Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dość spory irytujący problem, mianowicie:

dźwięki Windows nie działają(wszelakie pim pam czy pom oznajmiające błąd otwarcie okienka ITP.)

muzyka z wrzuta itp nie działa

dźwięki filmów na youtube, wrzuta, maxior itp. nie działają :mur:

dźwięki gadu-gadu(przychodzące wiadomości itp.) nie działają

dla odmiany:

dźwięki skype(dzwonienie rozmowy wszystko) działają

wszystkie filmy z dysku czy CD działają i mają dźwięk bez zarzutu

wszystkie pliki muzyczne z dysku czy CD działają bez zarzutu

winamp ma dźwięk bez zarzutu

all player to samo

windows media też działa.

teamspeak(program do rozmów głosowych) także pięknie działa

Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi :/

stało się to nagle nic nie instalowałem, żadnej awarii, nic nie robiłem w sterownikach, ani nic youtube działało ładnie a następnego dnia wracam ze szkoły i lipa obraz jest nie ma dźwięku :mur:

robiłem chyba wszystko co przyszło mi do głowy:

reinstall firefoxa, reinstall sterów do karty dźwiękowej(audigy 2 ZS miałem standardowe stery ze stronki creativ'a teraz wrzuciłem KX,y), reinstall windows media playera, zainstalowałem adaware, żeby wywalić śmieci i dalej to samo nie mam pojęcia o co chodzi :mur:

sprawdziłem przed sekundą w rejestratorze dźwięków windows mam szare przyciski nie mogę nagrywać więc to pewnie też jest związane z tym brakiem dźwięków :/

HELP

dodam jeszcze dla pewności cały konfig:

E7200@ 3600MHz(400x9)@1.3v

Gigabyte P-31-DS3L

2x1GB mushkin 800MHz CL4(nie ruszane)

dyski 2 wd 80GB na ATA

GF 6600GT od MSI

no i karta dźwiękowa sound blaster audigy 2ZS sterki jak mówiłem reinstalowałem wcześniej miałem najnowsze oficjalne teraz mam KX'y 3539 i jest nadal to samo nic się nie zmieniło :(

HELP plz

EDIT:

zerknąłem do dxdiag i: w zakładce dźwięk jest przyśpieszenie sprzętowe pełne i da się to regulować(testy direct sound wyszły pomyślnie słychać dźwięk) w zakładce muzyka zaś testuj moduł directmusic jest ok(słychać muzykę) ale domyślne przyśpieszenie portu jest "NIEDOSTĘPNE" nie wiem czy jest to związane z tą sprawą ale wnioskuję że tak więc wrzucam.

Edytowane przez ZwieRZakwawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobione nic nie dało :/

dodam jeszcze, że jak w panelu sterowania wejdę w dźwięki i ustawienia audio to głośność urządzenia jest na szaro i nie można jej regulować :/ tak samo nie można wejść w siłę głosu głośników i zaawansowane :/

tak samo we właściwościach audio jak wezmę nagrywanie mam tylko jedną opcję i to nie jest mikrofon :/

ale w skajpe czy teamspeak mikrofon działa :/ help już nie wiem co jest? czyżby audigy padła? nic z nią nie robiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki spróbuję ale wątpię, żeby coś dało, ponieważ bawiłem się już DC3 robiłem dokładnie jak w instrukcji.

uninstal sterów--> tryb awaryjny--> driver cleaner --> instal sterów i dlaej lipa ale ok jutro spróbuję wyjąc kartę.

a to wina na pewno leży po stornie audigy? a może to firefox albo kaspersky blokuje dźwięk z netu?

aha net jaki mam to aster(kablówka) 3Mb/s publiczne IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi