szczepoxx Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam Was. Probuje znalezc jakiegos laptopa dla moich znajomych (mlode malzenstwo, oboje raczej niekomputerowi). Powiedzieli ze moga przeznaczyc ok. 2000zl ... + te 200zl gdyby naprawde bylo warto i dalo by to wymierna korzysc/wydajnosc. Najwiekszy mam dylemat co do grafiki bo w rozwiazaniach mobilnych jestem noga i wiedza moja sie konczy na tym, ze wiem ktora ma obsluge HD :P (chc nie zawsze :) ) Laptop glownie bedzie sluzyl do stania na swoim miejscu i do przegladania stron typu allegro, nasza klasa, odtwarzanie filmow, bycmoze w przyszlosci jakies gg, skype lub co wiecej jak opanuja go :) Bylbym wdzieczny za podanie tych najwazniejszych bebechow, ktore by byly w tej cenie odpowiednie i odpowiednio wydajne. Procesor koniecznie Intel (nie jestem fanboyem, poprostu porownuje do urzadzen stacjonarnych, no chyba ze mobilne X2 sa rownie wydajne). Ram wiadomo ... minumum 2GB ... raczej nie braknie ale jezeli w cene wejdzie wiecej ... czemu nie. Gdyby karta graficzna miala wsparcie dla HD bylo by tez bardzo fajnie :) ... Dysk twardy ?? W zasadzie to na miejsce na system i na "piosenki" i na kilka plikow wideo. WiFi wbudowane, ze 2 USB, bateria nie musi dlugo trzymac, Ogolnie prosty laptop ale zeby w miare wygodnie wygladala praca/rozrywka na nim :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Wsparcie HD to nic innego jak możliwość wygenerowania przez kartę grafiki tych 720p albo 1080p co ma się na laptopie jak lepper do władzy, czyt nijak. Chyba że będą podłączać poprzez DVI na LCD 32 Cale ale i tak nie masz Blu rej :D ani nie będziesz ściągał filmów w HDTV! I tak moim zdaniem zintegorowana karta Intella wygeneruje przy 2 Gh Core 2 Duo rozdzielczość HDTV, i będzie płynnie chodził film, ale nie sprawdzałem tego1! Mniejsza z tym Polecam - http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/371392 Zaraz tutaj najadą, że jakość denna i w ogóle, ale uwierz mi, mam dwa laptopy od Asusa i jeden Acera w domu i pod względem jakości Asusy się chowają, gdyż klawiatura im lata jak łopata. Wyglada to tak jakby była przymocowana do płyty głównej. Po zamknieciu latopa Asusa z jednej strony odchodzi (nie jest spasowany) Serwis podobno jest w czechach i trzeba czekać, jednak nie musiałem na razie skorzystać, a Asusu jeden niestety musiał. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Obawiam sie ze naduzycie klawiatury nie bedzie grozilo przyszloemu laptopowi :) Wlasie szuklalem laptopa o takich parametrach :) Jest to strzal w dziesiatke wg. mnie :) Co do jakosci to chocby laptop mial byc ze szkla to bedzie on uzywany w taki sposob ze nawet sie nie zarysuje :) Co do HD wiem na czym to polega :P lecz plik wideo w HD sie oglada przyjemniej nawet na 15 ... mam doswiadczenie :) ... ale tez w niedlugim czasie moze sie tez pojawic Plaski duzy telewizor u nich i tez poniekad takie niby przyszlosciowe myslenie :) Dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 jeszcze jest coś takiego http://allegro.pl/item535913422_laptop_asu...torba_mysz.html słabszy procek, ale w razie 'W' jest pewny serwis, a z Acerem w tym względzie jest kiepsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...