Skocz do zawartości
mattstopro

Karta Muzyczna Do Gigabyte Ga-ep45c-ds3r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na początku chcę napisać, że jestem półułomny jeśli chodzi o takie sprawy, słabo się na tym znam, więc proszę o pomoc ;) Mam problem z nagrywaniem dźwięku na komputerze z płytą główną , której nazwę wymieniłem w temacie. Dźwięk jest nagrywany, lecz bardzo cicho. By był słyszalny muszę go pogłaśniać w programie, przez co tracę na jakości (bynajmniej tak mi się wydaje) . Z tego co gdzieś tam wyczytałem to na tej płycie głównej karta muzyczna jest zintegrowana, czyli chyba lipa ? Próbowałem jakiś nowych sterowników szukać, niestety te, które znalazłem nie działały - dźwięku nie było w ogóle. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem, to byłbym wdzięczny gdyby mi pomógł :] Mam jeszcze jedno pytanie. Czy do tej płyty głównej można dokupić i podpiąć osobną kartę muzyczną (czy jest to w ogóle możliwe) ? Jeśli tak, to jaką polecacie ?

tu parametry mojego kompa, jeśli to potrzebne : )

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-EP45C-DS3R (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)

Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E7200, 2133 MHz (8 x 267)

Pamięć fizyczna [ TRIAL VERSION ]

DIMM1: OCZ XTC Platinum OCZ3P13331G 1 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 666 MHz) (6-6-6-18 @ 571 MHz) (5-5-5-15 @ 476 MHz)

Karta wideo NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB)

Karta dźwiękowa Realtek ALC889A @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller

jeżeli napisałem cokolwiek głupiego czy idiotycznego - wybaczcie ;) może chociaż poprawiłem wam humor :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi