radiusbo Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Witam! Prosze Was o analize danych SMART mojego dysku (Samsung 642JJ 640 GB) i wykresow wydajnosci. Nie jestem doswiadczony, ale wg mnie nie sa dobre (skoki wydajnosci) Moj komp: Gigabyte MA78G-DS3H; Athlon X2 5600; 4GB DDr2 Geil; Gigabyte Radeon 4850 512 MB; Chieftec 550W System: Windows XP 64 bit Z gory dziekuje za pomoc! Edytowane 19 Stycznia 2009 przez radiusbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Poza problemem z komunikacją (C7=123) dysk wygląda ok. OC kontrolera, walnięty chiński kabel SATA, uszkodzone gniazdo w hdd lub na mobo, czasami spieprzone FW dysku albo bios mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) sprobuje zmienic kabel - zobaczymy... Korzystam z tego dolaczonego do plyty - wyglada solidnie w porownaniu z tymi ktore mozna sobie dokupic w sklepie, ale nigdy nic nie wiadomo... sprawdzalem inny dysk - z laptopa - na tym samym kablu SATA - nie ma zadnych bledow CRC w Smarcie... Wniosek - cos z dyskiem:( Edytowane 23 Stycznia 2009 przez radiusbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...