ZwieRZakwawa Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, Mam dość spory irytujący problem, mianowicie: dźwięki Windows nie działają(wszelakie pim pam czy pom oznajmiające błąd otwarcie okienka ITP.) muzyka z wrzuta itp nie działa dźwięki filmów na youtube, wrzuta, maxior itp. nie działają :mur: dźwięki gadu-gadu(przychodzące wiadomości itp.) nie działają dla odmiany: dźwięki skype(dzwonienie rozmowy wszystko) działają wszystkie filmy z dysku czy CD działają i mają dźwięk bez zarzutu wszystkie pliki muzyczne z dysku czy CD działają bez zarzutu winamp ma dźwięk bez zarzutu all player to samo windows media też działa. teamspeak(program do rozmów głosowych) także pięknie działa Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi :/ stało się to nagle nic nie instalowałem, żadnej awarii, nic nie robiłem w sterownikach, ani nic youtube działało ładnie a następnego dnia wracam ze szkoły i lipa obraz jest nie ma dźwięku :mur: robiłem chyba wszystko co przyszło mi do głowy: reinstall firefoxa, reinstall sterów do karty dźwiękowej(audigy 2 ZS miałem standardowe stery ze stronki creativ'a teraz wrzuciłem KX,y), reinstall windows media playera, zainstalowałem adaware, żeby wywalić śmieci i dalej to samo nie mam pojęcia o co chodzi :mur: sprawdziłem przed sekundą w rejestratorze dźwięków windows mam szare przyciski nie mogę nagrywać więc to pewnie też jest związane z tym brakiem dźwięków :/ HELP dodam jeszcze dla pewności cały konfig: E7200@ 3600MHz(400x9)@1.3v Gigabyte P-31-DS3L 2x1GB mushkin 800MHz CL4(nie ruszane) dyski 2 wd 80GB na ATA GF 6600GT od MSI no i karta dźwiękowa sound blaster audigy 2ZS sterki jak mówiłem reinstalowałem wcześniej miałem najnowsze oficjalne teraz mam KX'y 3539 i jest nadal to samo nic się nie zmieniło :( HELP plz EDIT: zerknąłem do dxdiag i: w zakładce dźwięk jest przyśpieszenie sprzętowe pełne i da się to regulować(testy direct sound wyszły pomyślnie słychać dźwięk) w zakładce muzyka zaś testuj moduł directmusic jest ok(słychać muzykę) ale domyślne przyśpieszenie portu jest "NIEDOSTĘPNE" nie wiem czy jest to związane z tą sprawą ale wnioskuję że tak więc wrzucam. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez ZwieRZakwawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 klik prawym na ikonke kx i zobacz: resetuj ustawienia globalne i urzadzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zrobione nic nie dało :/ dodam jeszcze, że jak w panelu sterowania wejdę w dźwięki i ustawienia audio to głośność urządzenia jest na szaro i nie można jej regulować :/ tak samo nie można wejść w siłę głosu głośników i zaawansowane :/ tak samo we właściwościach audio jak wezmę nagrywanie mam tylko jedną opcję i to nie jest mikrofon :/ ale w skajpe czy teamspeak mikrofon działa :/ help już nie wiem co jest? czyżby audigy padła? nic z nią nie robiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 wywal wszystko. wylacz kompa. wyciagnij karte. wlacz, sprawdz czy nic nie zostalo w systemie. wylacz. wloz karte, wlacz; niech sobie winda zainstaluje co tam potrafi i potem kx'y. reset kompa i powiedz czy to cos dalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 oki spróbuję ale wątpię, żeby coś dało, ponieważ bawiłem się już DC3 robiłem dokładnie jak w instrukcji. uninstal sterów--> tryb awaryjny--> driver cleaner --> instal sterów i dlaej lipa ale ok jutro spróbuję wyjąc kartę. a to wina na pewno leży po stornie audigy? a może to firefox albo kaspersky blokuje dźwięk z netu? aha net jaki mam to aster(kablówka) 3Mb/s publiczne IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 badzo watpliwe ze to wina czegos innego niz sterownikow, tez tak mialem ze np muzyka mi leciala a w youtube nie bylo dzwieku, potem jakos to wrocilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 wywal kx'y - stosowanie ich do czegokolwiek innego niz live to debilizm nie daja kompletnie nic w live dawaly bo zamienialy kanaly przednie z tylnymi(tylne mialy lepszy przetwornik) i dodawaly asio(te jest w audigy i audigy 2 natywnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 dowód albo stfu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...