Skocz do zawartości
R4dziK

Laptop Dla Studenta Studiów Humanistycznych

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zostalem poproszony by doradzić w wyborze laptopa dla studenta. budżet ok 2500zł +/-10%. krótko mówiąc laptop ma być 'do wszystkiego" - internet, prace biurowe, drobne zabawy z grafiką, filmy, muzyka itp. jezeli chodzi o gry to tylko okazyjnie jakies starsze tytuły.

wymagania:

- jakis core2duo.

- pamieć: 3gb,

- dysk przynajmniej 250 gb,

- grafika - tu nie bardzo wiem,

- matryca 15" przynajmniej WXGA (ewentualnie WXGA+)

- nagrywarka dvd,

- wifi/bluetooth,

- kamera,

- bateria na jakies 2,5h,

- solidna obudowa i dokładne wykonanie -żadnych trzeszczących plastików i uginajacych się klawiatur.

jeżeli chodzi o mnie to zastanawial bym sie nad jakims dellem albo ibmem -ale to raczej niemożliwe za tą kase (sam mam della i jestem zadowolony) więc może jakies hp albo asus? tu mam od razu takie pytanko czy w Polsce byly dostępne dv5t -widze że są bardzo polecane na zagranicznych forach (nie wiem czy to design czy są takie dobre) co z asusa? mają bardzo wiele lini tych laptopów :/ prosilbym o opinie posiadaczy lapków tych marek. od razu pisze żeby nie proponowac acerów. pozatym jestem otwarty na wszelkie propozycje. a i jak wyglada sprawa z serwisem asusa w pl, bo o hp to juz czytalem :|

e: lyterówki

Edytowane przez R4dziK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest z jakością wykonania dzisiejszych tosiek? jakies czas temu mialem okazje zetknać sie z jakąś A200 i powiem ze nie powalala pod tym wzglętem. dziś rano np przyjrzałem się dv6000 znajomego i powiem ze bylo duzo lepiej.

jak z serwisem toshiby w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Toshiby są fajne, ale błyszcząca obudowa wymaga codziennego czyszczenia. Zaok 2500 bardzo dobrym wyborem jest http://allegro.pl/item529679488_ibm_lenovo...5_4_led_gf.html albo taniej http://allegro.pl/item531819668_wyprz_leno...2gb_gf9300.html (mniejszy dysk, mniej ramu)

Wykonanie tego lapka stoi na bardzo wysokim poziomie (wydaje się być ciężki i chłodny), z ciekawostek do dyspozycji mamy system głośników 4.1 i rozpoznawanie twarzy. Na początku dość sceptycznie do niego podchodziłem (mam go w pracy) i wydawał mi się śmieszny, ale czym dłużej na niego patrzyłem tym bardziej zaczął mi się podobać :)

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@przemekbydgoszcz

jak sprawuje się ta matryca LEDowa? recki w necie wogole o tym nie wspominaja. laptop chyba jest po malych liftingu -w starszych modelach tego nie bylo. czy dzieki LED kąty są lepsze czy raczej nie ma to znaczenia?

e: i jak z gwarancja lenovo. pytam o to za każdym razem,bo to ważne dla przyszlego użytkownika.

Edytowane przez R4dziK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi