Meditto Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam. Wczoraj czyściłem kompa (czyszczenie radiatorów, posmarowanie procka pastą) i tak złożyłem cały komp i działa :), dzisiaj rano próbuje włączyć kompa a tu nic monitor jest ciągle w stanie czuwania. Na początku myślałem że monitor padł albo grafika ale po zmianie (mam zapasowe części) dalej nic. No to wziąłem pamięć przepiąłem do innego gniazda działa :) ale chciałem zmienić grafe na ta co miałem wyłączam kompa zmieniam grafe i tu nic, po przepinałem pamięć i dalej nic, włożyłem drugą grafe i tez nic :/ dopiero jak mocno poruszałem pamięcią i trochę płytą komp zastartował. A jeszcze mam klawiaturę na USB i czasami sie po prostu wyłączy muszę na wtyczce USB poruszać bo inaczej nie startuje. Czy to jest wina płyty? Mój komp: Pentium D 2x3,0 Asus P5LD2 FM Pamięć GoodRAM 1Gb 667MHz Grafa Galaxy GF 7300GT i Radeon HD2400XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Przeczyść styki pamięci spirytusem, być może są zabrudzone i dlatego powodują problemy. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez pichu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zasilacz jaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meditto Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Styki przeczyściłem. Zasilacz Pentagram 500W Problem dalej został :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hef44 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Wczoraj czyściłem kompa (czyszczenie radiatorów, posmarowanie procka pastą) i tak złożyłem cały komp i działa :), dzisiaj rano próbuje włączyć kompa a tu nic monitor jest ciągle w stanie czuwania. Na początku myślałem że monitor padł albo grafika ale po zmianie (mam zapasowe części) dalej nic. No to wziąłem pamięć przepiąłem do innego gniazda działa :) ale chciałem zmienić grafe na ta co miałem wyłączam kompa zmieniam grafe i tu nic, po przepinałem pamięć i dalej nic, włożyłem drugą grafe i tez nic :/ dopiero jak mocno poruszałem pamięcią i trochę płytą komp zastartował. A jeszcze mam klawiaturę na USB i czasami sie po prostu wyłączy muszę na wtyczce USB poruszać bo inaczej nie startuje. Czy to jest wina płyty? Mój komp: Pentium D 2x3,0 Asus P5LD2 FM Pamięć GoodRAM 1Gb 667MHz Grafa Galaxy GF 7300GT i Radeon HD2400XT Mozesz to rozwinac ?? :-P I napisac jaka masz obudowe ?? ;-] Hmm ja bym sprobowal na pajaku puscic i zobaczyc jak sie to bedzie mialo. Ewentualnie pozaklejac dystansery w ktore wkrecasz sruby mocujace plyte glowna. Kilka razy mialem takie dziwne jazdy i w wiekszosci przypadkow to pomagalo xD Edytowane 26 Stycznia 2009 przez hef44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...