali międzynarodowej broni biologicznej przeznaczonej do eliminacji ludności - przy udziale firm farmaceutycznych Baxter i Novartis. Firmy te stworzyły przy pomocy metod inżynierii genetycznej, a następnie uwolniły śmiercionośne bioczynniki - konkretnie zaś tzw. wirus "ptasiej grypy" i wirus "świńskiej grypy" w celu uzyskania pretekstu do wprowadzenia przymusowych szczepień. Przymusowe "szczepienia" oznaczały by wprowadzenie toksycznych czynników biologicznych do organizmów osób poddanych szczepieniom, co spowodowało by masowe zgony i choroby w całych Stanach Zjednoczonych." http://www.bibula.com/?p=11261 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...