mkowal Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam, Moja znajoma ma problem, po reinstalacji systemu internet jej nie działa. Jest to internet radiowy od lokalnego dostawcy RWD Prospect - okolice tarnowa. Internet jej dobrze działał ale postanowiła zrobić Format i jest problem. Do portu LAN ma podłączone coś takiego: AirLive WL-5460AP v2 a do tego antena kierunkowa. Ustawiam wszystko jak pisało na stronie dostawcy i ustawiam ip, maske, dnsy itp. zgodnie z tym co napisane na kartce od dostawcy. No i niestety nie wiem co dalej, bo żadna strona się nie wczytuje, ten AP zachowuje sie jak przedtem(te same diody święcą) ale nie mam możliwości wejścia do konfiguracji. Może ktoś się na tym zna i napisze jak wejść w panel konfiguracyjny i skonfigurować to żeby działało poprawnie? Aha panowie przy zakładaniu internetu (znajoma mówiła) że jak coś nie będzie działać to wcisnąć reset w tym urządzeniu, zrobiliśmy to i nadal nic. Jakieś pomysły? Proszę o pomoc Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Spróbuj karcie sieciowej komputera przypisać adres 192.168.100.100. W przeglądarce wpisz http://192.168.100.252/Powinieneś się tym sposobem dostać do konfiguracji AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkowal Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udało się wejść w konfiguracje, i co dalej? Moja znajoma nie dostała żadnej instrukcji ani oprogramowania do tego AP Ma jedynie kartke i instrukcje na stronie firmy udostepniajacej internet jak skonfigurowac TCP/IP w polaczeniu LAN No i co zmienić w tej konfiguracji, co ustawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udało się wejść w konfiguracje, i co dalej? Moja znajoma nie dostała żadnej instrukcji ani oprogramowania do tego AP Ma jedynie kartke i instrukcje na stronie firmy udostepniajacej internet jak skonfigurowac TCP/IP w polaczeniu LAN No i co zmienić w tej konfiguracji, co ustawic? a co jest w obecnej konfiguracji musisz znać siec preferowana WI FI [do którego nadajnika jest podpięta]SSID Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...